המדדים המובילים בוול סטריט איבדו עד 2%
S&P 500 איבד 2% ; הירידה בדאו ג'ונס - החדה זה שלושה חודשים; ברקע: חדלות פירעון טכנית של ארגנטינה, שהבורסה שלה צנחה היום ב-9%. הנפט בירידה החודשית החדה מאז מאי 2012
המסחר בבורסות וול סטריט ננעלו הערב (ה') בירידות שערים במדדים המובילים.
מדדי מניות
מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.88% ל-16,563.3 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-2.09% ל-4,369.77 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-2% ל-1,930.67 נקודות.
ברקע המחסר
בפעם השנייה בתוך 13 שנים ארגנטינה לא עומדת בהחזר חובותיה במועד וסוכנות הדירוג הבינלאומית סטנדרד אנד פורס הורידה את הדירוג של המדינה לדרגה של Selective Default. למרות שבדרך כלל חדלות פירעון של מדינה גוררת ירידות חדות בבורסה, בארגנטינה נסחרים המדדים ברמת שיא של 20 שנה. "זה כבר מתומחר בשוק" אמר מארק מוביוס, יו"ר קרן ההשקעות טמפלטון המתמחה בהשקעה בשווקים מתעוררים. "המשקיעים צפו את הגעת חדלות הפירעון הטכנית הזאת - אין שום סיכוי שהם ישלמו" אמר מוביוס.
עד הלילה בחצות על פי שעון ניו יורק אמורה היתה ארגנטינה לשלם סכום של 539 מיליון דולר למחזיקי אגרות החוב שלה במסגרת הסדר חוב, ועוד 1.3 מיליארד דולר בתוספת ריבית, לקבוצת קרנות גידור שרכשה אגרות חוב של ארגנטינה אך סירבה להצטרף להסדר החוב שביצעה המדינה לאחר שנקלעה למשבר ב-2001.
באותו הסדר חוב הסכימו 92% ממחזיקי האג"ח על "תספורת" של 70% מן החוב ועל פריסת תשלומים מעבר למועדים המקוריים שנקבעו בעת ההנפקה. קרנות הגידור שלא הצטרפו להסדר החוב, בראשות המיליארדר פול זינגר, תובעות עתה את פירעון מלוא השווי של אגרות החוב שבידיהם. ארגנטינה סירבה לשלם להם את הסכום שנתבע בטענה כי על פי חוקי המדינה אסור לה להעדיף נושים. הבורסה של ארגנטינה איבדה כ-9% במסחר היום.
בבורסת הסחורות של ניו יורק ירד היום מחיר הזהב ב-0.9% לרמה של 1,2821.3 דולר לאונקיה והשלים נפילה של 3.1% בחודש יולי. נראה כי המשקיעים מוכרים את המתכת הזהובה מתוך חשש שהפד יחל בהעלאות הריבית לצורך הפחתת לחצים אינפלציוניים בכלכלה המשתפרת של ארה"ב. הנפט איבד היום 2.1% וננעל על 98.8 דולר לחבית - שפל מאז ה-17 למרץ. החודש איבד הנפט 6.8%, וזאת אחרי חודשיים רצופים של עליות. מדובר בירידה החדה מאז מאי 2012.
בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות. פוטסי בלונדון ירד ב-0.6%, דאקס בגרמניה צנח ב-1.9%, קאק בפריז והבורסה במילנו נפלו ב-1.5%. חדלות פירעון טכנית בארגנטינה - הבורסה צוללת ב-7.3%.
מאקרו ארה"ב - אכזבה: מדד מנהלי הרכש של שיקאגו לחודש יולי נפל בחדות ל-52.6 נקודות, הרמה הנמוכה ביותר שנרשמה זה יותר משנה. צפי האנליסטים היה לקריאה של 63.2 נקודות, לעומת קריאה של 62.6 נקודות במדד שנרשמה בחודש הקודם. זוהי הנפילה החודשית החדה ביותר שנרשמה במדד מאז משבר הסאב-פריים באוקוטבר 2008. למרות זאת, המדד עדיין נותר ברמה גבוהה מ-50, המעידה על התרחבות כלכלית.
בשבוע שעבר נרשמו 302 אלף דרישות ראשוניות לדמי אבטלה, בהתאם לצפי האנליסטים (303 אלף) ולעומת 284 אלף דרישות שנרשמו בשבוע הקודם.
מניות במרכז
מניית T-Mobile מזנקת ב-7% לאחר פרסומים בתקשורת הכלכלית בדבר מגעים למכירתה לחברת התקשורת הצרפתית Iliad. זאת למרות שלא ברור עדיין איך בדיוק החברה הצרפתית בעלת שווי שוק של 16 מיליארד דולר תשלם תמורת השליטה בחברת התקשורת הרביעית בגודלה בארה"ב בעלת שווי שוק של 25 מייארד דולר. אולם, על פי הדיווחים החברה הצרפתית נמצאת במגעים עם בנקים שונים למימון הרכישה. בהמשך לכך, מניית חברת התקשורת האמריקאית ספרינט שנמצאת אף היא במגעים למיזוג עם T-Mobile זה חודשים, מתרסקת ב-8%.
טבע דיווחה על תוצאותיה לרבעון השני של השנה, עם הכנסות של 5.05 מיליארד דולר - עלייה של 2% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי למניה עלה ב-3% והסתכם ב-1.23 דולרים. תחזית הרווח השנתית למניה שלא כוללת השנה גנרית של קופקסון, עודכנה לטווח של 5.1-4.9 דולרים למניה, לעומת התחזית הקודמת שעמדה על 5.1-4.8 דולרים למניה. בתרחיש שבו יושק קופקסון גנרי תחזית הרווח המעודכנת עומדת על 4.8-4.5 דולרים למניה, לעומת התחזית הקודמת שעמדה על 4.5-4.2 דולרים למניה. "אנו שבעי רצון מתוצאות הרבעון, אשר מבטאות גידול אורגני בהכנסות ובכל שורות הרווח בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד", כך סיכם ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל טבע את תוצאות החברה.
לדברי האנליסט גלעד אלפר, מאקסלנס ברוקראז' בתגובה לדו"חות טבע, התוצאות הן פחות או יותר בהתאם לצפי, אך כל עוד נושא הקופקסון הגנרי ממשיך להיות פתוח, ולמרות החדשות הטובות לאחרונה, רמת הסיכון בחברה גבוהה מדי, ולאור זאת הוא מותיר את ההמלצה "תשואת שוק".
"הירידה ברוב עסקיה של טבע היא מבנית בטווח הארוך, לדעתנו. אך הרבעון השני היה חיובי עם עלייה של 2% במכירות לעומת שנה שעברה. המכירות של תרופות גנריות לארה"ב קפצו ב-10% בעיקר בשל השקות חדשות. מנגד, המכירות לאירופה ירדו ב-2% בין היתר בשל יציאה ממוצרים לא רווחיים מספיק. הן בארה"ב והן באירופה אנחנו רואים המשך מגמה מהרבעון הראשון של השנה" מסביר אלפר. "בשאר העולם המכירות הגנריות אמנם עלו ב-4%, אולם בעיקר בשל סיבות חד פעמיות, כאשר הרווחיות הגולמית ברבעון ירדה ל-58% לעומת 58.7% ברבעון המקביל, זאת בעיקר בשל ירידה של 12% במכירות קופקסון" כך לפי אלפר.
מניית רשת המזון המהיר Yum Brands: החברה דיווחה כי פעילות בלתי חוקית בה מעורב ספק סיני של החברה פגעה באופן מהותי במכירות של השבועיים האחרונים.