שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, רויטרס

יותר טוב מלוף: אוכל גורמה לחיילים בעזה

שפים מכמה מסעדות בארץ הגיעו עם מטבח נייד לקיבוץ בעוטף עזה, ומכינים אוכל איכותי לחיילים שנלחמים ברצועת עזה. "אפילו כשבישלתי לשמעון פרס לא התרגשתי ככה", אומר אחד השפים

שלום לחמי, מנהל מסעדת "הסלון" של אייל שני, לא תאר לעצמו לפני כשלושה חודשים לאן הוא יגיע עם המשאית המיוחדת שבנה. התכנון המקורי שלו היה שהמשאית תספק שירותי סיעוד לשפים שיוצאים לשטח, אבל עם פתיחת מבצע "צוק איתן" לקח לחמי את המשאית לבישול ארוחות גורמה, והחל לספק איתה בהתנדבות אוכל לחיילי צה"ל שיוצאים מרצועת עזה.

 

עוד בחדשות:

 


חיילים ליד המשאית של השפים בנחל עוז. "הזדמנות לתרום" ()
חיילים ליד המשאית של השפים בנחל עוז. "הזדמנות לתרום"

 

"כשהתחלתי לפני שלושה חודשים בבניית המשאית, כל מה שרציתי

זה לספק לשפים אפשרות לבשל בשטח", הוא מספר. "עוד לא הספקתי לעבוד איתה כי התחילה הלחימה ברצועת עזה. בשבילי זאת הזדמנות לתרום למדינה ולחיילי צה"ל".

 

בסוף השבוע נכנס המטבח הנייד בליווי צבאי לשטח אחד הקיבוצים בעוטף עזה. את מוצרי הגלם אוסף לחמי ממסעדות ברחבי הארץ והשפים שמגיעים לבשל עושים זאת בהתנדבות.

 

"כשבישלתי לשמעון פרס לא התרגשתי ככה", אומר השף רועי לוי מה"סיקרט פלייס", שהגיע לבשל לחיילי גולני בהתנדבות. "כשרואים מה שהחיילים עושים כאן קשה להישאר אדישים. הדבר הכי נכון לעשות זה לגרום להם לחיוך על הפנים. כל הספקים תרמו את חלקם וכבר האכלנו כאן חיילים בעשרות אלפי שקלים".

 

היוזמה של השפים היא לא היחידה למען החיילים שלוחמים ברצועת עזה. מאז שהחל המבצע הגיעו לאזור מתנדבים רבים מכל רחבי הארץ עם אוכל, בגדים ואפילו מקלחות ניידות לחיילים. בנוסף הם מקבלים חבילות רבות מילדים ומשפחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים