שתף קטע נבחר
 

הצעה: פטור מלא ממע"מ - לקרביים בלבד

יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ ניסן סלומינסקי, מבקש לשנות את הקריטריונים של חוק מע"מ אפס בהתאם לסוג השירות הצבאי. כך, למשל, חיילים קרביים יקבלו פטור מלא ממע"מ על דירות בשווי 1.6 מיליון שקלים, אך חיילים ששירתו ביחידות עורפיות יזכו להטבה בשווי 1.4 מיליון שקלים

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), מבקש לשנות את הקריטריונים של חוק מע"מ אפס . לפי סלומינסקי, על הטבת המע"מ 0% לא להיות גורפת אלא הדרגתית - בהתאם לסוג השירות הצבאי, הלאומי-אזרחי, ולאלה שלא שירתו. זאת, במקום הצעת האוצר שהפטור יתבסס על מחיר הדירה. על פי הצעת האוצר, מי ששירת בצבא או בשירות הלאומי והאזרחי יקבל פטור לדירה עד שווי 1.6 מיליון שקלים; ומי שלא שירת יקבל פטור לדירה עד שווי של 950 אלף שקל.

 

חוק המע"מ - כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן :

 

לפי פשרת סלומינסקי, שהוא כבר לוחץ על האוצר לקבל אותה, הזכאים לפטור יהיו כל מי שרכשו דירה עד שווי 1.6 מיליון שקל, אבל שיעור הפטור יהיה מדורג, כאמור. למי ששירתו בצה"ל ביחידות קרביות וביחידות תומכות לחימה הפטור יהיה מלא על כל מחיר הדירה. למי ששירתו ביחידות עורפיות הפטור יוגבל ל-1.4 מיליון שקלים ממחיר הדירה. לכל האחרים, כולל תלמידי ישיבות, הפטור ממע"מ יוגבל ל-950 מיליון שקל מהסכום הכולל.

 

סלומינסקי נימק את מתן ההטבה המדורגת ואמר כי אין להשוות את גובה ההטבה ללא התחשבות במאמץ ובסיכון שהשקיעו רוכשי הדירות בשירותם. מצד שני, יש בפשרה הטבה מסוימת למי שלא שירתו בצה"ל, כך שיקבלו לפחות חלק מהפטור אם ירכשו דירות בשווי העולה על 950 אלף שקל, שאיננו מזכה אותם בפטור בחוק המוצע. ח"כ משה גפני (יהדות התורה) הציע לעקוף את החוק במתן ההטבה דרך מענקים לפי חוק חיילים משוחררים.

 

במקום חוק קבוע - הוראת שעה ל-5 שנים

אתמול הודיע סלומינסקי במהלך הכנת החוק לקריאה שנייה ושלישית כי הוא פועל לאשר אותו כהוראת שעה ל-5 שנים, ולא כחוק קבוע. שינויים נוספים שהוא דורש: להגדיל את שטח הדירה המזכה בהטבה עד 150 מ"ר במקום 60-140 מ"ר; הגדרת "בנייה רוויה" כתנאי להטבה (דירות בבניינים רבי-קומות) תורחב באזורי עדיפות לאומית על בתים צמודי קרקע, חד-קומתיים, עד 15 בתים שהקים קבלן אחד; וכן הגדרת "זכאי" בחוק תחול על מי שלא הייתה דירה בבעלותו לפחות 10 שנים מיום הרכישה ולא מ-1995.

 

להסתייגויות סלומינסקי משקל כבד יותר מאלה שהעלו חברי הוועדה האחרים, משום שהוא כבר מתמקח עליהן במגעיו עם האוצר, כפי שרמז היום. זאת בידיעה שהאוצר תלוי בו כדי לסיים את העבודה על החוק, כך שיעלה לאישור סופי במליאת הכנסת לפני תום כנס הקיץ בסוף השבוע הבא.

 

בכל מצב, הוועדה לא מקיימת הצבעות נפרדות על כל הסתייגות אלא תצביע על כולן במרוכז בתום העבודה על החוק, שאמורה להסתיים בסוף השבוע. אבל קצב ההתקדמות הוא עדיין איטי עקב התנגדויות מהאופוזיציה, בעיקר מצד יהדות התורה והעבודה, שבגללן הוועדה מדשדשת כבר יומיים בפרק הראשון של הגדרות החוק - סעיף ראשון מתוך 38 סעיפי הצעת החוק.

 

אתמול תהו חברים בוועדה אם החוק בכלל רלוונטי בלחצים שבהם נתון התקציב, אשר רק יתגברו בגלל התוספת שכבר דורשת מערכת הביטחון למבצע "צוק איתן". זאת עקב אובדן ההכנסות ממסים בהיקף של שני מיליארד שקל לפחות. סגנית ראש אגף התקציבים באוצר, יעל מבורך, אמרה כי "חרף התחזיות, מסגרת ההכנסות לשנת 2014 גבוהה יותר מהציפיות, וכי ההנחה שמסגרת הגירעון לא תעלה על 3% עומדת בעינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
חיילים קרביים ברצועת עזה. יקבלו את ההטבה במלואה?
צילום: דובר צה"ל
גיל יוחנן
ח"כ ניסן סלומינסקי, יו"ר ועדת הכספים שיזם את ההצעה
גיל יוחנן
מומלצים