שתף קטע נבחר

 

אי אפשר לצנזר את ווטסאפ

רשת המסרים המידיים מתמלאת במידע אמיתי ובשמועות שאין דרך לעצור, למעט לרסן את עצמנו, אומרים מומחים. וגם: עלייה של 1,000 אחוזים בנסיונות לפרוץ לאתרים ישראלים

הלחימה הנוכחית מתקיימת גם במרחב הוירטואלי, בכמה זירות. בשירות ווטסאפ רצות הודעות על המבצע, לעתים עם מידע שגוי, לעתים עם מידע מאומת אך שלא נמסר עדיין למשפחות. חברת הכנסת עליזה לביא, ומנכ"לית איגוד האינטרנט הישראלי דינה באר, אומרת בראיון ל-ynet כי צנזורה ונסיונות טכניים לגלות את המקורות אינם הפתרון, אלא ריסון ואיפוק של שולחי ההודעות.

 

צילום: ניצן דרור

צילום: ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

זירה נוספת של הלחימה בעולם הוירטואלי היא פריצות ונסיונות הפלה של אתרים, וכן פריצות לעמודים ברשתות חברתיות כמו לדומינוס פיצה, סטטוסים מצייצים, ואפילו הטוויטר של דובר צה"ל, שם פורסמה הודעה שקרית על דליפה בכור בדימונה.

 

באר אומרת שחלה עליה של יותר מ-1,000 אחוזים בנסיונות להפיל אתרים משמעותיים בישראל - ונרשמו עשרות מיליוני נסיונות תקיפה ממדינות ברחבי העולם. רוב ההתקפות, לפי נתונים של איגוד האינטרנט, הם מסוג DDOS - כלומר יצירת עומס מלאכותי על אתרים שונים במטרה לשתק אותם. מטרת התוקפים, אומרים באיגוד, היא להפיל אתרים חשובים כמו רכבת ישראל, בתי חולים, פיקוד העורף שמספק מידע לאזרחים ואחרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא יעזור לצנזר
צילום: shutterstock
מומלצים