הרופא והפרמדיק שהגיעו מחו"ל כדי לסייע בדרום
ד"ר שרון וייסבורד משווייץ ושאול מארצות הברית הגיעו לישראל בימים האחרונים כדי להצטרף לצוותי העזרה הראשונה של "איחוד הצלה" בעוטף עזה ולהגיש סיוע רפואי היכן שדרוש. "המשפחה דואגת שמסוכן כאן, אבל אני רוצה לעזור", אומר ד"ר וייסבורד. "התקשורת הזרה לא מחמיאה לישראל"
איומי הרקטות שולחים רבים מהדרום להתפנות למקומות רגועים יותר - אבל יש כאלה שמגיעים במיוחד מחו"ל היישר אל קו האש: ד"ר שרון וייסבורד, בן 31 מהעיר לוצרן שבשווייץ, הוא אחד מהם. ביום שני לפנות בוקר הוא הגיע לישראל מתוך תחושת שליחות, והצטרף לצוותי העזרה הראשונה של הארגון "איחוד הצלה" באזור עוטף עזה.
"כולם כרגע צריכים כאן עזרה", אומר ד"ר וייסבורד בראיון ל-ynet, "ויש לי גם חברים שמגויסים עכשיו למילואים. העובדה שנמצאים בחו"ל אינה יכולה לשמש כתירוץ".
נשארים בריאים בצוק איתן:
- משרד הבריאות מנע משלוח סיגריות לחיילים
- הדרך שתעזור לכם להפסיק לפחד מהאזעקה
- נפגעי חרדה: איך לעזור לאדם ברגע האירוע?
ד"ר וייסבורד הוא יליד גרמניה שעלה לישראל בשנות ה-90 ואף שירת בצה"ל. לאחר שהשתחרר חזר ללמוד רפואה בגרמניה, ומשם פנה לעבודה בשווייץ, שם הוא משלים בימים אלה את שנת ההתמחות השלישית באורולוגיה.
לאחר ביקור קצר אצל אביו, המתגורר בירושלים, הצטרף ד"ר וייסבורד לפרמדיק שאול (השם המלא שמור במערכת), בן 25 מארצות הברית, אשר טס גם הוא לכאן כדי להושיט יד לפצועים. השניים צוידו על ידי "איחוד הצלה" בציוד רפואי מציל חיים, ויצאו לפעול ביישובי הדרום ככונני רפואת חירום. "כבר היינו בכפר עזה ובאשקלון", אומר ד"ר וייסבורד, "ובינתיים למזלנו לא היה יותר מדי לעשות. גם היום נצא לשטח ונעזור היכן שרק נוכל".
ד"ר וייסבורד השאיר מאחוריו בלוצרן חברה, ואף את אחיו המתגורר גם הוא בשווייץ.
-הם ניסו לשכנע אותך לוותר על הרעיון?
"כמובן ששניהם דואגים שמסוכן כאן והחברה שלי קצת התווכחה איתי בהתחלה, אבל שניהם מבינים את הצורך בזה ואת הרצון שלי לעזור ובסך הכל תומכים בי. ניסיתי להגיע לכאן דרך כל מיני ארגונים ותמיד אמרו שלא צריך עזרה, אבל אני חש צורך לסייע היכן שאני רק יכול".
ד"ר וייסבורד מציג את יכולותיו לא רק בצד הרפואי, אלא גם בצד הדיפלומטי מול אנשי לוצרן. "אנחנו מדברים על זה ביומיום, כי הם שומעים דברים בחדשות מצד אחד ושואלים שאלות, ומצד שני אני מרגיש צורך להסביר להם שהמשפחה, החברים והמדינה שלי נמצאים תחת מתקפה. בתקשורת הזרה הצד שלנו לא מוצג בצורה שמחמיאה לישראל, וצריך להסביר. חלקם חושבים שקצת פסיכי מצדי לבוא לכאן, וחלקם מעריכים את זה".
שאול בחר שלא לספר לבני משפחתו ולחבריו על הנסיעה לישראל ועל ההתנדבות בדרום, "משום שלא רציתי שהם ינסו לשכנע אותי אחרת. זאת שעה קשה לעם ישראל ורציתי לעזור פה".
אלי ביר, נשיא "איחוד הצלה", אומר כי "מחמם את הלב לראות אנשי רפואה יהודים שמגיעים לעזור לנו להציל חיים בימים שבהם רוב תושבי ישראל נמצאים תחת איום הרקטות מעזה.
"דיווחנו למשרד הבריאות כי מלבד שני המתנדבים שהגיעו קיבלנו עשרות פניות מאנשי רפואה יהודים, רופאים ופרמדיקים, בעיקר מארצות הברית, שמעוניינים להגיע ולהתנדב בעורף הישראלי.
"במשרד הבריאות אישרו ל'איחוד הצלה' כי רופאים ופרמדיקים המגיעים מחו"ל יוכלו לשמש חובשים בצוותי עזרה ראשונה בישראל".