חודשו טיסות "טורקיש איירליינס" לישראל
נוכח הפסקת האש ברצועה ואחרי שמינהל התעופה הטורקי ביטל את איסור הטיסות לישראל, חידשה החברה הפופולארית בקרב ישראלים את הפעילות בקו איסטנבול-נתב"ג. בישראל עוד מתכוונים לחקור את התנהלותה בימים האחרונים
אחרי שספגה ביקורת קשה מצד גורמים ישראלים על רקע התנהלותה נוכח איום הרקטות, הודיעה חברת "טורקיש אייליינס" על חידוש הטיסות לישראל. בהודעת החברה הערב (שבת) צוין כי ההחלטה התקבלה נוכח ההכרזה על הפסקת אש הומניטרית. עוד בצהריים הסיר מינהל התעופה הטורקי את איסור הטיסות
לנמל התעופה בן גוריון, ובעקבות זאת המריאו לכיוון נתב"ג שני מטוסים טורקיים. בערב צפויות להמריא מישראל שתי טיסות נוספות של החברה.
בעקבות הפסקת הטיסות מטורקיה לישראל, יזם משרד התחבורה, בשיתוף חברות התעופה אל על, ארקיע וישראייר, מבצע מיוחד להחזרת כל הנוסעים שנותרו ללא מענה והשיב כ-2,500 ישראל חזרה ארצה. החילוץ החל בלילה שבין חמישי לשישי, אז הוטסו אלפי הישראלים שנתקעו בטורקיה לשדה התעופה באתונה, במימון משרד התחבורה.
טורקיש איירליינס היא חברת התעופה הזרה הגדולה ביותר שפועלת בישראל: החברה מבצעת 8-7 טיסות יומיות בקו נתב"ג-איסטנבול והפסקת טיסותיה גרמה לכך שבשלושת הימים האחרונים נתקעו באיסטנבול אלפי נוסעים ישראלים שהיו אמורים לשוב לישראל, בייחוד כאלה שהגיעו לטורקיה בטיסות המשך.
בעקבות הפסקת הטיסות מטורקיה לישראל, יזם משרד התחבורה, בשיתוף חברות התעופה אל על, ארקיע וישראייר, מבצע מיוחד להחזרת כל הנוסעים שנותרו ללא מענה והשיב כ-2,500 ישראל חזרה ארצה. החילוץ החל בלילה שבין חמישי לשישי, אז הוטסו אלפי הישראלים שנתקעו בטורקיה לשדה התעופה באתונה, במימון משרד התחבורה.
משרד התחבורה שכר לצורך המשימה ארבעה מטוסים - שלושה של אל על ואחד של ארקיע - ועל פי התכנון המקורי, עד השעה 8:15 בבוקר היו אמורים לנחות בישראל כל ארבעת המטוסים, אבל ציפיות לחוד ומציאות לחוד. עד הצהריים אתמול נחתו בארץ 1,074 נוסעים ברכבת האווירית, והיום הושלם המבצע עם נחיתתם של מטוסי אל על וארקיע, ועליהם עוד כ-1,200 נוסעים.
בישראל יקיימו דיון על התנהלות החברה
בימים הקרובים צפוי שר התחבורה, ישראל כץ, מנהל רשות התעופה האזרחית וגורמים אחרים לקיים דיון מיוחד על התנהגות חברות התעופה הטורקיות, ובעיקר חברת "טורקיש איירליינס" על רקע ביטול הטיסות. בישראל טוענים כי החברה נטשה את נוסעיה, סירבה להטיסם ליוון וסירבה לכל הצעה שהועברה אליה מכל גוף שהוא כדי לפתור את המשבר.
שיחות שנוהלו ביומיים האחרונים עם נציגי החברה, בארץ ובחו"ל, נתקלו בסירוב מצד החברה לכל הצעה שהועברה אליה על ידי משרד התחבורה, רשות התעופה האזרחית, סוכני נסיעות ועוד. גורם המקורב לנושא אף סיפר כי היה צורך דחוף לפנות את הנוסעים הישראלים מהמלונות באיסטנבול, בשל
בעיה ביטחונית חמורה במקום.
"היה חשש לביטחונם של הנוסעים ששהו בבתי מלון באיסטנבול", אמר, "נאלצנו לדאוג לכך שהמשטרה והצבא ידאגו לשלומם והיה חשוב לפנות אותם, אולם חברות התעופה הטורקיות סירבו לכל הצעה שהוצעה להם. ברור שמדובר פה בנושא שאינו מקצועי-תעופתי, אלא בהנחיה שניתנה להם מגבוה".
גם הנוסעים עצמם הביעו חשש לביטחונם במהלך שהותם הלא-מתוכננת בטורקיה. "הנציגים של טורקיש איירליינס ביקשו מאיתנו לא לדבר יותר מדי עברית ולא לצאת מהמלונות", סיפר אחד מהם, ואחר ציין: "זו לא הייתה בעיה בכל יעד אחר באירופה, אבל בטורקיה?". רפי רז מתל אביב, שטיסתו מאיסטנבול לנתב"ג בחברת "טורקיש איירליינס" בוטלה, העיד: "מפחיד לצאת לרחוב, לא פשוט להיות ישראלי בטורקיה בימים האלה".
הרכבת האווירית מיוון לישראל
מומלצים