לשכת נתניהו תוקפת: חקירה בינ"ל - פארסה
מועצת זכויות האדם באו"ם החליטה לחקור את פעילות צה"ל, ובמשרד רה"מ קראו לחקירת חמאס ו"השימוש במגנים אנושיים". ציפי לבני הגיבה בחריפות: "חפשו אותי". ארה"ב הצביעה נגד: "נתייצב לצד ישראל גם לבד"
במשרד ראש הממשלה תקפו בחריפות הערב (יום ד') את מועצת זכויות האדם של האו"ם, שהחליטה לפתוח בחקירה בינלאומית על פעילות צה"ל ברצועת עזה במהלך מבצע "צוק איתן".
"ההחלטה שהתקבלה היום במועצת זכויות האדם של האו"ם היא פארסה, ועל כל אדם הגון בכל מקום לדחות אותה. במקום לחקור את חמאס, שמבצע פשע מלחמה כפול כשהוא יורה רקטות על אזרחים ישראלים בזמן שהוא מסתתר מאחורי אזרחים פלסטינים, מועצת זכויות האדם קוראת לפתוח בחקירה נגד ישראל, שעושה מאמצים חסרי תקדים למנוע פגיעה באזרחים פלסטינים על ידי פיזור כרוזים, שיחות טלפון ושליחת מסרונים", נמסר בהודעה מלשכת נתניהו.
"מועצת זכויות האדם צריכה להתחיל לחקור את ההחלטה של חמאס להפוך בתי חולים לבסיסי מבצעים ובתי ספר למחסני נשק, ולמקם סוללות טילים ליד מגרשי שעשועים, בתים פרטיים ומסגדים", נכתב.
משרד הראש הממשלה הוסיף: "בהיעדר הוקעה של השימוש השיטתי של חמאס במגנים אנושיים, ובהאשמת ישראל במוות שנגרם כתוצאה מהמדיניות הגרוטסקית של שימוש במגנים אנושיים, המועצה שולחת מסר ברור לחמאס ולארגוני טרור בכל מקום – מדובר באסטרטגיה יעילה".
לפי לשכת נתניהו, "בדומה לחקירה שהובילה לדו"ח גולדסטון הידוע לשמצה, דו"ח שבסופו של דבר המחבר חזר בו מהדברים שכתב, החקירה של בית משפט קיקיוני תסתיים באופן ידוע מראש - הוצאת דיבתה של ישראל. מי שישלמו את המחיר יהיו לא רק ישראלים, אלא גם פלסטינים, כשהחמאס יכפיל בעתיד את מאמציו לנצל אותם כמגנים אנושיים".
גם שרת המשפטים ציפי לבני הגיבה בחריפות להחלטת מועצת זכויות האדם באו"ם. "יש לי שתי מילים לומר על ההחלטה – חפשו אותי! אנחנו נמשיך לקבל החלטות למען ביטחון אזרחי ישראל לפי המצפן המוסרי שלנו, צה"ל יילחם בטרור וימשיך לעשות את המירב להימנע
מפגיעה בחפים מפשע ואתם תמשיכו לעודד את הטרור - כי זה בדיוק מה שההחלטה שלכם עושה", מסרה לבני.
בתום דיון חירום בז'נבה אימצו 47 חברי הוועדה את הצעת ההחלטה שהגישו הפלסטינים ברוב של 29 קולות. ארה"ב התנגדה לחקירה הבינלאומית ו-17 חברים נמנעו, כולל כמה מחברי האיחוד האירופי.
סגנית דוברת מחלקת המדינה האמריקנית, מארי הארף, אמרה על ההתנגדות להקמת ועדת חקירה: "התנגדנו להחלטה של מועצת זכויות האדם כי זו החלטה חד צדדית ומוטה. אף אחד לא מסתכל על הרקטות של החמאס, רק על ישראל. אנחנו נתייצב לצד ישראל, גם אם נתייצב לבדנו".