ג'ין בבקבוק
לא רק בתוך טוניק: ליבי שפרלינג ממליצה על 8 בקבוקי ג'ין מופלאים שמתבלים את הקיץ בניחוחות חו"ל. יש גם המלצה להיכל ג'ין תל אביבי וצמד משקאות טוניק איכותיים לשדרג את הקוקטייל האלמותי
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
אין כמוהו כדי להדוף את החום עם עשבוניות נעימה, פרחוניות ובסיס הולם לשלל קוקטיילים מנצחים ומרווים. מפתיע כמה הוא נחמד לצד מזטים, מנות ים תיכוניות ודגים מטוגנים. אספנו לכם את הג'ינים הכי שווים באיזור וגם המלצות לטוניקים בוטיקיים.
שותים טוב: היכל ג'ין תל אביבי | סרווסרייה
האנשים שהביאו לכם את הבר הבולגרי שישקו יצאו לפני שנה לטיול שכולו אוכל טוב ודרינקים במדריד. הם נשבו בקסם הצלוחיות הקטנות השמחות ובעיקר עפו על אוסף הג'ינים שפגשו בכל בר והקוקטיילים שעל בסיסם.
בהשראת מדריד, הם פתחו בתל אביב את הסרווסריה, בר אוכל בהיר ופתוח שמציע מעל ל-30 סוגים של ג'ין, בעיקר כאלה שלא תוכלו להשיג בישראל וכמובן שאת כל הג'ינים בכתבה שלפניכם.
יש גם סנגריה קרה משובבת נפש ואוכל מעולה ליד. אנחנו הכי אוהבים טרטר בקר בלחמניה מתוקה, ברוסקטות של מנצ'גו עם מרמלדת חבושים, תמנון על הפלנצ'ה, קרוקטים שווים וסלט של עגבניות עם טונה אורטיז אבל יש עוד מלא. אל תוותרו על הקינוחים המקוריים ועל בראנצ' השיכורים בשבת - שלל מנות בוקר ממטבחי העולם, בביצוע מושלם, לצד קנקני ענק של קוקטיילים קלאסיים.
- סרווסריה. בן יהודה 48, תל אביב
1. בומביי ספייר
המשקה, שבזיקוקו בגרסתו הנוכחית החלו בשנת 1950, מבוסס על נוסחה משנת 1761. מאז הוא נתון באחד הבקבוקים הכי יפים בתעשייה. בצידיו חרוטה רשימת המרכיבים ששימשו להכנתו ומוצאם הגיאוגרפי - ממש מסביב לעולם ב-10 תבלינים.
במזקקה מתגאים בזיקוק משולש ובזיקוק נוסף ייחודי, בו התבלינים מונחים בצואר בקבוק דוד הזיקוק, במהלכו עוברים אדי האלכוהול דרך התבלינים השונים, מה שמוציא מהם מיצוי מושלם אבל משאיר את המשקה הסופי עדין ורך. התוצאה: ג'ין יבש ומאוזן מאוד. כיף גדול. 159 שקלים.
2. ביפיטר 24
גרסת פרימיום לביפיטר המוכר והטוב. לאחר זיקוק טורי לאלכוהול דגנים נקי, מושרים בו 12 צמחי תבלין מרחבי העולם במשך 24 שעות (מכאן נובע שמו). או אז, המשקה עובר זיקוק דודי נוסף, לצורך עידון של המרקם והבלטת הניואנסים בין הטעמים השונים.
כך נוצר לו ג'ין רענן ונקי, מאוזן מאוד. התיבול הבולט בו הוא של תה סנצ'ה יפני וקליפות אשכולית, תפוזים ולימון. בקצוות תרגישו כמובן ערער וליקריץ ועדיין - כאן ההדריות הנעימה היא שם המשחק. 185 שקלים.
3. הנדריקס
את הרעיון למתכון הגה בראשו הקודח המאסטר דיסטילר של מזקקת גלנפידיך, עת לגם ג'ין בגינתו וזלל לצד המשקה כריך עם מלפפונים ירוקים. את שילוב הטעמים בין הג'ין למלפפון הוא הרגיש שחובה להנציח במשקה מסחרי וכך נולד אחד הג'ינים הרעננים והכיפיים. הנדריקס מתובל גם בעלי ורדים ותבלינים נוספים ובהתאם, הוא עשיר ומלא עומק. נפלא בקוקטיילים אבל ממש נפלא גם לבד. 210 שקלים.
4. טנקריי
הבקבוק הירוק (129 שקלים), שעוצב בהשראת ברז כיבוי אנגלי, מקסים ומתאים לג'ין היבש והמתובל שבתוכו, שניחן סגנון מובחן משל עצמו. טנקריי מיוצר עד היום רק באנגליה ובמזקקה עדיין עושים שימוש בדודי זיקוק ישנים, חלקם בני למעלה מ- 150 שנה שמתוארכים לתקופתו של המייסד צ'ארלס טנקריי.
מתקדמים ייהנו מאד מהטנקריי (150 שקלים) 10, גרסת הפרימיום של טנקריי, שמזוקקת 4 פעמים ומתובלת באשכולית, תפוז וליים. אם אתם מגיעים לאנגליה או לארה"ב, אל תוותרו על הטנקריי רנג'פור (tanqueray rangpur) עם הליים ההודי הנושא אותו שם. נשמח מאד לראות אותו איתנו כאן.
5. בלום
אחד הג'ינים האהובים עליי באופן אישי. פרחוני מאוד ומתקתק, כמעט מבושם. לא מפתיע לגלות שבראש המזקקה עומדת מאסטר דיסטילר אנגלייה גו'אן מור.
היא אחראית לעושר הטעמים שסחפו אחריהם העשבים הייחודיים שעושים בהם פה שימוש: יערת דבש, קמומיל ופומלות. שתו אותו בכוס מלאה עם קרח וקוביות של תותים או נקטרינות. אם אתם מגיעים ללונדון, חפשו לכם בקבוק של הבלום סטרוברי. 135 שקלים.
6. סיטי אוף לונדון
ג'ין לונדון אמיתי, יבש וטוב. כמו של פעם. עד היום מזוקק באצוות קטנות (Batches) באחת משתי המזקקות האחרונות שעדיין פועלות בתוך לונדון, בדודי נחושת עתיקים.
מוסיפים לו אך ורק 9 מרכיבים בוטאניים טבעיים כזרעי כוסברה, ערער, קליפת לימון, קינמון ועוד. לאחר הזיקוק, מדולל התזקיק במי באר הנובעים מתחת לנהר התמזה המינרליים במיוחד. לא רק לג'נטלמנים ותמורה אדירה למחיר. 79 שקלים.
7. ברקלי סקוור
הסינגל מאלט של עולם הג'ינים הוא ג'ין איכותי מאד, חלק ויבש במיוחד, מה שהופך אותו ליופי של שחקן חיזוק בקוקטייל דריי מרטיני הקלאסי.
במזקקה האנגלית הותיקה, ששורשיה נטועים עמוק במאה ה-18 , מזקקים עד היום בדודי נחושת קטנים כמויות זעירות בכל פעם. בין העשבים המיוחדים שמככבים בו תמצאו בזיליקום, מרווה, קפיר ליים ולבנדר.
במיוחד מתגאים שם בליים מתוק, שמעניק למשקה רעננות הדרית ומרכך סיומת מתובלנת, רבת טעם. הפתעה גדולה וג'ין שיחמיא מאוד לאוכל אסיאתי, בכוס עם הרבה קרח ועלה בזיליקום. 159 שקלים.
8. היימנ'ס אולד טום
מזקקה אנגלית ותיקה שמנוהלת בידי משפחת היימן, צאצאים ישירים של צ'ארלס בורו, האיש שעשה את ג'ין ביפיטר למה שהוא כבר בשנת 1820. במזקקה המשפחתית חיים ונושמים ג'ין ובפרוטפוליו שלהם תמצאו סגנונות ג'ין מגוונים.
הכי אהבנו את האולד טום, שהוא עגול וקרמי - אם אפשר לקרוא לזה כך - מהג'ינים היבשים. משקה רך ונגיש, כמעט מתקתק. לארץ מגיע כעת ההיימנ'ס סלו ג'ין, נציגה של קטגוריה בולטת באנגליה, בה מושרים שזיפי בר קטנים ומתוקים בג'ין ואז מעורבבים עם סוכר טבעי ליצירת ליקר פירות מאוזן ומתובלן. טעים ושווה מאד. 140 שקלים ו- 110 שקלים, בהתאמה.
טוניק איכותי
כמו תום וג'רי, ככה הם ג'ין אנד טוניק. אפשר אחד בלי השני אבל יותר שמח ביחד. נעים לגלות שגם עולם הטוניק תפס תאוצה והשתדרג עם מותגים חדשים, מתובלנים או יבשים. בריטוויק הוא טוניק שמגיע בבקבוקי זכוכית קטנים שאנחנו זוכרים מלונדון. מאז שעשו עליה, הם מככבים בעיקר בברים ומעדניות נחשבות.
פיבר טרי (Fever tree) הוא עוד מותג טוניק שהגיע להתנחל בלבבות ציון. המותג הטרנדי הושק בשנת 2005 על ידי צמד שמאס בטוניק הממותק, שכולו תמציות מלאכותיות. הם החליטו ללכת על הדבר האמיתי והפיקו טוניק יבש ואיכותי מכינין ועוד כל מיני דברים, באיכות הכי טובה שיש: קליפות צ'ינצ'ונה מקונגו (מהעץ ממנו מופק הכינין), תפוזים מרים וזרעי כוסברה מטנזניה, לימונים מתוקים מסיציליה, רוזמרין וטימין לימוני מפרובאנס ואפילו ג'ינג'ר ירוק מחוף השנהב.
התוצאה מעודנת ושווה מאד. לארץ מגיעים גם הג'ינג'ר אייל, הביטר לימון והג'ינג'ר ביר שלהם ונשמח שיביאו כבר את כל הקולקציה, המרתקת והרעננה.