שתף קטע נבחר

שחייה בים הפתוח: איך מתמודדים עם הפחד?

הים מרגיע ומערסל אותנו - אבל המחשבה על שחייה בו, ללא קרקע מוצקה נגישה, גורמת גם לשחיינים מנוסים לא מעט חרדה. מה צריך לתרגל בבריכה לפני שעוברים לים הפתוח ולמה אסור להיות שאננים? מאמן מקצועי מסביר

הים הוא אחד המקומות האהובים עליי. הוא עוצמתי ברמות שלא ניתן לתאר, מגע המים נעים ומנקה את העור פי כמה מכל טיפול פילינג, הציפה טובה יותר, הוא מנקה את הנשימה ופותח אותה, הוא דינמי, רגיש, מסוכן ולא צפוי - ובעיקר מסמל חופש אינסופי, אפילו מדיטטיבי.

 

בים ניתן להירגע, לנקות את המחשבות ופשוט לזרום איתו. הוא שונה מפעם לפעם ומאפשר להתמודד עם סביבה שונה אפילו אם שחיתם כבר באותו מסלול בדיוק. אבל שחייה ללא קרקע מוצקה מתחת לרגליים גורמת להרבה שחיינים חרדה, קושי נשימתי ועוד, במיוחד כשהים צלול ורואים הכל לעומק.

 

 

כתבות נוספות על שחייה:

 

למה כל כך הרבה מפחדים מהים? הסיבה העיקרית היא שהוא אינו צפוי. אם אינכם מיומנים, לא תדעו היכן יש מערבולות, איפה מותר לשחות ואיפה לא, מתי להיכנס למים ומתי להישאר בחוץ. לפעמים די בשינוי הגלים שיגיעו כעת מולכם ויגרמו לכם לבלוע הרבה מים. בלי לשים לב תרימו את הראש כדי לא לבלוע מים, הרגליים שוקעות ותיצרו התנגדות של 30% ואף 40%. זה כמו לסחוב על הכתפיים 25 קילו נוספים וללכת איתם כל היום. קשה מאוד.

 

מאמנים רבים טועים ואומרים לשחיינים שלהם לשחות "שחיית ים", בעוד שהמטרה העיקרית של השחיין היא לשחות בדיוק כמו בבריכה - עם הראש למטה ומתיחה ארוכה במיוחד כשיש גלים, כאילו להרגיש שהגל לא קיים בכלל ואז המאמץ כמעט דומה גם בים גבוה יותר.

 

מתרגלים "על רטוב" בבריכה

איך מתמודדים עם פחד מהים? הדבר העיקרי הוא לעשות הכנה טובה "בתנאי מעבדה", ובכך הכוונה לתרגול של כמה דברים חשובים בבריכה, לפני שנכנסים לים:

 

1. לדעת לשחות עם נשימה כל 3 בחתירה ולשחות מהר יותר מ-25 דקות ל-1,000 מטר, ורצוי אפילו פחות מ-20 דקות. שחיינים רבים רוצים להתמודד עם שחייה למרחק בים לפני שהם יודעים לשחות יפה 200 מטר, וזה מסוכן מאוד.

 

2. לשלוט במספר תרגילים של מעבר גלים, צלילה מתחת לגל בבריכה והרמת הראש למעלה כדי לראות לאן שוחים.

 

3. להגיע לאימון ים ראשון כשהים פלטה, רגוע, ולבצע את התהליך עם מאמן.

 

4. לדעת להתמודד עם דופק גבוה - לדעת לשחות בקצב מהיר מאוד ואז לשחות לאט וארוך.

המטרה העיקרית של השחיין היא לשחות בדיוק כמו בבריכה (צילום: AP) (צילום: AP)
המטרה העיקרית של השחיין היא לשחות בדיוק כמו בבריכה(צילום: AP)
  

לפני ששוחים - מסתגלים

שחיינים רבים בכלל לא נכנסים לים לפני שהם משתתפים במשחה בו, או לא מתאמנים לפני כן וחושבים ש"יהיה בסדר, זה רק ים". חשוב לדעת שהים מדהים, מרגיע, מטורף, מאתגר וכיפי אבל גם מאוד מסוכן, לכן חייבים לעבור הסתגלות נכונה עם מאמן ים מנוסה שיעזור להתמודד עם החרדה ובמיוחד שיעזור לנו ליהנות.

 

כשאתם נכנסים למים הרטיבו קודם את כל הגוף לפני שתתחילו לשחות, כדי להשוות טמפרטורות, ורק אז התחילו בפעילות.

 

ואחרי שהתרגלתם לים ואתם מרגישים בו נוח, מומלץ ללכת לשחות עם חבר - אבל תמיד עם מצוף סימון, לכל מקרה שתרצו לנוח, לאכול או לשתות משהו (ניתן לשים בתוך המצוף) ובעיקר כדי לסמן אתכם לסירות שעוברות בדרך.

 

הכותב הוא הבעלים והמנהל המקצועי של עולם המים



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כשאתם נכנסים למים הרטיבו קודם את כל הגוף לפני שתתחילו לשחות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים