שתף קטע נבחר

הדסה: התעוור בניתוח בשל כלים לא סטריליים

צעיר בן 21 תובע את בית החולים הדסה, בטענה כי בעת ניתוח שביצע בילדותו הזדהמה עינו קשות, בשל שימוש בכלים שאינם מחוטאים. כתוצאה מכך נאלצו רופאים לעקור את עינו והוא סובל מנכות פיזית ונפשית

ניתוח פשוט הסתיים בתוצאות קשות: א' (השם המלא שמור במערכת), חייל משוחרר בן 21, תובע את בית החולים הדסה, לאחר שלטענתו נאלצו לעקור את עינו שהזדהמה, משום שנותח בכלים לא סטריליים. את התביעה על סך שני מיליון וחצי שקלים הגישו בשמו לבית המשפט המחוזי בירושלים עורכי הדין שמואל יקירביץ וד"ר אברהם רובינשטיין.

 

הצעיר אושפז שבועיים לאחר לידתו בבית החולים הדסה, לבירור קטרקט מולד. לאחר סדרת בדיקות החליטו הרופאים כי יש לנתח אותו ולהשתיל לו עדשה תוך-עינית. לטענת ההורים, נאמר להם אז כי ילדים רבים מאוד נותחו במקרים דומים, בהצלחה ללא בעיות מיוחדות.

 

 

עוד על זיהומים בבתי חולים:

 

הניתוח בוצע כעבור מספר חודשים, ובמהלכו אכן בוצעה השתלת עדשה תוך עינית. הניתוח תואר במסמכים הרפואיים כתקין וללא כל סיבוך, והוא שוחרר לביתו. למחרת הניתוח הבחינה האם כי התינוק מסרב לאכול, אפטי, ישנוני, אינו רגוע ומרבה לבכות. רק יומיים אחר כך הסכים הרופא לבדוק את הילד, והוא התרשם כי קיים זיהום קשה בעין המנותחת.

 

א' החל לקבל טיפול אנטיביוטי לתוך הווריד ועבר ניתוח נוסף בהרדמה כללית, שבו נמצא קרום מזוהם בחיידק מסוג המופילוס אינפלואנזה. בתום הניתוח ל"ניקוי העין", הוא אושפז והמשיך לקבל אנטיביוטיקה, אלא שנוצר נמק בעין ולא נותר אלא לעקור אותה.

 

המנתח, פרופ' בן עזרא ז"ל, לשעבר מנהל יחידת העיניים לילדים בהדסה, הודה בעצמו בכתב בשתי הזדמנויות שונות כי הזיהום התרחש במהלך הניתוח, וכך כתב: "מהתמונה הקלינית של הזיהום והתנהגותו סביר להניח כי הזיהום המסיבי נבע בזמן הניתוח, ככל הנראה משימוש בכלים אשר לא היו סטריליים. הזיהום היה כה חריף עד כי לא ניתן היה להציל את העין".

 

כיום, בגיל 21, מרכיב הצעיר עין פרוטזה ולדבריו סובל מגירוי מתמיד בארובת העין והוא נאלץ לעבור מספר ניתוחים והליכים רפואיים בשנים האחרונות. כל אלה גרמו לו לנכות נפשית והביאו אף לפגיעה בבני משפחתו ולגירושים של הוריו. על פי כתב התביעה, נקבעה ל-א' נכות של 35%, ונכותו הנפשית נקבעה לצמיתות על 25%.

 

מנתח מומחה לרפואת עינים ומומחה לנוירואופטלמולוגיה סיפק חוות דעת מקצועית וקבע: "העין הפכה עיוורת בעקבות ניתוח השתלת העדשה שבוצע. זיהום שכזה והתגלות עין מלאה מוגלה מצביע על הכנסת כמות גדולה של חיידקים לעין בזמן היותה פתוחה בניתוח.

 

"האפשרות הסבירה ביותר, גם לדעת המנתח, היא כי הזיהום קרה עקב חוסר סטריליזציה מוחלטת בכלים הניתוחיים, ובמיוחד בצינורות מכשיר השאיבה".

 

לדעת המומחה, ההכנה לניתוח על ידי הצוות בחדר הניתוח לקתה בחוסר זהירות: "ליקוי בסטריליזציה המוחלטת של הכלים הניתוחיים מהווה סטייה משמעותית מהנורמה המוחלטת של ניתוח תוך-עיני, החייב להתבצע בתנאי סטריליזציה מוחלטת ומלאה. כל ליקוי כזה הוא הרה אסון, שכן משמעותו היא החדרת חיידקים לעין הפתוחה, דבר המסתיים פעמים רבות באובדן העין".

 

מבית החולים הדסה נמסרה בתגובה: "המרכז הרפואי הדסה ינהל את הגנתו במסגרת ההליך המשפטי כמקובל".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הזיהום קרה עקב חוסר סטריליזציה מוחלטת בכלים הניתוחיים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים