שתף קטע נבחר
 

וול סטריט: הרבלייף צללה ב-11.3%

נעילה שלילית בניו יורק: דאו ג'ונס ירד ב-0.3%, S&P 500 ונאסד"ק - ב-0.2%; ביל אקמן הודיע כי יציג ראיות שיביאו לקריסת חברת תוספי התזונה

ניו יורק ננעלה הערב (ב') במגמה שלילית, כאשר הכותרות בעיתונות הכלכלית האמריקנית עוסקות בהחרפת הלחימה בין ישראל לחמאס במסגרת מבצע "צוק איתן", וכן באפשרות להרחבת הסנקציות שיוטלו על ידי מדינות אירופה על רוסיה, סביב פרשת הפלת המטוס המלזי.

 

בין החברות הצפויות לפרסם את תוצאותיהן במהלך השבוע: אפל, מיקרוסופט, בואינג ומקדונלד'ס. עד כה, 82 חברות ממדד S&P 500 פרסמו את דוחותיהן לרבעון השני, 77% מהן התעלו על צפי הרווח של האנליסטים, ו-70% מהן התעלו על צפי המכירות.

 

מדדי המניות

מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.28% ל-17,051.73, מדד נאסד"ק ירד ב-0.17% ל-4,424.7 נקודות, ומדד S&P 500 ירד ב-0.23% ל-1,973.63 נקודות.

 

הנפט עלה ב-1.4% לרמתו הגבוהה ביותר זה שלושה שבועות - 104.6 דולר לחבית. ברקע לירידה: הודעת לוב כי תקטין את תפוקת הנפט, וחשש כי סנקציות של האיחוד האירופי יביאו להורדת האספקה מצד רוסיה. 

 

בבורסת הסחורות של ניו יורק ריכז היום הזהב תשומת לב רבה. על רקע התגברות המתיחות הגיאופוליטית, מחיר הזהב עלה היום ב-0.3% לרמה של 1,313.9 דולר לאונקיה. למרות זאת, חלק ניכר מהמשקיעים מאמינים כי עליית מחיר הזהב צפויה להיבלם, כאשר היקף פוזיציות השורט על מחיר הזהב זינק ב-32%, העלייה הגבוהה ביותר זה 7 שבועות.

 

סטין ג'קובסון, הכלכלן הראשי של סאקסו בנק (Saxo Bank) התייחס לסוגיות הגיאופוליטיות בישראל ואוקראינה אשר מטרידות כעת את המשקיעים בארה"ב. לדבריו, ההשפעה על הכלכלה הריאלית תורגש רק בעוד 9 עד 12 חודשים, וזאת בצורה של צמיחה וצריכה נמוכות יותר, וזעזוע בשוקי ההון. לדבריו הכל ינבע מעליית מחירי האנרגיה. חבית נפט נסחרת כעת תמורת כ-104 דולר, לדבריו רמה זו מגדילה את עלויות הייצור עבור חברות אשר צורכות כמויות גבוהות של אנרגיה וחותכות בתקציב של הצרכנים.

 

המסחר באירופה ננעל בירידות. פוטסי בלונדון ירד ב-0.3%, דאקס הגרמני איבד 1.1%, קאק בפריז נחלש ב-0.7% והבורסה במילנו נפלה ב-1.4%.

 

הירידות נרשמו נוכח החששות באירופה מפני התפתחות של דפלציה, הבוקר, לפני פתיחת המסחר פורסם מדד המחירים ליצרן לחודש יוני בגרמניה שנותר ללא שינוי, נתון מעט מאכזב, לעומת צפי האנליסטים לעלייה של 0.1%. זהו היום השלישי ברציפות בו המדדים באירופה נסחרים במגמה שלילית, על רקע המתיחות הגיאופוליטית סביב רוסיה ואוקראינה.

 

שבוע המסחר בבורסות אסיה נפתח הבוקר במגמה מעורבת. האנג סנג בהונג קונג נחלש ב-0.3% והבורסה בשנגחאי ירדה ב-0.2%. ביפן לא התקיים מסחר לרגל יום חג.

 

"זהו שבוע שקט מאד מבחינת נתוני מאקרו באסיה, כך שההשפעה העיקרית על השוק תבוא מההתפתחויות בשוק האמריקאי ומהדו"חות שיפרסמו החברות הגדולות בהמשך השבוע. כמו כן, לחץ גובר על רוסיה צפוי לגרום לתנודתיות בשווקים", אמר היום איוון לוקאס (Evan Lucas). אסטרטג שווקים בשלוחת IG במלבורן.

 

מניות במרכז

מניות הרבלייף נפלו ב-11.3% לאחר דבריו של המשקיע האקטיביסט ביל אקמן ב-CNBC. לדבריו קרן הגידור שלו Pershing Square Capital Management נמצאת בפוזיציית שורט על המניה והגדילה את הפוזיצייה ב-25% במהלך המחצית הראשונה של 2014, למרות ששער המניה עלה. בראיון ל-CNBC אמר אקמן כי יפרסם מחר לאחר פתיחת המסחר (17:00 שעון ישראל) את המצגת החשובה ביותר בקריירה שלו, בה יציג ראיות אשר יביאו לקריסת החברה. זאת לאחר שבשבוע שעבר אמר אקמן כי יישמח אם קארל אייקן ימכור את 17 מיליון המניות שלו בחברה.

 

הסערה סביב אסיפת בעלי המניות של טבע שתתקיים ב-30 ביולי ממשיכה לצבור תאוצה. אנטרופי, חברת הייעוץ לגופים מוסדיים בישראל, מתנגדת לחמש מתוך שמונה ההצעות שיעלו באסיפת בעלי המניות.

 

הנפקת מובילאיי תצא לדרך בעוד שבוע וחצי לפי שווי של 3.5 - 4 מיליארד דולר. ההנפקה עצמה צפויה להתבצע לפי מחיר של 19-17 דולר למניה, כאשר לאחרונה בוצע ספליט ביחס של 1:5. הבנקאים בהנפקה יהיו גולדמן סאקס, מורגן סטנלי, דויטשה בנק ולצידם חתמי המשנה יהיו ברקליס, סיטי, וולס פארגו, ביירד, וויליאם ג'יימס וריימונד בלייר.

 

מדובר בהנפקה חריגה על רקע העובדה כי לתוך החברה יגוייסו כ-160-140 מיליון דולר במכירת 8.3 מיליון מניות, כאשר בעלי המניות הקיימים ימכרו מניות בשווי של 330-370 מיליון דולר תוך מכירת 19.4 מיליון מניות.

 

אליוט מנג'מנט קורפ השקיעה מיליארד דולר על מנת לרכוש כ-2% ממניות EMC, כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל. הסיבה להשקעה המסיבית היא ניסיון של אליוט, שמוגדרת כסוג של קרן גידור, לפרק את הקשר בין EMC ל-VMware ולהפוך את האחרונה לחברה עצמאית. אליוט נחשבת כקרן אקטיביסטית שנוהגת להשתלט על חברות חלשות או עם ביצועים לא מספקים ולנסות לערער אותן על מנת להוביל לשינויים מבניים. במקרה של EMC הרעיון הוא לנסות ל"נענע את הספינה" על מנת לשכנע את הדירקטוריון לנתק את חברת הווירטואליזציה הרווחית, מחברת האם הפחות רווחית.

 

"אחרי שחברת סודהסטרים הישראלית הציגה תוצאות מאכזבות ברבעון הראשון של השנה, אנחנו צופים כי הרבעון השני של 2014 ילמד על שיפור מסויים בעקבות האצה בקצב ההפצה והקלה בבעיית עודפי המלאי של הקמעונאים בארה"ב" - כך לפי בית ההשקעות אופנהיימר. למרות זאת, מעריכים בבית ההשקעות כי עמידה ביעדי ההנהלה לשנת 2014 כולה תהיה מאתגרת במיוחד ותדרוש האצה משמעותית בקצב הצמיחה במחצית השנייה של השנה.

 

למרות היעדר צמיחה בהכנסות ברבעון הראשון 2014 וצפי לצמיחה חד ספרתית ברבעון השני, הנהלת החברה הותירה את תחזיותיה השנתיות ללא שינוי - צמיחה של 15% בהכנסות ב-2014 וספציפית, של 19% בשלושת הרבעונים האחרונים של השנה. "אנחנו סקפטים בנוגע ליכולת החברה לעמוד ביעדים אלו ולכן, מותירים את דירוג מניית סודהסטרים על Perform", סיכמו באופנהיימר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים