ארה"ב על הפגיעה באזרחים: ישראל לא עומדת בסטנדרטים של עצמה
הבית הלבן שב ומבקש מישראל להפסיק את המבצע הקרקעי: "ישראל אומרת תמיד שהיא מקפידה על סטנדרטים גבוהים של הגנה על אזרחים, אבל צריכה לעשות יותר כדי לעמוד בסטנדרטים האלה". סקר: הציבור האמריקני עדיין חושב שישראל צודקת
בבית הלבן דורשים מישראל להקפיד יותר על הגנת אזרחים חפים מפשע בעזה. הדובר ארנסט רמז כי ישראל אינה עומדת בסטנדרטים הגבוהים של הגנה על אזרחים שהיא עצמה קבעה: "נכון שממשלת ישראל מדברת בקביעות על הסטנדרטים הגבוהים שעליהם היא מקפידה בכל הקשור להגנת אזרחים בצד הפלסטיני תוך כדי מבצע קרקעי, אבל ארה"ב אומרת - והיא העבירה את המסר הזה בדרגים הגבוהים ביותר - שממשלת ישראל והצבא צריכים לעשות יותר כדי לעמוד בסטנדרטים שלהם בכל הנוגע להגנה על אזרחים".
גם שר ההגנה האמריקני, צ'אק הייגל, הביע אמש בשיחה עם שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, את הדאגה האמריקנית מהמספר הגדל של קורבנות פלסטינים שהם אזרחים, מהאובדן של חיי ישראלים ומהרעת המצב ההומניטרי בעזה". הייגל הביע באוזני יעלון את הצורך בהפסקת אש הומניטרית שתוביל להפסקת אש קבועה, שתתבסס על הסכם הפסקת האש מנובמבר 2012. הוא חזר על העמדה האמריקנית שלפיה "כל תהליך לפתרון המשבר בעזה בצורה בת קיימא ומשמעותית חייב להוביל לפירוז חמאס וכל ארגוני הטרור מנשק".
הצילומים שמגיעים מעזה למסכי הטלוויזיה בעולם קשים. לא רק בהן, אלא גם בקרב חלק מידידי ישראל בארצות הברית, מתחילים לשאול שאלות קשות יותר. עם זאת, הציבור האמריקני ממשיך לפי שעה לתמוך בישראל. סקר מהשבוע האחרון של מכון "פיו" קובע כי רק 25% מהאמריקנים
חושבים שישראל הגזימה בתגובתה על ירי הרקטות של חמאס. 35% חושבים שהתגובה הישראלית הולמת ו-15% מאמינים שישראל אף אינה עושה די לשתק את האיום.
בסך הכול, 40% מהאמריקנים מטילים את האשמה למלחמה בעזה על חמאס ורק 19% סבורים כי ישראל אשמה. חשוב להדגיש שהטלת האשמה על ישראל גדולה יותר בקרב מיעוטים: רק 14% מהלבנים רואים בישראל אחראית למצב, לעומת 27% מקרב השחורים ו-35% מההיספנים. מבוגרים, כך מלמד הסקר, נוטים לתמוך יותר מאשר צעירים בעמדת ישראל, ורפובליקנים - יותר מאשר דמוקרטים.
בינתיים, מועצת הביטחון התכנסה לדיון בנעשה בעזה. פייר קרנבול, ראש אונר"א, דיווח למועצה דרך הטלפון מעזה על המצב, והאשים את צה"ל בהפעלת כוח בלתי-פרופורציונלי באזור צפון אוכלוסין ובהתקפות נגד מתקנים של האו"ם שבהם חוסים כרבע מיליון עזתים. "צריכה להיות הפסקת אש מיידית, אבל לא מתקבל על הדעת לחזור למצב הקודם. צריך להפסיק את הירי על ישראל ולהפסיק את המצור על עזה", אמר.
ואלרי איימוס, תת מזכ"ל האו"ם האחראית על הנושאים ההומניטריים, האשימה את ישראל ואת חמאס וארגוני הטרור האחרים בהפרת חוקי המלחמה. "גם במלחמה יש כללים", היא האשימה בנאום בפני מליאת מועצת הביטחון, "תושבי עזה רוצים לחיות בביטחון ובכבוד. אזרחי ישראל רוצים אותו הדבר". שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, השיב: "אנחנו מודאגים ממצב הפלסטינים ולכן אנחנו ממשיכים לשלוח מאות משאיות מזון לעזה. הצבנו בית חולים שדה והסכמנו עד עכשיו לכל הפסקת אש הומניטרית, אבל החמאס דחה את הפסקות האש הללו. שום חייל ישראלי אינו יורה בכוונה באזרחים". בניגוד להערכת האו"ם ש-80 אחוז מההרוגים הם אזרחים, השגריר פרושאור הציג נתונים שונים. לדבריו 47 אחוז מההרוגים הם לוחמים, לא אזרחים.