שתף קטע נבחר

 

שתו חליטה נגד חרדה: 6 צמחי מרפא יעילים

צמחי מרפא שניתן להשיג בכל חנות טבע יכולים לשמש להכנת חליטה שתרגיע אותנו, תרפה את השרירים המכווצים ממתח ומדאגה ואף תעזור לנו לישון טוב יותר. מהם הצמחים המומלצים ואיך מכינים את המשקה? מדריך

הימים לא פשוטים: אנחנו מנסים לקיים שגרת חיים של קיץ עם הילדים בחופשה, תוך הימצאות קרוב תמיד למרחב מוגן כדי שהאזעקה לא תתפוס אותנו חשופים. אנחנו חיים באי שקט, בחוסר אונים ובתחושת סכנה שאין לנו שליטה עליה.

 

לפעמים תחושות אלה מגיעות לכדי חרדה המקשה עלינו לתפקד, ואף להתקפי חרדה של ממש. לאורך זמן הדבר עלול לפגוע משמעותית באיכות החיים של הסובלים ממנה.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

נשארים בריאים בצוק איתן:

משרד הבריאות מנע משלוח סיגריות לחיילים

הדרך שתעזור לכם להפסיק לפחד מהאזעקה

נפגעי חרדה: איך לעזור לאדם ברגע האירוע?

 

מטרות הטיפול הטבעי בחרדה הן למנוע התקפי חרדה, ולאזן ולחזק את המערכת העצבית כדי לאפשר לאדם להתמודד בצורה מיטבית, פיזית ונפשית. הטיפול הטבעי נעשה באמצעות צמחי מרפא, שינויים בתזונה ותוספי תזונה המחזקים ומאזנים את המערכת העצבית. בנוסף לכך, הטיפול כולל תרגול של טכניקות הרפיה שונות כגון יוגה, נשימות, דמיון מודרך, מדיטציה ועוד. גם פעילות גופנית מתונה וקבועה מרגיעה, משפרת את מצב רוחו של המטופל ומשחררת ממתח ומלחץ.

 

צמחי מרפא מרגיעים ניתן ליטול לתקופות ארוכות והם מסייעים במניעת התקפי חרדה.

 

איך מכינים חליטה?

מניחים 2-1 כפות של עלי הצמח בכוס גדולה, מוסיפים מים רותחים ומשהים כעשר דקות. מסננים, ושותים חם או קר.

 

ההשפעה המרגיעה תורגש יפה בשתיית החליטה שלוש-ארבע פעמים ביום.

 

1. קמומיל

רבים מאיתנו מכירים את הקמומיל גם בשם בבונג, ומדובר בצמח נפוץ ומוכר אשר משתמשים בפרחיו לחליטה. יש לו עלי כותרת לבנים, מרכז צהוב וריח נפלא.

 

הקמומיל מצוין להרפיה כללית של הגוף: הוא מפחית מתח וכיווץ לא רצוני בשרירים, מרגיע את מערכת העיכול, תומך בפעילות מערכת העצבים, ידוע בתכונותיו האנטי דלקתיות ונוגדות האלרגיה ופועל להרגעה עדינה. קמומיל מסייע לגוף להוריד חום ומגביר את הפרשת חלב בהנקה.

 

2. מליסה רפואית

צמח מרפא הנמצא בשימוש זה מאות שנים לצורך תמיכה בפעילות מערכת העצבים ומערכת העיכול. מלבד יעילותה הרפואית, המליסה מעניקה לחליטה ניחוח וטעם לימוניים. ניתן לגדל אותה באדניות כצמח נוי, ולהשתמש בעליה לחליטה, לסלט או למאכלים אחרים.

 

מליסה רפואית מטפלת בהפרעות עיכול כגון גזים וכאבי בטן, מאזנת פעילות יתר של בלוטת התריס ואף את מערכת העצבים. למליסה תכונות אנטי ויראליות, מה שהופך אותה לצמח מצוין לטיפול בשפעת ובמחלות ויראליות. בנוסף לכך, המליסה משפרת את מצב הרוח.

 

שימו לב: המליסה אינה מתאימה לשימוש אצל הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס.

מצוין להרפיה כללית של הגוף. קמומיל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מצוין להרפיה כללית של הגוף. קמומיל(צילום: shutterstock)
 

3. תרזה/ תיליה

עץ הטיליה גדל באסיה, באירופה ובצפון אמריקה. הוא מתנשא עד לגובה של 40 מטר ומפיץ ריח לימוני נהדר. משתמשים בפרחיו להרגעת מבוגרים, ילדים ותינוקות. הוא מטפל בהפרעות שינה, בחרדות, בחוסר שקט ובמתח נפשי. חליטת תיליה בשעות הערב מרגיעה מאוד ומשרה שינה.

 

התיליה מצוינת כאמצעי להורדת חום גבוה בקרב תינוקות וילדים. כמו כן, היא מסייעת להורדת לחץ דם, להקלה של מיגרנות ולטיפול בנזלת שמקורה באלרגיה או בהצטננות.

 

4. ורבנה רפואית

זהו צמח עדין, היעיל בקרב ילדים ומבוגרים. משתמשים בכל חלקיו כדי להרגיע ולשפר את מצב הרוח - הוא מתאים מאוד לטיפול בחרדות, בדיכאון ובתשישות.

 

זהו "צמח נשי", היעיל בטיפול בכאבי מחזור, וסת לא סדירה ותסמונת קדם וסתית. הוא אסור לשימוש בזמן הריון, אך שימושי לנשים מניקות הסובלות ממחסור בחלב אם, מטחורים וממתח נפשי.

 

5. קערורית

צמח עדין המתאים לטיפול במבוגרים וילדים. משתמשים בכל חלקי הצמח כדי לטפל בהפרעות שינה, בחרדות, באי שקט ובהיפראקטיביות.

 

הצמח מצוין להרגעת הגוף והנפש לטווח ארוך ובמצבי מתח מתמשך, כיוון שהוא מרגיע את מערכת העצבים ומרפה שרירים מכווצים.

 

6. פסיפלורה

פסיפלורה, פרי התשוקה, ידוע גם כצמח מרפא השימושי במצבים של אי שקט, נדודי שינה, היפראקטיביות וחרדה. במקרים כאלה הוא יסדיר את הנשימה ואת הדופק.

 

הוא אף יעיל בהורדת לחץ דם ובטיפול בכאב ראש אקוטי.

 

הכותבת היא נטורופתית, רפלקסולוגית והרבליסטית קלינית



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן לב
צמחי מרפא מרגיעים ניתן ליטול לתקופות ארוכות
צילום: דן לב
ד"ר רק שאלה
מומלצים