שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, רויטרס

הזדהות עם עזה: בוטלו חגיגות עיד אל-פיטר

ראשי רשויות ומנהיגי המגזר הערבי הביעו הזדהות עם משפחות האזרחים ההרוגים. "אין מצב לחגוג כל עוד המלחמה ממשיכה", הסביר תושב טירה

ועדת המעקב של ערביי ישראל וראשי רשויות במגזר הודיעו היום (א') על ביטול התהלוכות והחגיגות שתוכננו להיערך מחר לרגל חג שבירת צום הרמדאן (עיד אל-פיטר). ההחלטה התקבלה כאות הזדהות עם משפחות האזרחים ההרוגים בעזה במהלך מבצע "צוק איתן".

 

הריסות שכונת סג'עייה בעזה

הריסות שכונת סג'עייה בעזה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אווירת החג המסורתית ביישובי המגזר משלבת בדרך כלל קניות, קישוטים וחלוקת מתנות וממתקים לילדים. פעילויות אלו, בנוסף לביטויי שמחה אחרים, הוחלפו בימים האחרונים במחאה ערבית נגד המבצע הישראלי ברצועה. רחובות הערים והיישובים התרוקנו, והערב אף מתוכננות כמה הפגנות בקלנסווה, בטמרה ובמקומות נוספים.

 

"אנו לא יכולים לעשות אירועים בזמן מלחמה שגרמה למצב קשה עבור הרבה מהתושבים", אמרו בעיריית טירה. "עדיף לדחות הכול עד סיומה". בעלי העסקים הביעו אף הם אכזבה וקשרו בין המצב הכלכלי הקשה לבין המציאות הביטחונית הנפיצה. "עוברים עלינו ימים קשים מאוד", סיפרה בעלת עסק באום אל-פחם. "בדרך כלל השגשוג הכלכלי גובר בערב החג, אבל לצערי המלחמה הרסה לנו את הכול. הרבה משפחות החליטו לא לקנות ולהישאר בביתן בימי החג כהזדהות עם עזה".

רחובות טייבה. ריקנות במקום אווירת חג (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
רחובות טייבה. ריקנות במקום אווירת חג(צילום: חסן שעלאן)

 (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
(צילום: חסן שעלאן)

 (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
(צילום: חסן שעלאן)
 

אחמד עבד אלחי, תושב טירה, הסביר כי "אין מצב לחגוג בחג שלנו כל עוד המלחמה ממשיכה. כואב לי מאוד לראות ילדים ונשים נהרגים ומשפחות שאין להן מה לאכול ולחגוג. עדיף לנו להיות בבית עם המשפחה. רוצים שקט. המלחמה הובילה אותנו למקרים לא נעימים ואם היא תימשך הכול ייהרס".

 

מאז פתיחת המבצע נהרגו 43 חיילים וקצינים ישראלים, וכן שלושה אזרחים. מניין ההרוגים הפלסטינים עומד לעת עתה, על פי גורמי רפואה מקומיים, על יותר מ-1,000, רובם אזרחים. הנתונים מצביעים על מחיקת משפחות שלמות ועל פציעת כ-6,000 בני אדם ב-19 ימי הלחימה. מאות בתים נהרסו כליל (לפחות 500 סומנו כיעדים והושמדו במכוון) וכ-160 אלף אזרחים הפכו פליטים בכרך שידוע גם כך כאחד הצפופים בעולם. "זה כמו אחרי רעידת אדמה", סיפרו אתמול אזרחים עזתים ששבו לאזורי הקרבות במהלך ההפוגה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
חגיגות העיד אל-פיטר, אשתקד בעכו
צילום: EPA
מומלצים