שתף קטע נבחר
 

לא מספיק להיות חכמים: הביאו ממליצים

משה רבנו, בבואו לגייס שרים שיסייעו לו להנהיג את העם, מבקש מועמדים חכמים ונבונים אך גם "ידועים" ובעלי המלצות המעידות על התאמתם לתפקיד. גם היום אל תשכחו: אספו לכם ממליצים לאורך הדרך. פרשת שבוע כלכלית

"החל מהשנה השנייה ללימודים נסו למצוא עבודות סטודנט בתחום". זהו טיפ חשוב עימו אני מסיימת לרוב תהליכי הכוונה ללימודים.

 

 

נכון, בעבודות מלצרות ובעבודות אבטחה אפשר בדרך כלל להתפרנס ביותר רווחה. אולם בכך אינכם משפרים את הסיכוי למציאת אותה עבודה ראשונה לאחר סיום התואר. הקושי בהשתלבות בעבודה למסיימי תואר חסרי ניסיון הוא תסכול מוכר, הנובע מכך שבהיעדר ניסיון תעסוקתי-מקצועי לא נוכל להביא "המלצות".

 

הָבוּ לָכֶם אֲנָשִׁים חֲכָמִים וּנְבֹנִים וִידֻעִים לְשִׁבְטֵיכֶם וַאֲשִׂימֵם בְּרָאשֵׁיכֶם: (דברים א, 13)

 

בפרשת דברים משה משחזר בפני העם את מהלך בחירת השרים – שרי אלפים, שרי מאות, שרי חמישים ושרי עשרות – שסייעו לו להנהיג ולשפוט את העם. אותם אנשים, שמשה חיפש לתפקידים אלה, צריכים היו להיות גם "יְדֻעִים", בנוסף להיותם בעלי כישורי חוכמה ותבונה, כלומר הם נדרשו להביא עמם "המלצות".

 

לא די שמשה, שגייס אותם לתפקיד, יבדוק את חוכמתם ותבונתם; הוא גם מוודא שיש אנשים המכירים אותם ויכולים להעיד עליהם כי הם ראויים לתפקיד. מסביר רש"י: "וידועים לשבטיכם. שהם ניכרים לכם. שאם בא לפני מעוטף בטליתו איני יודע מי הוא... אבל אתם מכירים בו שאתם גידלתם אותו". תיאור המינוי והקבלה לתפקיד, כפי שמופיע כאן, מכיל בתוכו שלב של בירור ממליצים ובדיקת המלצות כחלק חשוב ובלתי נפרד מהתהליך.

 

ולכן - אספו לכם ממליצים והמלצות לאורך הדרך. ומה לעשות כשבכל זאת אין לי המלצה בדיוק לתפקיד שאני מחפש? מפו את הכישורים הקריטיים הנדרשים לביצוע התפקיד, והביאו ממליצים שיוכלו להעיד שהנכם בעלי אותם כישורים.

 

הקשבה

ועוד משהו שרלוונטי אולי היום יותר מתמיד:

 

...וְהַדָּבָר אֲשֶׁר יִקְשֶׁה מִכֶּם תַּקְרִבוּן אֵלַי וּשְׁמַעְתִּיו: (דברים א, 17)

 

התורה מניחה כאן את אבן היסוד לכל מקצועות הטיפול, הייעוץ והגישור: יכולת ההקשבה. משה אומר לכפיפיו שאם וכאשר ייתקלו בבעיות שהם אינם מצליחים לפתור, קיימת האפשרות להביא את הדבר בפניו, והוא ישמע אותם.

 

משה לא אומר: "ואני אפתור את הקושי" אלא: "ושמעתיו", וכך מלמד אותנו שפעמים רבות עצם הדיבור על אודות הבעיה סולל את הדרך למציאת הפתרונות. הרעיון, שלעתים אדם זקוק רק למישהו שישמע אותו ויקשיב לו, מופיע גם במשלי (יב, 25): "דאגה בלב איש – יַשְׁחֶנָּה, ודבר טוב –יְשַׂמְּחֶנָּה". ומסביר שם המלבי"ם: "ישיחנה. שיסיח אותה לאחרים".

 

בשבוע האחרון רבו היוזמות הפרטיות של אנשי מקצוע שהתנדבו לקיים מעגלי שיח עבור משפחות לוחמים. הורים/בני זוג של לוחמים הוזמנו לשוחח ולשתף במה שעובר עליהם וזכו לכך שמישהו "הקשיב" להם. שוב נוכחנו לגלות את הערבות ההדדית והחוסן הלאומי שלנו. 

 

מרים שפיר היא יועצת קריירה ומחברת הספר "רעיון עבודה שבועי" - היבטים תעסוקתיים בפרשות השבוע

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: דור שפיר
מרים שפיר
צילום: דור שפיר
מומלצים