מועצת האו"ם: חשד לפשעי מלחמה של ישראל
מועצת זכויות האדם של האו"ם, המובלת על-ידי מדינות עולם שלישי ודיקטטורות כמו סין, סעודיה ומדינות האיסלאם, התכנסה לדיון מיוחד בפעולת ישראל בעזה. ליברמן: "מופע צביעות בינלאומי"
מועצת זכויות האדם של האו"ם התכנסה בצהריים (יום ד') לדיון מיוחד על רקע מבצע "צוק איתן" של ישראל ברצועת עזה. בפתח הישיבה אמרה נציבת זכויות האדם של האו"ם, נאבי פילאיי, אחת המבקרות החריפות ביותר של ישראל, כי ייתכן שישראל מבצעת פשעי מלחמה בעזה.
נציבת זכויות האדם אמרה כי הרס הבתים כאמצעי ענישה והרג הילדים בעזה מעלה "אפשרות ממשית" שישראל מפרה את החוק הבינלאומי. מנגד, היא גינתה את הירי ללא הבחנה של רקטות ופצמ"רים על ידי חמאס לעבר ישראל.
נציבת האו"ם לזכויות אדם הזכירה את ההפגזה של בתי מגורים ובתי חולים ברצועת עזה ואמרה: "אלה רק כמה דוגמאות שבהן נראה שיש אפשרות ממשית שהחוק ההומניטרי הבינלאומי הופר באופן שיכול להגיע לכדי פשעי מלחמה. כל אחד מהאירועים האלה צריך להיחקר באופן הולם ובלתי תלוי".
השגריר הישראלי אמר בתורו כי ישראל תהרוס את התשתיות הצבאיות של חמאס, וכי תושבי עזה אינם האויב של ישראל. בהמשך דיבר שר החוץ הפלסטיני, שטען כי ישראל נהנית מחסינות וכי על הקהילה הבינלאומית להעמיד אותה לדין על פשעיה. הוא אמר: "הנשיא הפלסטיני אבו מאזן פועל באופן נמרץ עם כל הצדדים כדי להשיג הפסקת אש קבועה ולהגן על בני עמנו".
מועצת זכויות האדם בז'נבה היא גוף שבישראל ובממשלות המערב מתייחסים אליו לעתים קרובות בזלזול מופגן. המועצה מקדישה חלק גדול באופן יוצא דופן לעיסוק בישראל, במקום לסייע לתושבי מדינות המפרות באופן מובהק את זכויות אזרחיהן.
הבחירה למועצת זכויות האדם נעשית בעצרת על-ידי 193 החברות באו"ם, שרק מיעוטן דמוקרטיות בסגנון מערבי. הבחירה נעשית לפי
חלוקה אזורית, וכך למשל נבחרו אשתקד סין, רוסיה וסעודיה לחברות במועצה. נגד שלוש המדינות הללו, הנחשבות למי שמפרות זכויות אדם באופן בוטה, לא קיבלה המועצה מעולם שום החלטה.
מועצת זכויות האדם היא אותו גוף שהוליד בין השאר את "ועדת גולדסטון" שקבעה כי ישראל ביצעה פשעי מלחמה במבצע "עופרת יצוקה", ומנגד אירחה את איסמעיל אל-אשקר, בכיר חמאס. המועצה קיבלה מאז הקמתה עשרות החלטות נגד ישראל.
שר החוץ, אביגדור ליברמן, אמר הבוקר בשולי פגישתו עם מזכ"ל האו"ם באן קי מון בירושלים כי הדיון במועצת זכויות האדם הוא חלק ממחזה הצביעות של הקהילה הבינלאומית: "המזרח התיכון נמצא בצונאמי אחד גדול, ולא בגלל הנעשה בעזה, אלא בשל המתרחש בסוריה, בעיראק, בלוב ובמקומות אחרים, אך המציאות הזו לא משתקפת בחלק ממוסדות האו"ם, כמו המועצה לזכויות אדם, שם מדינות כמו קובה וונצואלה מאשרות החלטות המגנות את ישראל. לא ראינו גם שום גינוי לרצח 3,000 פלסטינים במחנה הפליטים ירמוכּ בסוריה, לא נערך שום דיון באף מוסד בינלאומי בעניין ואפילו לא במוסדות של הרשות הפלסטינית עצמה. אני מצפה ממך, מזכ"ל האו"ם, לפעול נגד ההחלטות האנטי-ישראליות הללו המקודמות במוסדות האו"ם וגם היום בז'נבה".