שתף קטע נבחר
 

דברים שנוטים לשכוח כשעומדים לקנות דירה

רוכשי הדירות מבצעים, בדרך כלל, סקר שוק מקיף אחר המשכנתא המשתלמת ביותר, אך נוטים לשכוח לבדוק פרטים רבים נוספים - ומחיר הדירה עלול לעלות בעשרות אלפי שקלים. אז מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה? מדריך

מציאת דירה שמתאימה למידותיכם אינה משימה פשוטה. מלבד המחיר הכספי, ישנם שיקולים רבים שצריך להכיר. מה כדאי לזכור לפני שמחשבים את סכום הדירה הסופי, אילו הוצאות עומדות להתווסף ואיפה עובר הקו בין ציפיותכם לבין קרקע המציאות?

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן  של ynet:

הרצליה: בעלי קרקע יפוצו ב-15 מיליון דולר

קונים דירה חדשה? תתכוננו לליקויי הבנייה

סקר: כמה אנחנו מוכנים לשלם עבור דירה?

 

מס רכישה – רוכשים רבים שוכחים בעת רכישת דירתם, את מס הרכישה. לעתים הם לא לוקחים את מס הרכישה בחשבון ובמידה ובבעלותם דירות נוספות, התשלום בגין מס הרכישה עלול להגיע לכ-5-6% ממחיר הדירה ולמאות אלפי שקלים.

 

שכר טרחת עורך דין – כבר חישבתם את תשלומי המשכנתא החודשיים, אלא שלאחר חתימת החוזה, נזכרתם שעליכם לשלם גם בעבור שכר הטרחה של עורך הדין שלכם. עבודת עורך הדין לא מסתיימת ברגע חתימת החוזה אלא נמשכת עד לסיום רישום הדירה בטאבו. שכר טרחתו יכול לנוע בין 1% ל-1.75% ממחיר הדירה.

 

לפני שפורקים את הארגזים - יש עוד כמה דברים לבדוק (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לפני שפורקים את הארגזים - יש עוד כמה דברים לבדוק(צילום: shutterstock)

 

עלות החיבור למונה חשמל: 5,000-6,000 שקל

חיבורים – רוכשי דירות חדשות לעתים אינם מודעים כי עליהם לשלם בעבור החיבורים השונים. מחירי הדירות בפרויקטים החדשים אינם כוללים את תשלומי החיבור לגז, חשמל ומים, תשלומים העלולים להגיע לעשרות אלפי שקלים. חיבור למונה חשמל למשל, עומד על כ- 5,000 עד 6,000 שקל, חיבור לגז נע סביב ה-2,000 שקל וחיבור למים עולה בממוצע כ-500 שקל.

 

תשריטים בטאבו – גם עלות התשריטים בטאבו הוא עניין שצריך לתת לו תשומת לב. בדירה חדשה עומדים מחירי התשריטים על כ-600 שקל לחדר בודד וכ-2,400 שקל בעבור תשריטים של דירה בת ארבעה חדרים.

 

דמי תיווך – במידה ורכשתם דירה מיד שנייה, באמצעות שירותי תיווך, תצטרכו להוסיף למחיר הדירה גם את התשלום בעבור דמי התיווך, שעומדים על כ-2% ממחיר הדירה, לא כולל מע"מ. כך גם דירה חדשה שנקנתה באמצעות תיווך תצריך תוספת כספית של עד 2% ממחיר העסקה.

 

היטלי השבחה – סכום נוסף שמתווסף למחיר הדירה הינם היטלי ההשבחה. מדובר בהיטל אותו נדרשים לשלם רוכשי מגרשים תמורת פיתוח והשבחת הקרקע. תשלום דמי ההשבחה לא תמיד נלקח בחשבון אך עלול להגיע לסכומי עתק.

 

דירה מקבלן לא מגיעה עם כל מה שציפיתם

עלויות תוספות ושדרוגים – רבים חושבים שרכישת דירה חדשה מקבלן תבטיח להם את מטבח החלומות, התריסים שתמיד רצו, דלתות מפוארות ועוד. אלא שלרוב, המפרט בדירות החדשות הוא מפרט בסיסי. לפיכך, במידה ובחרתם לשדרג את הבית, תיתכן הוספת סכום נכבד למחיר הדירה.

 

ביורוקרטיה – קטגוריה זו כוללת מגוון רחב של תשלומים שבכלל לא העלתם על דעתכם: תשלום בגין הערת אזהרה בטאבו בסך 150 שקל; הערכת שמאי בסך של כ-500 ש"ח; מכתב נוטריוני בעלות של כ-250 שקל; עמלת פתיחת תיק משכנתא בסך של כ0.24% מגובה המשכנתא. כמו כן, צפויים תשלומי ביטוח חיים וביטוח נכס הנדרשים לצורך קבלת משכנתא, במשך שנים. 

 

מדד תשומות הבנייה – מדד תשומות הבנייה מתפרסם על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה יחד עם מדד המחירים לצרכן. פעמים רבות, מצמידים הקבלנים את התשלומים בעבור הדירה למדד זה. עלייה במדד תשומות הבנייה עלולה לגרום לעלייה משמעותית בתשלומי הדירה שעלולים להצטבר לעשרות ואפילו מאות אלפי שקלים. לעתים, התשלומים בעבור הדירה מוצמדים למדד המחירים לצרכן או למדד הדולר. במקרים בו המדדים עולים, עלולים רוכשי הדירה לעמוד בפני תשלומים גבוהים שלא נלקחו בחשבון מלכתחילה.

 

הכותב הוא מנהל השיווק של חברת ארזים (ג.י.א)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דברים רבים צריכים להילקח בחשבון, לפני חישוב מחיר הדירה הסופי. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
גל קסטל מנהל שיווק חברת ארזים ג.י.א
מומלצים