המבצע הקרקעי בעזה: האמריקנים בעד ישראל
57% מהנשאלים בסקר CNN השיבו כי הם תומכים בפעולה הקרקעית של צה"ל בעזה. שני שליש מהאמריקנים תומכים בהגברת הסיוע האמריקני לישראל. בקרב הדמוקרטים רק 45% תומכים לעומת 73% מהרפובליקנים
צה"ל בעזה - כתבות אחרונות:
לא נשאר לבד: 20,000 בהלוויית החייל הבודד
גבעת חלפון של המילואימניקים בעזה
צפו: חיילים ששבו מעזה רוקדים ושרים
בחלוקה פוליטית פנימית מתברר כי רק 45 אחוזים מהדמוקרטים חושבים שהפעולה הצבאית בעזה מוצדקת לעומת 73 אחוזים בקרב הרפובליקנים שידועים בעמדתם התומכת בישראל. בקרב העצמאים, יותר ממחצית תומכים בפעולה הקרקעית.
יחד עם זאת, הסקר מצביע על ירידה של תמיכת הציבור האמריקני בישראל אם כי נשמר רוב של כ-60 אחוזים. "היחס לפעולה הצבאית של ישראל יציב מאוד לאורך השנים", הסביר עורך הסקרים של רשת CNN, קיטינג הולנד.
לדבריו, בשנת 2012 במהלך מבצע עמוד ענן נמצא נתון דומה לזה שנרשם בסקר הנוכחי של תומכים בפעולה הישראלית נגד חמאס בעזה. במהלך מבצע עופרת יצוקה, שלוש שנים קודם לכן, התמיכה הייתה אפילו קצת יותר גבוהה ועמדה על 63 אחוזים.
"התמיכה בסיוע הצבאי האמריקני לישראל נותרה יציבה למדי וכמעט שני שלישים מהאמריקנים אומרים שהסיוע לישראל צריך להישמר או לגדול", ציין הולנד.
לפי הסקר, 38 אחוזים מהאמריקנים מחזיקים בגישה שלילית לישראל, וזו עלייה של 14 אחוזים מאז חודש פברואר האחרון. 60 אחוזים הביעו תמיכה בישראל לעומת תמיכה של 72 אחוזים לפני חמישה חודשים. עם זאת, הנתון הזה הוא עדיין פי שלושה מתמיכת הציבור האמריקני ברשות הפלסטינית, שעומדת על כ-20 אחוזים בלבד.
במהלך 15 ימי מבצע "צוק איתן" הביעה ארה"ב את תמיכתה בזכותה של ישראל להגן על עצמה, אך הביעה דאגה מכמות ההרוגים ברצועת עזה. הנשיא ברק אובמה חזר שוב על עמדתו אמש ודובר הבית הלבן ג'וש ארנסט הוסיף: "לצבא הישראלי יש סטנדרטים להגן על חיי פלסטינים חפים מפשע. אנחנו רוצים שישראל תנקוט אפילו צעדים נוספים".
מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי הגיע אמש לקהיר ודן עם מזכ"ל האו"ם באן קי מון בנוגע לדרכים שיובילו להפסקת אש בין ישראל לחמאס. "אנחנו מודאגים מאוד מההשלכות של תוצאות הפעולות הישראליות, שהן נכונות ולגיטימיות כדי להגן על עצמה. עם זאת, כמו בכל קונפליקט, יש דאגה כלפי אזרחים, ילדים ונשים שנקלעים למערכה הזו", אמר קרי בקהיר, והכריז על סיוע בסך 47 מיליון דולרים לתושבי עזה.
גורם אמריקני שהתלווה לנסיעתו של מזכיר המדינה למזרח התיכון הביע את חששו מפני הקשיים להשגת הפסקת אש. "זה צפוי להיות קשה יותר מאשר ב-2012", אמר הגורם הבכיר. "המטרה שלנו היא להשיג הפסקת אש כמה שיותר מוקדם. אנחנו לא מצפים שזה יהיה קל. זו דינימקה מורכבת. האזור מפולג יותר מבעבר".