ארה"ב לישראל: "ככה לא מתנהגים חברים"
דוברת מחלקת המדינה האמריקנית מתחה ביקורת על גורמים בישראל שתקפו את קרי: "הטיוטה שהועברה לעיון ממשלת ישראל בנוגע להפסקת אש לא הייתה מסמך מחייב לחתימה. קרי רק רצה להפסיק את ירי הרקטות לישראל"
"צוק איתן" - כותרות אחרונות:
הפלסטינים: ישראל הפגיזה פארק, 10 נהרגו
ירי הרקטות נמשך: רקטה יורטה מעל אשקלון
מגרמניה עד וייטנאם: היסטוריה של מנהרות
סאקי אמרה בתדרוך היומי כי בשעה שהמטרה העיקרית של קרי היתה "להפסיק את ירי הרקטות לעבר ישראל", פורסם לתקשורת "מידע רב שאינו נכון". לדבריה, "כולנו צריכים להתייחס לעובדות ולא לעסוק במאמץ לעוות את העובדות באמצעות מקורות אלמוניים".
הדוברת האמריקנית אמרה כי ההאשמות נגד מזכיר המדינה לא פוגעות ביחסי ארצות הברית וישראל ולא במאמציו של קרי להשיג הפסקת אש. "לפני שקרי הגיע לאזור, אף אחד לא פעל להפסקת אש", אמרה סאקי. היא דיברה על הקושי להידבר עם החמאס בהשוואה למצב ב"עמוד ענן" ב-2012, וייחסה זאת לשינוי בהנהגה המצרית ולצורך לפעול באמצעות קטאר וטורקיה.
"תומכים בפירוז עזה, אבל קודם כל הפסקת אש"
סאקי הסבירה מדוע פירוז עזה לא היה חלק מהדרישה של ארה"ב להפסקת אש הומניטרית.
"פירוק החמאס מנשקו הוא דבר שארה"ב תומכת בו, אבל בינתיים מתים ילדים בעזה וחיילים בישראל, ואנחנו זקוקים במהירות להפסקת אש הומניטרית".
במקביל, יועצת הנשיא לביטחון לאומי סוזן רייס אמרה התייחסה למבצע "צוק איתן" בעזה, שנמצא ביומו ה-12, ואמרה: "בסופו של דבר קשה מאוד לחזות בפשטות פיתרון צבאי לבעיה. להערכתנו, צריך להיות הסדר מדיני וכזה שיטפל בדאגות הביטחון התמידיות של ישראל,
בצורך בפירוז לטווח ארוך ובפירוק ארגוני הטרור מנשקם כמטרה עיקרית. אבל צריך שתושבי עזה יוכלו לבנות מחדש ולפתח סיכויים לעתיד".
רייס אמרה בראיון לערוץ החדשות בכבלים MSNBC שכל הצרכים הביטחוניים של ישראל הם קריטים, אולם אי אפשר לפתור אותם בדרך צבאית. "בשעה שאנחנו תומכים בזכות ישראל להגן אזרחיה והטריטוריה שלה, אנחנו חושבים שהפיתרון לזמן ארוך הוא מדיני", אמרה רייס.
גם מזכ"ל האו"ם מצטרף למאמצי ארה"ב להביא להפסקת אש בין ישראל לבין חמאס. באן קי מון אמר לכתבים בניו יורק כי "עזה במצב קריטי. היא נראית כמו הוריקן מעשה ידי אדם". באן סיפר שהוא קיים היום שיחה ממושכת עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר לו כי "הלחימה חייבת להיפסק בשם ההומניות". מזכ"ל האו"ם האיץ בנתניהו להיענות לקריאת מועצת הביטחון ולכבד את המאמץ הבינלאומי להפסקת אש הומניטרית. "שום מדינה לא יכולה לאפשר ירי רקטות", אמר באן, אבל הזהיר כי "לכוח הכובש יש אחריות להגנה על אזרחים".