בעלך בצו 8? הכירי את מתנדבי הבייביסיטר
המלחמה אמנם נערכת בעזה, אבל בעורף נותרו נשים רבות ללא בני זוגן במשך שבועות ארוכים - דווקא בתקופת החופש הגדול - ללא עזרה. עבורן הוקמו פרוייקטים רבים, שמציעים לסייע להן עם שירותי שמרטפות."שמחתי שגם אני יכול לתרום משהו למען המשפחות שמגינות עלינו", אומר אחד הנערים המתנדבים
הישראלים ממשיכים לפתוח את הלב למען החיילים: אחרי שהציפו את החיילים עם חבילות מזון הוקמו מיזמים רבים כדי לעזור לנשים שנשארו לבדן בבית, עם הילדים. מספר מיזמים מציעים בימים האחרונים שרותי שמרטפות לנשות המילואימניקים - ללא תשלום.
אמנם החייים שנלחמים בחזית מסכנים את חייהם ונאלצים להתמודד עם מצבים לא פשוטים, אך רבים שוכחים כי עול רב מאוד נופל גם על כתפיהן של בנות הזוג, שנותרו בבית עם הילדים - ועם הרבה דאגה וחשש. מאז החלה הלחימה שותפו פוסטים רבים של חיילי מילואים שמבקשים שאת כל ההתנדבות והאהבה שרוצה הציבור בישראל להרעיף עליהם - יעביר אל הנשים שנותרו בבית, עם הילדים.
<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>
מבצע "צוק איתן" - ההתמודדות עם הילדים:
מצב מלחמה: איך להסביר את המצב לילדים?
מדינה תחת מתקפה: איך להתמודד עם החרדה של הילדים
ואכן, תוך זמן קצר הבקשות נענו, וקבוצות רבות הוקמו - כולן במטרה לסייע לאותן נשים. כך, למשל, ברעננה יזמו בתי הספר התיכוניים ומועצת הנשים העירונית, בשיתוף עיריית רעננה, שירות תומך למשפחות אצלן אחד מבני הזוג גוייס בצו 8. בני הנוער מגיעים לבתי המשפחות, מפעילים ומשחקים עם הילדים ומאפשרים להורה לחדש כוחות ולנוח או להתפנות לסידורים. בין היתר מפיגים בני הנוער את הזמן לילדים במשחקי כדור, אמנות, שעות סיפור, פעילות במרכזים העירוניים, בבריכה, או בהתאם לתחביביהם, ומנעימים עבורם את הימים הלא פשוטים. עד כה נרשמו למיזם עשרות בני נוער, שכבר החלו בפעילות התנדבותית. נשים שמעוניינות בעזרה או מתנדבים יכולים לפנות לטל. 09-7724588.
שקד בן-ימיני, העולה לכיתה ט', סיפר על ההתרגשות אחרי מפגש הסיוע הראשון. "שמחתי שגם אני יכול לתרום משהו למען המשפחות שמגינות עלינו", הוא מתאר את התחושות שבאו בעקבות ההתנדבות הייחודית. "שיחקנו עם ילדים שאבותיהם נמצאים בחזית, ונמשיך להתנדב כמה שצריך. יש תחושה של אחדות בעם שמחזקת אותנו, ויש גאווה שגם בני נוער כמונו יכולים לעשות משהו בשביל המדינה".
מיזם נוסף שתפס תאוצה החל כהודעת פוסט של אדווה אלזון, תושבת תל אביב בת 30, שהציעה את שרותיה בסיוע לאמהות במטלות הבית ובשמרטפות. "העליתי על הוול שלי הודעה שאותה שיתפו, ותוך זמן קצר התמלאתי בפניות", היא מספרת. "כולם התלהבו מאוד מהרעיון. הבוסית שלי ראתה את היוזמה והציעה שנפתח את זה".
ואכן, אלזון לקחה את הנושא צעד אחד קדימה, והקימה עמוד פייסבוק בשם "עם האמהות", שמונה כבר למעלה מ-600 נשים, שכולן מבקשות לתרום ולסייע. העמוד כבר הניב תוצאות, כשהגיעו פניות רבות ממשפחות בדרום המתארחות במרכז, לצד קרובי נשות חיילים. "הנשים עצמן מתביישות ואנחנו רוצים לעזור להן להתגבר על הבושה ולהיעזר בנו", היא אומרת. "הסיוע שלנו הוא לא מתוך רחמים או מסכנות. אנחנו נטו רוצות לעזור ולתמוך, ובאותה מידה הייתי שמחה אם במצב כזה היו עוזרים לי. אנחנו נשמח לסייע בבייביסיטר, במטלות הבית, או סתם לשעשע את הילדים בזמן שהאמא שנותרה לבדה לוקחת פסק זמן".
קבוצה נוספת בפייסבוק, שכבר מונה מעל 1,200 חברים, היא "בייביסיטר בהתנדבות", התומכת גם היא באנשי המילואים והקבע. משפחות הזקוקות לסיוע שמרטפות, ומתנדבים שמוכנים לסייע, מעלים הודעות בעמוד - וכך נוצר השידוך. נשים הזקוקות לעזרה פשוט מתבקשות לרשום את פרטיהן - ותוך זמן קצר הן כבר מוצאות "שידוך" בדמות בייביסטר או "סבתא" לעת מצוא.
יניב וייס (29) ומאיה פרי (24), בני זוג וסטודנטים, הקימו את פייסבוק "בייביסיטר בהתנדבות", שכבר שידך בהצלחה בימים האחרונים עשרות מתנדבים שסייעו בשמרטפות לאמהות הנזקקות. "הרעיון עלה כשחילקתי חבילות לחיילים", מספר וייס. "אז שמעתי על המצוקה של הנשים שנותרו בעורף וקורסות תחת המעמסה. מיד העליתי עם מאיה זוגתי את העמוד בפייסבוק ומהר מאוד הופיעו המון פניות ותגובות והמיזם יצא לפועל".
"זו תחושת סיפוק אדירה" הוא אומר, "אבל גם תסכול, כיוון שאנחנו רוצים שעוד משפחות יפנו ונסייע לכמה שיותר. המתנדבים והמתנדבות שלנו מקסימים, הפידבקים שמקבלים מהמשפחות מעולים, ועולה תחושה אמיתית וטובה של אכפתיות".