נשיא בוליביה: ישראל היא מדינת טרור
הנשיא אבו מוראלס, שהודיע ב-2009 על ניתוק היחסים עם ישראל, הודיע כי בעקבות "צוק איתן" ארצו לא תחדש את ההסכם שפוטר ישראלים מוויזה
משנת 1972 יכולים ישראלים להיכנס לבוליביה ללא ויזה. הנשיא, אבו מוראלס, הודיע על ההחלטה לזנוח את ההסכם במהלך שיחה עם אנשי חינוך בעיר קוצ'במבה. "במילים אחרות זה אומר שאנחנו מכריזים על ישראל כמדינת טרור", הוא אמר.
מוראלס אמר כי התוקפנות הישראלית בעזה "מראה שישראל לא ערבה לעקרונות של זכויות וכבוד לחיים, שמנחים את הקיום השלו וההרמוני של הקהילה הבינלאומית שלנו". באמצע חודש יולי פנה מוראלס לנציבות זכויות האדם של האו"ם כדי לתבוע את ישראל על "פשעים נגד האנושות".
בוליביה ניתקה את קשריה הדיפלומטיים עם ישראל ב-2009, במהלך מבצע "עופרת יצוקה". "ברצוני להכריז כי לנוכח הפגיעה החמורה בחיי אדם ובאנושות, בוליביה מנתקת את היחסים הדיפלומטיים עם ישראל", הכריז אז הנשיא. הוא טען כי המבצע הישראלי "מאיים ברצינות על שלום העולם", ואף דרש שראש הממשלה אהוד אולמרט דאז יעמוד לדין פלילי בגין אחריותו למותם של מאות פלסטינים.
ברזיל, פרו וצ'ילה כבר החזירו שגרירים
בוליביה מצטרפת לרשימת הדרום-אמריקניות שנוקטות צעדים בעקבות "צוק איתן". לאחרונה החזירו ברזיל, צ'ילה, אקוודור ופרו את השגרירים בישראל להתייעצות. בתגובה להחזרת השגריר הבריזלאי הגיב משרד החוץ בלשון קשה, ואמר כי המהלך מסביר "מדוע ברזיל נותרת לא-רלוונטית בזירה הפוליטית".
דובר משרד החוץ, יגאל פלמור, לא הסתפק בכך ועקץ את ברזיל על רקע התבוסה הכואבת לגרמניה בחצי גמר המונדיאל.
"החיים האמיתיים זה לא כדורגל. אם משחק נגמר בהפסד 7:1 זו תוצאה לא פורפורציונלית, אבל אנחנו מצטערים לומר - זה לא המצב בעולם האמיתי תחת החוקים הבינלאומיים. היא אולי מדינה ענקית, אבל מבחינה דיפלומטית היא גמדה".
כמה ימים אחר כך התייחסה נשיאת ברזיל דילמה רוסף ללחימה ברצועת עזה ואמרה כי "מה שקורה בעזה זה מסוכן. אני לא חושבת שזה רצח עם, אבל אני חושבת שזה טבח". על תגובת פלמור אמרה רוסף: "צר לי על המילים האלה. מילים, כולל של דוברים, יוצרות לפעמים אווירה רעה מאוד. במקרה הזה צריך להיות זהירים".