שתף קטע נבחר
 

חוזרים ללימודים: איזו מדפסת תקנו

שנת הלימודים האקדמית מגיעה לפתחה ועשרות אלפי סטודנטים ינהרו אל המכללות והאוניברסיטאות, ואל דירות הסטודיו המוזנחות "כי למי יש זמן" שלהם. השנה גם הם יגלו כי למרות שזו שנת 2014, עדיין צריך להתעסק עם המון ניירת. בדקנו עבורכם ארבע מדפסות ושני סורקים ניידים, וגילינו איזו מדפסת הכי משתלמת

הו, שנת הלימודים. חלקכם מחייכים לקראת היום הראשון, חלקכם בדיכאון כי זה היום הראשון. אז כדי לעשות לכם קצת שמח, ובעיקר לשם החסכון לכיס שהתרוקן משכר הלימוד, בדקנו ארבע מדפסות משולבות עם סורק, שתיים הזרקת דיו, שתיים לייזר, ובנוסף בדקנו שני סורקים ניידים. עכשיו תגלו מהי האופציה המשתלמת ביותר, לסטודנט המדפיס.

 

תנאי המבחן

מבחן ההדפסה כלל הדפסת שני קבצים שונים בכל מדפסת. באחד קובץ המכיל טקסט וגרפיקה בשחור לבן, ובשני מסמך טקסט שחור סטדנרטי. החלטנו להתייחס פחות לתחום הצבעוני שכן אפילו סטודנטים לגרפיקה, לא מדפיסים בבית בצבע. בזמן המבחן שארך כחודשיים, הדפסנו מכל הבא ליד, במטרה לרוקן את מיכל הדיו, ולדמות למדפסות עומס תקופתי.

 

הכי חסכונית -מדפסת הדיו EPSON L210‎

לפני כשנתיים אפסון עשתה שינוי מהותי באסטרטגיה שלה והחליטה להבדל משאר תעשיית המדפסות, ובמקום לשווק מדפסות זולות ודיו יקר, החלה להציע מדפסות העולות פי 3, אך הדיו שמגיע איתן, וזה הזמין לרכישה לאחר מכן, זולים משמעותית.

 

הכי חסכונית Epson L210 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
הכי חסכונית Epson L210(צילום: יח"צ)

 

מדפיסים ברחבי הבית

מדובר במכשיר משולב של מדפסת/סורק/מכונת צילום עצמאית המתחברת דרך כבל USB בלבד אל המחשב. ל-L210 אין קורא כרטיסים או חיבור מובנה לאינטרנט כך שאם תצטרכו לסרוק משהו והמחשב במקרה לא זמין, תתקעו. על המדפסת אין מסך כלשהו כשהתצוגה נעשית דרך התוכנה במחשב, או דרך נורית האזהרה המובנית. על המדפסת רק ארבעה כפתורים, כשלא ניתן לשלוט על איכות השכפול ישירות מהמכשיר.

 

גדול למדי

כחלק מקונספט הדיו הזול, אפסון משווקת לסדרת המדפסות החדשה בקבוקוני דיו מפלסטיק, בדומה לדיו חליפי, את הדיו הזה יש לשפוך לתוך המיכל, מה שיכולה להיות פעולה מלכלכת לעיתים. בנוסף, המתקן המחזיק את הדיו נמצא לצד המדפסת מה שמגדיל את הנפח שהיא תופסת.

 

מהירות הדפסה

ממצב קר, כלומר כשהמרפסת דלוקה אך לא מדפיסה, הדפסת הדף הגרפי הראשון נמשכה 44 שניות. הדפסת הדף שני מיד לאחר מכן נמשכה 39 שניות.

 

איכות הדפסה

במצב ההדפסה בברירת המחדל, התוצאה המתקבלת מעט דהויה. הדבר בולט בעיקר בהדפסה צבעונית אך גם השחור הופיע מעט אפור. אם תעלו את איכות ההדפסה, הצבע יראה עשיר ונאה.

 

שורה תחתונה

ה-L210 היא מדפסת מוצלחת ויחסית זריזה, היא מגיעה ללא אף תכונה מתקדמת, למעט שימושה כמכונת צילום, כשמחירה הראשוני גבוה משמעותית משאר המדפסות, אך עלות התפעול שלה נמוכה בהרבה מכל מדפסת אחרת עם דיו מקורי שראינו.

 

את ה-Epson L210 תוכלו למצוא החל מ-899 שקל כשמחירה הרשמי הוא 1,069 שקלים. מחיר מיכל דיו צבעוני הוא 59 שקל, כשהוא מכיל 70 מיליליטר דיו ומספיק על פי החברה ל-6,500 עמודים. מיכל הדיו השחור נמכר גם כן ב-59 שקלים כשהוא מספיק על פי החברה ל-4,000 עמודים. עם המדפסת תקבלו ארבעה מיכלים מלאים. לאפסון אין חצאי מיכלים או מיכלים מוקטנים כמו ב-HP. אם נשווה למדפסת ברדר כאן למטה, נגלה שעל הנייר הדיו לא פחות מפי 16 זול יותר למיליליטר, אך המדפסת עצמה עלתה פי 2.6 יותר.

 

הכי איכותית - מדפסת דיו ברדר DCP-J132W

זוהי מדפסת/סורק/מכונת צילום משולבת צבעונית, עם חיבור אלחוטי וללא פקס. המכשיר בעל פרופיל צר למדי, כשהיא ניתנת להצמדה לקיר, שכן כבל החשמל יוצא מצד המדפסת ולא מאחוריה, וכבל ה-USB מתחבר במרכז המדפסת ויוצא מתעלה בצד.

 

הכי איכותית Brother DCP-J132W (צילום: יח"צ) (צילום: יח
הכי איכותית Brother DCP-J132W(צילום: יח"צ)

 

ל-J132W אין קורא כרטיסים מובנה כך שהיא לא מסוגלת לתפקד בצורה עצמאית, אך כן ניתן לשלוט באיכות השכפול, ובשאר ההגדרות הקיימות במכשיר, ביניהן החיבור לרשת האלחוטית בבית.

 

מהירות הדפסה

ממצב קר, העמוד הגרפי הראשון הודפס לאחר 48 שניות, אך הדפסת העמוד השניה ארכה רק 31 שניות.

 

איכות הדפסה

בהגדרת ברירת המחדל, הדפים המודפסים נראו טוב, הצבע היה עשיר בצורה מספקת, כשהשחור היה כהה כפי שהיינו רוצים.

 

שורה תחתונה

היכולת האלחוטית היא ערך מוסף ששווה הרבה. היכולת לזרוק את המדפסת בכל נקודה בבית שיש בה חשמל, ולא רק בצמוד למחשב, הופכת את -J132W לבחירה הטבעית למי שסובל מחוסר מקום, או רוצה לשתף את המדפסת עם שאר יושבי הבית. עם זאת, עלות התפעול גבוהה למדי כך שהיא מתאימה למי שמדפיס מעט מאוד דפים בשנה.

 

את ה-Brother DCP -J132W תוכלו למצוא במחירים הנעים בין 344-407 שקל, כשהיא מגיעה עם ארבעה מיכלי דיו מהסוג הקטן יותר. המיכל השחור נמכר ב-97 שקל כשהוא מכיל 7.5 מיליליטר, ועל פי החברה מספיק לעד 300 דפים. כל מיכל צבעוני, ויש שלושה, נמכרים במחיר 59 שקל, כשהם מכילים 4 מיליליטר בלבד. ברדר מציעה מיכלים להדפיס עד 600 עמודים ומחירם כפול.

 

הכי חסכונית - מדפסת לייזר - מדפסת Brother DCP1510

זוהי מדפסת/סורק/מכונת צילום עצמאית המתחברת אל המחשב דרך חיבור USB בלבד. בעוד שקיימות מדפסות לייזר צבעוניות, התמקדנו רק בדגמים המדפיסים בשחור בגלל עלותן.

 

מבנה המדפסת גורם לכך שהניירות הממתינים להדפסה נמצאים חשופים לאבק כל זמן ההמתנה, כשהמגש המחזיק אותם מכפיל את שטח המדפסת על השולחן.

 

הלייזר הכי משתלמת - Brother DCP1510 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
הלייזר הכי משתלמת - Brother DCP1510(צילום: יח"צ)

 

בדגם זה מסך הבקרה פונה כלפי מעלה, כך שאם המדפסת מונחת על השולחן, תאלצו לעמוד כדי לראות מה מופיע עליו. מדפסות לייזר הן לרוב בשימוש משרדי ובכזה לא מצמידים אותן לאחד העובדים, בין השאר בגלל אבקת הטונר הרעילה הנפלטת מהמכשירים הללו.

 

מהירות הדפסה

הדפסת עמוד ראשון ממצב קר ארכה 22.3 שניות, זאת לעומת 10 שניות שהחברה טוענת. לעמוד השני לקח באמת 10 שניות לצאת. איכות ההדפסה הייתה בסדר גמור, העמודים הודפסו באיכות טובה, כשהטקסט ברור וחד.

 

שורה תחתונה

זוהי מדפסת לייזר קלאסית. אין בה דבר שהוא יוצא דופן, לטוב ולרע. התפעול קל מאוד, השליטה נוחה, יופי של מדפסת. ה-Brother DCP 1510 זמינה בטווח מחירים של 440-700 שקל, כשהיא מגיעה עם טונר המספיק על פי החברה לאלף עמודים ומחירו כ-200 שקל, כשבנוסף יש להחליף את התוף אחרי 10,000 עמודים ומחירו כ-300 שקל.  

 

Epson AL-M200

זוהי מדפסת לייזר בלבד הפועלת על טונר, כשניתן לתכנת את איכות ההדפסה ישירות ממסך המכשיר או מהתוכנה המוצלחת המצורפת למכשיר. כשה-M200 נכנסת למצב שינה כדי לחסוך בחשמל, היא לא מתעוררת אוטומטית עם שליחת פקודת ההדפסה, אלא יש ללחוץ על אחד הכפתורים כדי להעירה. מגש המסמכים רעוע במקרה הטוב כשהוא מכוסה בחתיכת פלסטיק שאינה יושבת כראוי במקום. המגש עצמו לא נכנס למגרעת כלשהי אלא סתם מונח במרחק לא ברור מהמדפסת עצמה.

 

הכי כדאי דיו במקומה - Epson AL M200 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
הכי כדאי דיו במקומה - Epson AL M200(צילום: יח"צ)

 

מהירות הדפסה

ממצב קר, לעמוד הראשון לקח 26 שניות לצאת, אך העניין השתפר משמעותית במעבר ממצב חם, כשלעמוד השני לקח 15 שניות לצאת. איכות ההדפסה מוצלחת, כשהטקסט חד וברור.

 

שורה תחתונה

למרות היותה מדפסת בינונית בעיצובה, ה-AL M200 מצטיינת בתחום הספק ההדפסה. המדפסת עושה שימוש בטונר עגול במקום גלילי, כשהוא מספיק על פי החברה ל-2,500 עמודים. את דגם הטונר שהוא MX200 לא הצלחנו למצוא בארץ. המחיר בבריטניה שווה ערך לכ-400 שקל, כך שאם המחיר בישראל קרוב לכך, זהו דגם משתלם ביותר.

 

סורקים ניידים

למרות שלכמעט כל סטודנט יש מחשב נייד, רבים עוד כותבים עם עט ונייר כמו פעם. חלק מהחיים כסטודנט הם התכנסות מתישה סביבה מכונת הצילום, כשאתם נאבקים לקחת סיכומים מאלו שלא נרדמו בהרצאה. במקום לרוץ לטעון את כרטיס הצילומים שלכם, תוכלו לסרוק את הדפים כבר בכיתה עם סורק נייד, המתחבר למחשב.

 

סורקים ניידים הם, ממש כשמם, מכשירי הדמיה אופטית הפועלים ישירות מחיבור ה-USB, כשהם קצת יותר רחבים מדף A4, ובעומק של 5 סנטימטרים. בתוך המכשיר נמצא מנוע קטן המושך את הדף, ממש כמו הפידר האוטומטי הקיים במכשירים גדולים יותר, כשסריקה מתבצעת על ידי העברת הדף דרך גוף הסורק.

 

הכי איכותי - סורק נייד - Epson DS-30

הסורק הנייד של אפסון קל להתקנה, על המק והפי סי, כשיש להוריד דרייבר מאתר החברה לפני החיבור. תוכנת הסריקה של אפסון עובדת היטב כשהיא קלה לשימוש, ומאפשרת לסרוק ישירות לקבצי PDF וכרגיל גם תמונות JPG. בהמשך למגמה של אפסון, לסורק זה אין כל חומרים מתכלים מכל סוג, יש צורך רק בכבל USB, וזהו.

 

הכי איכותי -Epson DS-30 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
הכי איכותי -Epson DS-30(צילום: יח"צ)

 

איכות הסריקה לא מזהירה, ישנן מעין תבניות הבולטות כאשר סורקים משהו כהה, אך זה בא לידי ביטוי בעיקר בתמונות - משהו שהסורק הזה לא כל כך מיועד לעשות. ה-DS-30 נועד למסמכים ואת זה הוא עושה היטב. סריקת דף A4 צבעוני אורכת כ-14 שניות ב-300 DPI אך אם יש בדף קפל כלשהו, ה-DS-30 יתקשה למשוך אותו, כשהמנוע ימשיך לפעול על ריק.

 

מחירו נע בין 780 שקל ל-990 שקל, ככה שתוכלו לצלם כמעט אלפיים דפים במחיר של הסורק.

 

הכי ילך לאיבוד - Brother DSmobile 600

הסורק הנייד של ברדר נראה זהה לזה של אפסון, ולמעשה לכל סורק נייד אחר מסוג זה. התקנת הדרייבר כאן הייתה בעייתית למדי. על המק אמנם הצלחנו להתקין אותו, אך לא הצלחנו לסרוק בפועל ב-PC הדרייבר הציג הודעת שגיאה בזמן ההתקנה. התגברנו על זה והתקנו את התוכנה הייעודית של ברדר שנראית כאילו ילד עיצב אותה בויז'ואל בייסיק.

 

הכי מסורבל Brother DSMobile 600 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
הכי מסורבל Brother DSMobile 600(צילום: יח"צ)

 

סריקת דף A4 ארכה לא פחות מ-33 שניות כשגם כאן התמונה הייתה מלאה ברעשים ויזואלים בחלקים הכהים. להבדיל מאפסון, ההפעלה הראשונה כאן דורשת סריקת דף כיול מיוחד שממנו מקבלים שניים, כשבנוסף מקבלים דף ניקוי מיוחד. את דף הניקוי אנחנו מבינים כי בכל זאת, מצטבר שם אבק, אבל לשם מה צריך עכשיו לשמור את חתיכת הנייר הזו כדי לכייל את הסורק?

 

מחירו נע בין 680 שקל ל-900 שקל.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
חוזרים ללימודים: איזה מדפסת תקנו
צילום: יח"צ
מומלצים