עליות בנעילה בת"א בניגוד למגמה בעולם
המדדים ת"א 25 ות"א 100 עלו ב-0.4% ומדד הבנקים טיפס ב-1%. קבוצת עזריאלי עלתה ב-1%, פוקס הוסיפה 1.4% לאחר הדיווח על השקעה ביאנגה. מחזור המסחר - 820 מיליון שקל
בניגוד למגמה בעולם ואולי בשל הירידות החדות שנרשמו אתמול במסחר, הבורסה בתל אביב ננעלה (יום ב') בעליות כאשר מניות הבנקים הובילו את המגמה. מחזור המסחר היה נמוך יחסית והסתכם ב-820 מיליון שקל.
מדדי מניות
מדד ת"א 25 עלה ב-0.37% ל-1,392.8 נקודות, מדד ת"א 100 עלה ב-0.39% ל-1,252.9 נקודות, מדד הבנקים עלה ב-0.98% ל-1,291 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-0.79% ל-388.5 נקודות.
ברקע המסחר
רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI, אמר: "שוק ההון המקומי ממשיך להפגין בגרות מתוך הערכה לפגיעה מוגבלת במשק כתוצאה מההחרפה במצב ביטחוני. חלק לא מבוטל מהערכה זו נשען על מצבן של המדינות השכנות ובפרט העמדה המצרית שאינה אוהדת חמאס בלשון המעטה. שוק האג"ח המשיך בשבוע הקודם את המגמה החיובית וזאת על רקע ירידת התשואות בארה"ב והערכה כי ההחרפה במצב הביטחוני מעלה את ההסתברות להפחתת ריבית נוספת".
יאיר שני, מנהל השקעות ראשי ב-IBI קרנות נאמנות אמר אתמול כי השוק לא צפוי להתייצב כל עוד המבצע של צה"ל יימשך: "עומק התנודתיות הוא כעומק המבצע בעזה. ככל שהמבצע יימשך כך התנודיות בשווקים תגבר ולא ניתן לצפות מה יהיו ההשלכות בשווקים. מי שישכיל בהדרגה לאסוף מניות או איגרות חוב ארוכות טווח של ממשלת ישראל עשוי להרוויח מהמצב כשהכל יגמר", אמר שני.
מניות במרכז
לפידות של יעקב לוקסמבורג דיווחה היום כי היא מזמינה את המוסדיים להגיש הצעות לרכישת מניות פרטנר ממנה, בתנאים זהים לתנאים בהם היא עצמה רכשה את המניות מסקיילקס בשבוע שעבר (במחיר של 25 שקל למניה). הדד ליין שניתן למוסדיים על מנת להגיש הצעות לרכישת המניות היה עד השעה 15:00 היום. אף אחד מהם לא נענה ליוזמה של לוקסנבורג.
פוקס (עלתה ב-1.4%) רוכשת 50% ממניות יאנגה תמורת 9 מיליון שקל, מתוכם 5.5 מיליון שקל עבור מניות החברה ו-3.5 מיליון שקל עבור המניות שבידי שני המייסדים. יאנגה היא חברה פרטית ישראלית שבבעלות בני הזוג מייסדיה, ניר הורוביץ ומיטל יאנג הורוביץ, העוסקת ברכש, בייצור ובשיווק אופנת בוטיק לנשים בסגנון וינטג'/רומנטי.
טבע דווחה על השלמת רכישת לבריס (Labrys). הרכישה מביאה לטבע את LBR-101, נוגדן חד שבטי מואנש באופן מוחלט אשר נקשר לקלציטונין פפטיד של הגן (CGRP) ואשר נמצא כרגע במחקרים קליניים בשלב IIb למניעת מיגרנות כרונית וארעיות.
"אנחנו מרוצים מהשלמת הרכישה. זוהי הזדמנות מיוחדת לפתח אופציית טיפול נחוצה במיוחד עבור אנשים הסובלים מההשפעות של מיגרנה כרונית וארעית. נתיב ה- CGRP הינו חזק מדעית, הנוגדן נראה כרלוונטי רפואית ואוכלוסיית המטופלים הנה גדולה וללא מענה מתאים. יש כאן פוטנציאל להביא לשינוי אמיתי ומשמעותי בחיי מטופלים," אמר מייקל היידן, נשיא מחקר ופיתוח והמדען הראשי של טבע.
חברת סמיקום הודיעה כי בעלי השליטה, חברות פרטיות שבבעלות משפחת גוב (ליאור משה ויהודית) וחיים דנון פרסמו הצעת רכש ליתרת המניות שאינן בידיהם. על פי ההצעה, בעלי השליטה ישלמו 26 שקלים לכל מניה. כיום מחזיקים בעלי השליטה ב-87.7% ממניות החברה, ועל פי ההצעה הם קיבלו הודעה ממר פלג יצחק צבי, בעל עניין בחברה, על כוונתו להיענות להצעת הרכש ולמכור למציעים את מלוא החזקותיו במניות, ששיעורן עומד על 7.99% מהאחזקות בסמיקום.
איש העסקים האמריקאי ג'ארד קושנר, שהגיע להסכמה עם יצחק תשובה על רכישת הפניקס, היה אמור לבוא השבוע לישראל לסבב פגישות עם הנהלת הפניקס בראשות המנכ"ל אייל לפידות, אך ביטל את הגעתו לנוכח ההסלמה הביטחונית. בשוק ההון אף החלו לעלות סימני שאלה ביחס לסיכוי השלמת העסקה, כאשר ישנן הערכות כי ההסלמה הביטחונית עלולה לגרום למשפחת קושנר לסגת ממנה, כיוון שהיא מסמלת סוג של מציאות ארוכת טווח בישראל. אלא שבסביבת קושנר מכחישים זאת ומציינים כי עורך הדין ששכרה המשפחה, דוד חודק, ממשיך להכין את הבקשה לקבלת היתר השליטה, ומזכירים שניתן לנהל את התהליך גם בשלט רחוק. בסביבת המשפחה מקווים שהמצב יירגע ואז ניתן יהיה לתאם מחדש את סבב הפגישות עם הנהלת הפניקס.
בנק לאומי מוכר את הפעילות הבינלאומית שלו באירופה: הבנק הודיע כי חתם על הסכם עם הבנק השיווצרי יוליוס בר לפיו יעביר לו את פעילותו של בנק לאומי שווייץ וכן את פעילות בנק לאומי בלוקסמבורג. בכך לאומי סוגר את פעילות הבנקאות הפרטית באירופה - פעילות שסיבכה אותו עם רשויות המס האמריקאיות וגבתה ממנו קנסות בסך 1.2 מיליארד שקל. במסגרת ההסכם, לאומי ימכור את נכסי הבנק בשוויץ לידיו של יוליוס בר בתמורה של 10 מיליון פרנק שוויצרי (40 מיליון שקל) וזאת מלבד ההון הקיים שנעמד על 240 מיליון פרנק שווצרי. עובדי הסניפים של לאומי שוויץ צפויים להיקלט ביוליוס בר.
פטירתם של דוד עזריאלי ושלמה שמלצר מעלה שאלה סביב דמי רצינות שהעבירה שלמה החזקות לקבוצת עזריאלי (עלתה ב-1%) בעסקת סונול. דמי הרצינות עומדים על 3 מיליון שקל. ל"כלכליסט" נודע כי מנכל שלמה החזקות, אייל גור, פנה לקבוצת עזריאלי וביקש לקבל בחזרה את הסכום בטענה שמדובר בכוח עליון שמנע את קיום העסקה. מזכר ההבנות נחתם לפני חודש בין שתי החברות, ולפיו קבוצת עזריאלי לא מחויבת להחזיר את הסכום מאחר שהמועד האחרון שבו ניתן היה להודיע על ביטול הסכם מבלי לאבד את דמי הרצינות חלף עוד לפני מותו של שמלצר. מקבוצת עזריאלי נמסר בתגובה כי הנושא נבדק וטרם התקבלה החלטה.