סוף למשלוחים? צה"ל אוסר קבלת תרומות בשטח
אחרי ההתגייסות המבורכת של העורף ששולח אוכל וציוד לחיילים, הצבא החליט לעשות סדר. כל התרומות יעברו מעכשיו לאגודה למען החייל וקרן לב"י
מחלקת פרט של אגף כוח אדם הוציאה הוראה מיוחדת למפקדי היחידות שפועלות ברצועת עזה ובעוטף עזה, ולפיה אסור לקבל יותר תרומות שמגיעות לחיילים לשטח. על פי ההוראה, על חיילים לסרב לקבלת תרומה כלשהי כגון ציוד או מזון ולהפנות את התורם לאגודה למען החייל או לקרן לב"י. מעתה יתקבלו תרומות רק באמצעות שני הגופים הללו, לאחר שיעברו את תהליך האישורים והבדיקות.
התרומות המסיביות שהעניקו אזרחים מודאגים ואכפתיים לעשרות אלפי חיילי צה"ל בעוטף עזה הפכו לאחד מסמלי מבצע "צוק איתן". כמעט שלא ניתן למצוא שטח כינוס או עמדת לחימה ביישובים ובסביבתם ללא מערום של קרטוני שתייה, ארגזי אוכל חם וציוד כגון תחתונים, גרביים, גופיות ועוד.
בהוראה שמפיץ צה"ל לכוחות נכתב: "רצון התורמים בארץ ובחו"ל לסייע ולחזק את הכוחות הלוחמים בעת הזו רב ומבורך, ותהליך קבלת התרומות חייב להימשך ולהיות מנוהל בהתאם לפקודות, על מנת למנוע תופעות של חוסר שוויוניות וכן למנוע קבלת תרומות שעשויות לפגוע במתח המבצעי או בבריאות הלוחמים".
בניגוד למלחמת לבנון השנייה, במבצע הנוכחי לא עלו תלונות של חיילים על בעיות לוגיסטיות כגון מחסור בציוד לחימה או מזון, מלבד מחסור באפודים קרמיים שהביא לכך שבחלק מהקרבות, בעיקר בחטיבת גולני, ניהלו חיילים חילופי אש עם שכפ"צים קלים שמונעים פגיעת רסיסים ולא קליעים.
גורם בכיר באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בצה"ל אמר בימים האחרונים שלכוחות הורדו שכפ"צים קרמיים גם בגזרות אחרות לטובת השלמת הפער.
חיילים המשרתים בשטחי הכינוס סיפרו ל-ynet שצה"ל דואג להם להתרעננות במקלחות ניידות, ושאין שם מחסור באוכל, במים או במנות הקרב המשודרגות. בחלק מהמקרים מצליחים להכניס לשטח הרצועה גם מזון מבושל כגון מנות שווארמה וארטיקים ללוחמים.
בינתיים, בעורף מנסים התושבים להתמודד עם חוסר הוודאות, ובאשדוד למשל - העירייה מממנת פעילויות פנאי ובילוי. מדי יום יוצאים אלפי תושבים לפעילויות בעיר ומחוצה לה - לאתרים שונים בארץ, במקלטים באשדוד עצמה וכן סרטים חינם בקניון סי-מול. העלות לעירייה עד כה עומדת על כ-5 מיליון שקלים.