חמאס הסכים להפסקת אש. ישראל המתינה, והירי נמשך
ההצהרות הלוחמניות של הארגון הפלסטיני הוחלפו בבקשת הפוגה הומניטרית בתחומי הרצועה מ-14:00 למשך 24 שעות, ובהעברת מסר דרך שליח האו"ם. בישראל ביקשו לחכות ולבחון את המעשים - ובינתיים נורו עוד רקטות לעוטף עזה גם אחרי השעה המיועדת
חמאס הודיע היום (א') על הסכמה להפסקת אש הומניטרית בתחומי הרצועה שתיכנס לתוקף משעה 14:00 ותימשך 24 שעות. "בתגובה לבקשת האו"ם, וכחלק ממאמצינו להתחשב באזרחי עזה ולאפשר להם סיוע, הסכימו פלגי ההתנגדות למהלך", הצהיר דובר חמאס סאמי אבו זוהרי.
בישראל ביקשו להמתין לתוצאות בשטח, ואולם בסמוך ל-14:00 וגם בשעה שאחרי השעה המיועדת, התפוצצו כמה רקטות בשטחים פתוחים באזורים שונים בעוטף עזה. בינתיים נמסר ממשרד הפנים בעזה: "לא הגיע לידינו עד כה מועד לתחילת תוקפה של ההפוגה ההומניטרית".
הירי חודש בסביבות 14:00 ואחרי השעה המיועדת פגע בין היתר במועצה האזורית חוף אשקלון (רקטה אחת), במועצת אשכול (שלוש), ובשדות נגב (שתי רקטות). בזרוע הצבאית של חמאס קיבלו אחריות לירי לאחד הקיבוצים. מנגד, הפלסטינים דיווחו על ירי ארטילרי של צה"ל - ככל הנראה למקומות שיגור - אך נראה שעוצמתו פחותה מזו שהייתה בבוקר.
מוקדם יותר פנה חמאס לשליח האו"ם במזרח התיכון רוברט סרי בבקשה להפוגה, והאחרון אישר את הדברים בראיון לערוץ 2. "אם תהיה לנו הפוגה, זה יאפשר למיליונים בעזה, אבל גם לישראל, לחדש את חיי היומיום. יש גם חג מוסלמי חשוב ביותר בפתח, המציין את תום צום הרמדאן, אז אני מאוד מקווה שההזדמנות הזו לא תוחמץ". גורם מדיני ישראלי אישר את פניית סרי והדגיש כי חמאס צריך להכריז על הפסקת אש ולאחר מכן תישקל הפנייה. ישראל לא צפויה להגיב באופן רשמי להצהרות הארגון, ובכפוף לתרחישים קודמים, היא ממתינה ליישום הצהרות חמאס בפועל.
המגעים הדיפלומטיים האינטנסיביים בשבוע שעבר הסתיימו אתמול בהסכמה צנועה יחסית של ישראל וחמאס על הפסקת אש הומניטרית, וזו נאכפה במשך 12 שעות, עד השעה 20:00. הקבינט המדיני-ביטחוני הודיע אז על הארכת ההפוגה בארבע שעות נוספות - ובשלב מסוים אף על הארכה של יממה שלמה - אולם הפלגים הפלסטיניים ברצועה, ובהם אנשי חמאס, חידשו את הירי לעבר ישראל והצהירו כי ההארכה הייתה חד-צדדית. חידוש הירי הוביל למותו של רב-סמל (מיל') ברק רפאל דגורקר, בן 27 מגן יבנה, מפגיעת פצצת מרגמה.
במהלך הלילה ובשעות הבוקר גבר קצב השיגורים מהרצועה, ואלו כללו בשלב מסוים מטח כבד של רקטות לעבר יישובי הדרום, השפלה, המרכז והשרון. כמה רקטות יורטו על ידי מערכת "כיפת ברזל", ואחת נוספת נפלה בשטח פתוח באזור פתח תקווה.
במקביל ללחץ פוליטי ואזרחי על ראש הממשלה בנימין נתניהו, הודיע צה"ל על חידוש תקיפותיו ברצועה. "בשל הפרת הסיכום לגבי חלון
הומניטרי תחודש הפעילות ההתקפית מן האוויר, מן הים ומן היבשה בעוצמה ומתוך חופש פעולה מלא", נכתב בהודעת הצבא. "צה"ל שב וקורא לאוכלוסיה הפלסטינית לא להתקרב לשטחי הלחימה". על פי דיווח פלסטיני, שלושה בני אדם נהרגו בתקיפות צה"ל: שניים בנוסיראת שבמרכז הרצועה ואחד בחאן יונס.
מאז פתיחת המבצע, נהרגו 43 חיילים וקצינים ישראלים, וכן שלושה אזרחים. מניין ההרוגים הפלסטינים עומד לעת עתה, על פי גורמי רפואה מקומיים, על יותר מ-1,000, רובם אזרחים. הנתונים מצביעים על מחיקת משפחות שלמות ועל פציעת כ-6,000 בני אדם ב-19 ימי הלחימה. מאות בתים נהרסו כליל (לפחות 500 סומנו כיעדים והושמדו במכוון) וכ-160 אלף אזרחים הפכו פליטים בכרך שידוע גם כך כאחד הצפופים בעולם. "זה כמו אחרי רעידת אדמה", סיפרו אתמול אזרחים עזתים ששבו לאזורי הקרבות במהלך ההפוגה.