צפו ברמטכ"ל נכנס לעזה: "כל דקה שווה לנו"
גנץ נכנס לראשונה לרצועה ופגש בפאתי בית חאנון קצינים ולוחמים מחטיבת הנח"ל. "כל ניסיונות ההתקפה שלהם נכשלו, עם ישראל גאה בכם", אמר להם. הלילה: 40 יעדים הותקפו בעזה, אין נפגעים בקרב כוחות צה"ל
"זה ייקח קצת זמן, אבל כל דקה שווה לנו". כך אמר הרמטכ"ל רא"ל בני גנץ ללוחמים שאותם פגש אתמול (יום א') אחרי שנכנס לראשונה במבצע צוק איתן ל רצועת עזה. גנץ ביקר בפאתי בית חאנון את חטיבת הנח"ל ושוחח עם לוחמים ומג"דים שסיפרו לו על בתים ממולכדים רבים שמצאו. צפו ברמטכ"ל בתוך הרצועה.
"כל ניסיונות ההתקפה שלהם לשטחנו נכשלו", אמר גנץ ללוחמים. "גם ההתקפה שלכם בתוך השטח היא מצוינת. יש לה לפעמים כשלים ובעיות, אבל היא מצוינת". גורם צבאי בכיר מסר בתדרוך הבוקר כי הרמטכ"ל אמר שרוב המנהרות טופלו וגנץ עצמו הבהיר: "אנחנו צריכים לנטרל את סוגיית המנהור ההתקפי". לפני שחזר לשטח ישראל, הוא פנה ללוחמים ואמר להם: "שיהיה בהצלחה בהמשך, עם ישראל גאה בכם. זה ייקח קצת זמן, אבל כל דקה שווה לנו".
הבכיר הצבאי אמר כי ביממה האחרונה צה"ל ביצע 40 תקיפות ומסר כי הלילה לא היו נפגעים בקרב כוחות צה"ל: "כעת אנו בהפוגה ללא מגבלות עם ריכוז מאמץ נגד המנהרות. ביממה האחרונה טיפלנו בעוד שתי מנהרות. יש מיפוי של המערך הזה. אנחנו מכניסים חומרי נפץ ומפוצצים. אתמול בצהריים תקפנו ארבעה פעילים שעמדו לירות. אתמול עד 14:00 הכנסנו מזון, תרופות, דלקים וסולר לרצועה דרך מעבר כרם שלום".
לגבי המשך מבצע צוק איתן אמר הגורם הבכיר: "הדרג המדיני מכיר את הפרטים ומצוי בחומר. זה ייקח כמה ימים ואנחנו צריכים את הזמן הזה. אנחנו עובדים עם הרבה כוחות הנדסה ויש קצב לא רע. יש תכנון בחטיבת המבצעים לגבי כוח האדם גם במילואים, החיילים לא עומדים במקום ברצועה כדי לא להפוך למטרות. אין צוות חטיבתי אחד שלא פועל
נגד המנהרות. המבצע נקבע לפי מה שקבעו המפקדים". בתשובה לשאלה אם החלטה להפסיק את האש אף על פי שישנן עוד מאות מטרות לתקוף אינה בכייה לדורות, ענה הבכיר הצבאי: "לא".
אמש שוחח נשיא ארצות הברית ברק אובמה בטלפון עם ראש הממשלה בנימין נתניהו על הלחימה בדרום. הנשיא האמריקני הדגיש כי ארה"ב מגנה בתוקף את ירי הרקטות של חמאס ואת ההתקפות שהיא מבצעת נגד ישראל באמצעות מנהרות, והדגיש את זכותה של ישראל להגן על עצמה. אובמה חזר והדגיש את הדאגה הרצינית והגוברת בעניין מספר ההרוגים הישראלים והפלסטינים העולה וכן מהידרדרות המצב ההומניטרי ברצועת עזה.