שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, דובר צה"ל

דיון במועצת הביטחון: גינוי לירי של חמאס

לפני שמזכ"ל האו"ם בא לאזור, סגנו שדיבר בדיון במועצת הביטחון על המתרחש בעזה, האשים את חמאס בהפרת הפסקת האש. "לישראל דאגות ביטחון מוצדקות, אבל אנחנו מוטרדים מתגובתה. המזכ"ל בהלם מהרג אזרחים וילדים"

מועצת הביטחון התכנסה אמש (יום ו') לדיון על המתרחש ברצועת עזה, לבקשתן של ירדן וטורקיה. בפתח הדיון, גינה תת מזכ"ל האו"ם, ג'פרי פלטמן, את ירי הרקטות לעבר ישראל ואמר כי הוא "מודאג מהתגובה הישראלית הכבדה". בשבת אמור מזכ"ל האו"ם באן קי מון לבוא לעזור ולנסות לסייע במאמצים להרגעת הלחימה.  

 

מבצע צוק איתן - לעדכונים נוספים

 

פלטמן האשים את חמאס בהפרת הפסקת האש שהביאה לפעילות הקרקעית של ישראל. לדבריו, מאז התחלת המבצע הקרקעי, ישראל ביצעה ארבע חדירות לעזה, 90 תקיפות אוויריות וירתה 91 טילים רובם בשטח של שלושה קילומטרים. צה"ל ירה 357 פגזי טנקים ועוד 150 פגזים שירה חיל הים. ארגוני הטרור ירו מאז 127 רקטות, ו-29 פגזי מרגמה לעבר ישראל. כמו כן, נפגעו 20 בתים פלסטינים, 26 פלסטינים נהרגו ו-160 נפצעו. חייל ישראלי אחד נהרג.

גבול הרצועה, אמש (צילום: AP) (צילום: AP)
גבול הרצועה, אמש(צילום: AP)
 

תת מזכ"ל האו"ם אמר ש"לישראל יש דאגות ביטחון מוצדקות ואנחנו מגנים את הירי ללא אבחנה מעזה לשטח ישראל, אבל אנחנו מוטרדים מהתגובה הישראלית. מזכ"ל האו"ם בהלם מהרג אזרחים וארבעה ילדים בחוף הים בעזה ועוד שלושה ילדים ממשפחה אחת".

 

לפי נתוני האו"ם, מאז התחלת האלימות ב-8 בחודש נורו יותר מ-2,000 רקטות מעזה לשטח ישראל, 1,100 נחתו בישראל. שני ישראלים נהרגו ובהם אזרח אחד. 12 חיילים ו-365 אזרחים ישראלים נפצעו. 251 פלסטינים נהרגו, מרביתם אזרחים ובהם 48 נשים ו-50 ילדים. 1,600 נפצעו ב-1,900 תקיפות על עזה מהאוויר, מהים ומהיבשה. 1,100 בתים נהרסו או ניזוקו קשות.

 

הדיון כונס לבקשת טורקיה וירדן, שהיא הנציגה של מדינות ערב במועצת הביטחון. דוברת מחלקת המדינה האמריקנית, ג'ן סאקי, אמרה כי לא מתוכננת כל החלטה, אבל הוסיפה שארה"ב תומכת במהלכים להשגת הפסקת אש.

 

שגרירת ארצות הברית באו"ם סמנתה פאוור אמרה שפסק זמן אינו תחליף להפסקת אש, "אבל עד שתושג הפסקת אש אנחנו קוראים לכל הצדדים לכבד את ההגנה על אזרחים ולהגן על מתקנים הומניטריים וציוד רפואי, כולל אלה של האו"ם. השבוע גילה האו"ם בעזה 20 רקטות שהוסתרו באחד מבתי הספר שלו. טקטיקה כזו אינה ניתנת להגנה".

 

השגריר הפלסטיני באו"ם ריאד מנסור איים כי אם מועצת הביטחון לא תפעל להגן על אזרחי עזה ולסיים את העימות בשטחה, תפנה הרשות למוסדות האו"ם ולבית הדין הבינלאומי. "הפעולות הברבריות של ישראל ברצועה אינן ניתנות להצדקה", אמר. "אין מדובר בהגנה עצמית. זו נקמה מכוונת ומוסדרת נגד האוכלוסייה".

 

שגריר ישראל באו"ם רון פרושאור הגיב בלעג לאיום, הזכיר את ירי הרקטות לשטח המדינה ואמר כי "ישראל עזבה את עזה לפני תשע שנים בתקווה שזו תהיה דגם למדינה פלסטינית שתחיה בשלום לצדה, אבל מאז נורו מעזה לישראל 12 אלף רקטות". לדבריו, "לישראל לא נותרה ברירה, אבל לכל אחד מכם במועצת הביטחון יש ברירה. תתייצבו נגד הטרור ובעד זכותם של אנשים לחיות בשלום".

 

בהודעת האיחוד האירופי שפורסמה אמש לקראת חצות, הובעה "דאגה מהידרדרות המצב בעזה בשל ירי הרקטות לעבר ישראל והפעולה הקרקעית של צבאה. אנו מברכים על הפסקת האש ההומינטרית ביום חמישי ומצטערים שזו לא הובילה לרגיעה". האיחוד הדגיש כי האירועים האחרונים רק מבססים את הצורך בפעולות תיווך וקרא לצדדים להנמיך את גובה הלהבות.


פורסם לראשונה 18/07/2014 23:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מועצת הביטחון דנה במבצע צוק איתן
צילום: EPA
מומלצים