שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

מתחילת המבצע: זינוק באנטישמיות בבריטניה

בקהילה היהודית מזהירים כי מאז ההסלמה בעזה נרשמת עלייה בשיעור המקרים האנטישמיים, והמגמה המדאיגה צפויה עוד להתגבר. מתחילת השנה דווח על יותר מ-430 מקרים, שכללו אלימות, כתובות נאצה ורדיפה ברשתות החברתיות

שיעור מקרי האנטישמיות בבריטניה עומד לשבור שיא, כך מזהירים בקהילה היהודית בממלכה על רקע מבצע "צוק איתן". לפי נתונים שריכזה הקרן לאבטחת הקהילה, מתחילת המבצע בראשית חודש יולי נרשמו בבריטניה 130 מקרים הקשורים לאנטישמיות - הנתון החודשי השני הכי גבוה שתועד.

 

לפי הארגון, גוף צדקה שפועל למען ביטחון הקהילה היהודית בבריטניה, גם בחודשים שקדמו למבצע נרשמה עלייה בשיעור מקרי האנטישמיות, ומתחילת השנה ועד חודש יוני דווח על 304 מקרים כאלו. "אין שום תירוץ להפחדה הגזענית הזו ולאלימות, ואנחנו קוראים לכל האזרחים לגנות זאת באופן חד משמעי", הצהיר דובר הארגון מארק גרדנר.

הפגנה פרו-פלסטינית בלונדון במהלך מבצע "צוק איתן" (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנה פרו-פלסטינית בלונדון במהלך מבצע "צוק איתן"(צילום: AP)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

 (צילום: גטי אימג') (צילום: גטי אימג')
(צילום: גטי אימג')
 

"לפי התגובות שאנחנו מקבלים, סביר ששיעור המקרים האנטישמיים עוד יעלה באופן משמעותי עד סוף השנה", ציין עוד חבר הפרלמנט ג'ון מאן, שעומד בראש ועדה נגד אנטישמיות. אף כי הנתונים מעידים על עלייה כללית בשיעור המקרים האנטישמיים, מספר האירועים שכללו תקיפות אלימות דווקא ירד - ורוב המקרים מתייחסים לאלימות מילולית, לריסוס כתובות נאצה ולהערות אנטישמיות ברשתות החברתיות.

 

בשנים האחרונות שיעור המקרים האנטישמיים היה בירידה הדרגתית, מאז שהגיע לשיא במהלך מבצע "עופרת יצוקה". אז גם פורסמו התבטאויות פוליטיקאים שאמרו כי "היהודים הבריטיים הם סכנה אמיתית וגוברת". העלייה המטרידה החודש משכה גם את תשומת לבו של ראש הכנסייה האנגליקנית, הארכיבישוף מקנטרברי, שהביע את דאגתו בהודעה רשמית.

 

"זה מקובל לערער ואף לא להסכים עם מדיניות מסוימת של הממשלה הישראלית, אך עלייה באלימות ובהתעללות נגד הקהילות היהודית כאן בבריטניה היא פשוט לא מקובלת", הוא כתב. "אסור לנו לאפשר לעוינות כזו להפריע ליחסים הטובים שאנו מוקירים בין אנשים מכל הדתות".

 

כבר בראשית המבצע השתתפו אלפים בהפגנה מול שגרירות ישראל

בלונדון, ובמהלכה הניפו דגלי פלסטין, חסמו את הכביש וקראו "להסיר את המצור מעזה" ו"חירות לפלסטינים". שבוע לאחר מכן התאספו שוב המוחים מול מעון ראש הממשלה וצעדו לכיוון שגרירות ישראל בעיר. הם קראו ל"שלום, צדק ופלסטין חופשית", נשאו שלטים בגנות הפעולה הישראלית והניפו דגלי פלסטין רבים.

 

מנגד, כ-5,000 בני אדם, רובם הגדול יהודים וישראלים שחיים בלונדון, השתתפו בהפגנת תמיכה בישראל על רקע המבצע הצבאי בעזה ומטחי הרקטות לעבר יישובי ישראל. הקהל הניף את דגלי ישראל ושר שירים ישראליים שונים כמו "הללויה", "אבניבי" ו"עם ישראל חי". "אנחנו מעדיפים שלום", אמר אחד ממארגני הפגנת התמיכה, והקהל השיב לו במחיאות כפיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
הפגנה נגד ישראל במרכז לונדון
צילום: gettyimages
מומלצים