שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, רויטרס

מזכ"ל האו"ם: "זועם" על הכנסת רקטות לבית ספר בעזה

באן קי מון הורה לחקור כיצד הגיעו אמצעי לחימה לתוך מוסדות אונר"א: "האחראים לכך הופכים בתי ספר למטרות צבאיות ומסכנים חיי ילדים"

שעות ספורות לאחר שמועצת זכויות האדם של האו"ם החליטה לפתוח בחקירה בינלאומית על פעילות צה"ל ברצועת עזה במהלך מבצע "צוק איתן", מזכ"ל הארגון באן קי מון מתייצב לצדה של ישראל ותוקף את הארגונים החמושים בעזה. באן, שביקר באזור בימים האחרונים במאמצים להשגת הסכם הפסקת אש בין חמאס לישראל בעזה, מסר הלילה (ה') כי הוא "נחרד" לגלות שכ-20 רקטות הוצבו בבית ספר המנוהל על ידי האו"ם ברצועה, וכי "לאחר שנחשפו, הרקטות הללו נעלמו".

 

סוכנות האו"ם לסיוע לפליטים הפלסטינים (אונר"א), שמעניקה כיום מחסה ליותר מ-100 אלף אנשים ב-69 בתי ספר שונים ברחבי הרצועה, מצאה את הרקטות לפני שבוע באחד מבתי הספר. לפני כמה ימים נמצאו רקטות נוספות בבית ספר אחר של הארגון, אך מכיוון שצוות הארגון נסוג מהאזור במהרה, מספר הרקטות המדויק במקום לא אושר. בשני המקרים הצהיר הארגון כי הודעה בדבר הרקטות "הועברה לגורמים הרלוונטיים", כמו גם הרקטות עצמן שכעת לא ידוע היכן הן נמצאות.

בתי הספר של אונר"א ברצועה מאכלסים כ-100 אלף פלסטינים בזמן המבצע (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בתי הספר של אונר"א ברצועה מאכלסים כ-100 אלף פלסטינים בזמן המבצע(צילום: EPA)

"מסכנים את חייהם של ילדים חפים מפשע" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"מסכנים את חייהם של ילדים חפים מפשע"(צילום: EPA)
 

בהודעה מטעמו של מזכ"ל האו"ם נמסר כי הוא "מביע זעם וחרטה על הצבת נשק בבית ספר המנוהל על ידי האו"ם. האחראים לכך הופכים את בתי הספר למטרות צבאיות אפשריות, ומסכנים את חייהם של ילדים חפים מפשע, עובדי או"ם העובדים במוסדות אלו וכל אדם שמשתמש בבתי הספר של האו"ם כמקלט".

 

באן הביע זעם מהימצאות הרקטות בבתי הספר, ודרש לחקור את נסיבות המקרה. בעקבות חשיפת הרקטות, אונר"א ביקש מהכוחות החמושים בעזה לכבד את "הקדושה והיושר" של נכסי האו"ם ברצועה, ומסר כי האירוע הוא הראשון מסוגו בעזה. אחרי חשיפת המקרה, נעלמו הרקטות מבית הספר.

 

כמה שעות לפני הצהרתו של מזכ"ל האו"ם, מועצת זכויות האדם של הארגון, היושבת בז'נבה, החליטה בתום דיון חירום לאמץ את הצעת ההחלטה שהגישו הפלסטינים לחקור את ישראל על פעילותה הצבאית בעזה. ארצות הברית התנגדה לחקירה הבינלאומית ו-17 מתוך 47 חברי הוועדה נמנעו, כולל כמה מחברי האיחוד האירופי.

 

משרד ראש הממשלה תקף בחריפות את החלטת הוועדה ומסר: "ההחלטה שהתקבלה היום במועצת זכויות האדם של האו"ם היא פארסה, ועל כל אדם הגון בכל מקום לדחות אותה. במקום לחקור את חמאס, שמבצע פשע מלחמה כפול כשהוא יורה רקטות על אזרחים ישראלים בזמן שהוא מסתתר מאחורי אזרחים פלסטינים, מועצת זכויות האדם קוראת לפתוח בחקירה נגד ישראל, שעושה מאמצים חסרי תקדים למנוע פגיעה באזרחים פלסטינים על ידי פיזור כרוזים, שיחות טלפון ושליחת מסרונים".

 

"מועצת זכויות האדם צריכה להתחיל לחקור את ההחלטה של חמאס להפוך בתי חולים לבסיסי מבצעים ובתי ספר למחסני נשק, ולמקם סוללות טילים ליד מגרשי שעשועים, בתים פרטיים ומסגדים", נכתב בהודעה מטעם משרד ראש הממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח, לע"מ
מזכ"ל האו"ם בביקורו בארץ, שלשום
צילום: חיים צח, לע"מ
מומלצים