שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

הפסקת אש? "שייתנו לצה"ל לגמור את העבודה"

ראשי יישובים ותושבים בדרום קיבלו את הפסקת האש, שהייתה אמורה להתחיל הבוקר ולהימשך עד יום שני, ברגשות מעורבים. "הייתי מאוד שמח אם היו גומרים את העבודה. דווקא עכשיו כשהם חלשים", אמר תושב עוטף עזה. ראש העיר אשדוד: "צריך לפרז את עזה"

תושבי עוטף עזה דרשו פעם אחר פעם מהממשלה במהלך 25 ימי מבצע צוק איתן להכריע את חמאס ולהסיר את איום הרקטות והמנהרות על תושבי הדרום. דבריהם מקבלים משנה תוקף הבוקר (יום ו'), כששעתיים לאחר שנכנסה לתוקף הפסקת אש הומניטרית, כבר שוגרו רקטות לכיוון המועצה האזורית אשכול, והתקבלה עוד הוכחה לכך שכוחו הצבאי של חמאס לא נוטרל. תושבים ביישובים הנמצאים בקרבת רצועת עזה זועמים על הממשלה והעומד בראשה.

 

עוד בחדשות:

 

הפסקת האש נכנסה לתוקפה בשעה 8:00 בבוקר, אך לאחר כשעתיים נשמעו אזעקות באשכול. פצמ"ר אחד התפוצץ בשטח הרצועה. במקביל דווח על ירי ארטילרי של צה"ל באזור רפיח. בינתיים ישראל והפלסטינים משגרים משלחות לקהיר כדי לנהל שיחות במהלך הפסקת האש. בהודעת האו"ם ומחלקת המדינה בוושינגטון נאמר שכוחות צה"ל יישארו בשטח במהלך 72 השעות של הפסקת האש המתוכננת. מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי הבהיר הלילה כי "ישראל תמשיך בפעילות ההגנתית שלה במהלך הפסקת האש".

 

בערי ויישובי הדרום קיבלו הבוקר את הבשורה על הפסקת האש הארוכה הראשונה מאז החל מבצע צוק איתן בתחושות מעורבות. ביישובי עוטף עזה, שסופגים את מרבית הירי וחיים למעשה תחת שטח צבאי סגור וכ-80% מהתושבים אינם נמצאים ביישובים, מתקשים להאמין ששקט ישרור לאורך זמן, אך גם הם מברכים על הפסקת האש.  

מציל חיים: כך חיל האוויר תומך בלוחמים    (צילום: דובר צה"ל )

מציל חיים: כך חיל האוויר תומך בלוחמים    (צילום: דובר צה"ל )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
ראש העיר אשדוד, יחיאל לסרי ()
ראש העיר אשדוד, יחיאל לסרי

חיילים בדרום             (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
חיילים בדרום (צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

תושב עלומים אמר הבוקר, עוד לפני שהופרה הפסקת האש: "אני מתנגד להפסקת האש בכל תוקף. אבל למרבה הצער אף אחד לא שואל אותי. הייתי מאוד שמח אם היו גומרים את העבודה. דווקא עכשיו כשהם חלשים, אסור לתת להם להתארגן ולהצטייד". הוא צפה כי הפסקת האש לא תחזיק מעמד זמן רב. "אני סומך בעיניים עצומות על צה"ל, אבל מקווה שייתנו להם לגמור את העבודה", הוא אמר. "אם ייתנו לו - הוא יעשה את העבודה. הוא רוצה ויודע".

 

קיבוץ סעד שבשדות נגב ספג לא מעט פגיעות. "התחושה היא שהמערכה לא נגמרה", אמר בוקי ברט המגורר בקיבוץ. "זו איזושהי עצירה במעלה, אולי אפילו בחלק האחרון. אם אכן תישמר הפסקת האש 72 שעות, הלחימה כבר לא תחזור. זה ייגמר לפני שישראל תשיג את מה שקיוותה להשיג. כנראה ניאלץ להיערך לסבב נוסף. אולי ההפסקה תהיה יותר ארוכה. כנראה המכה שקיבל חמאס תדרוש ממנו יותר זמן להתארגנות, אבל זה יחזור. גם סיפור המנהרות לא גמור. יש מנהרות שלא ידועות לצה"ל והן תישארנה".

 

"אני בעד הפסקת האש המדוברת ובתנאי שההסדר העתידי יכלול את פירוז עזה מנשק ומנהרות", אמר ראש העיר אשדוד יחיאל לסרי. ראש העיר אשקלון, איתמר שמעוני, הוסיף: "אין לנו בעיה עם הפסקת אש הומניטרית, אף שברור לכולנו שהמושג הומניטרי זה הדבר האחרון שאפשר לומר על חיות האדם שפועלות נגדנו ברצועת עזה. לא השגנו את יעדי המבצע ואני מתחיל להתכונן לסבב הבא. מה שלהערכתי יקרה בעזה ב-72 השעות הקרובות זה לא חתירה להסכם שלום, אלא היערכות להמשך הקרב. הסכם הפסקת אש שלא כולל את כל הדרישות – פירוז הרצועה מטילים ומשגרים, פירוק המנהרות וערבות בינלאומית – פירושו כישלון של המבצע. יש בציבור תחושה קשה שאנחנו הולכים לגמור את המבצע הזה כפי שנגמרו המבצעים הקודמים – בלי שום חתירה להכרעה".

יירוטים אתמול באשדוד         (צילום: נדב רחילוביץ) (צילום: נדב רחילוביץ)
יירוטים אתמול באשדוד (צילום: נדב רחילוביץ)

פגיעת רסיס באשקלון השבוע           ()
פגיעת רסיס באשקלון השבוע

תופסים מחסה בשעת אזעקה באשקלון            (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תופסים מחסה בשעת אזעקה באשקלון (צילום: רויטרס)
 

דרור אהרון, ראש מועצת גן יבנה, הוסיף: "בעוד כמה חודשים ניפגש לסבב נוסף בעזה. המהלך הצבאי טרם מוצה. אני מצפה להפסקה מלאה של שיגור טילים ולמיגור מנהרות ההרג. ממשלת ישראל חייבת להבהיר כי מעבר לכל מה שנעשה, כל הפרה של הפסקת אש, כל ניסיון פגיעה באזרחים או חיילים תיענה במחיר כבד לצד השני". 

 

נזק בגן יבנה       (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
נזק בגן יבנה (צילום: אבי רוקח)

 (צילום: שלהבת זכאי ) (צילום: שלהבת זכאי )
(צילום: שלהבת זכאי )
 

ראש מועצת שדות נגב, תמיד עידאן, סבור גם הוא כי צה"ל – בהוראת הדרג המדיני – צריך להשלים את המשימה אחת ולתמיד. "כל עוד מדובר בהפסקת אש הומניטרית, אין לי בעיה עם זה", הוא אמר. "הבעיה היותר גדולה שלי היא שייתכן שמדובר בשלב כולל ראשון לקראת נסיגה חד-צדדית של צה"ל לאחר שטיפל בכל המנהרות. אנחנו מבקשים שצה"ל יטפל בכל המנהרות שצה"ל יודע עליהן, בצורה יסודית ומלאה, ורק לאחר מכן לדבר על הפסקת אש כוללת שתכלול הסכמה שצה"ל יקבל את כל מרחב הפעולה לטפל בכל מנהרה שתצוץ, וכמובן לטפל בכל ירי רקטי כזה או אחר. בלי הדברים האלה אני מתנגד נחרצות להפסקת אש".

 

נזק בשדות נגב      (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נזק בשדות נגב (צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: ביטחון שדות נגב) (צילום: ביטחון שדות נגב)
(צילום: ביטחון שדות נגב)

נזק במועצת באר טוביה           (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
נזק במועצת באר טוביה (צילום: איתי בלומנטל)

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

ראש המועצה האזורית באר טוביה, דרור שור, לא מתנגד להפסקת אש, אך לדבריו "יש להביא להסכם שיחסל את איום הרקטות וחפירת המנהרות". הוא הוסיף כי "עד אז יש להמשיך ולפעול נגד כל מי שפועל נגדנו".

 

ראש המועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר, אמר: "נראה שהפעם האינטרס משותף לשני הצדדים ויש לתת לזה סיכוי. יחד עם זאת, עד שכל המנהרות המוכרות לא הושמדו, המדינה חייבת לאפשר לצה"ל לבצע את משימתו. לאחר המבצע יש לתת לצה"ל חופש פעולה מלא בחיסול המנהרות. במקביל, על צה"ל להיערך אל הלא-נודע, לתצורת התגוננות מסיבית. מבחינה זו, מה שהיה קיים לפני המבצע – לא יהיה עוד. פיתוח אמצעים לאיתור והשמדת המנהרות הוא אינטרס לאומי ואסור לחסוך אגורה במציאת פתרון".

 

לילה לא שקט

הלילה והבוקר נמשך ירי הרקטות מרצועת עזה. סמוך לשעה 1:00 נשמעו אזעקות בערי וביישובי השפלה ובחמאס טענו שירו אל תל אביב. רקטה יורטה בשמי רמלה ושתי רקטות התפוצצו בשטחים פתוחים במרכז. ב-03:30 נשמעו שתי אזעקות באשכול, ולא ידוע על נפגעים או על נזק. הירי נמשך גם בשעות הלילה לעבר יישובי עוטף עזה, ובשעה 6:47 הופעלה האזעקה פעם נוספת במועצות האזוריות שער הנגב ושדות נגב. כמה דקות לאחר מכן הופעלה האזעקה באופקים ובמועצות האזוריות בני שמעון ומרחבים. שתי רקטות התפוצצו בשטחים פתוחים בשדות נגב ובמרחבים.

 

האזעקות נמשכו גם בשעה 7:30 אז הן הופעלו באשדוד, גן יבנה ויישובי הסביבה. מערכת כיפת ברזל יירטה שתי רקטות מעל אשדוד, ושלוש רקטות התפוצצו בשטחים פתוחים. ארבע דקות לפני כניסת הפסקת האש לתוקף הופעלה אזעקה במועצה האזורית חוף אשקלון ורקטה התפוצצה בשטח פתוח בתחום המועצה. שלוש רקטות יורטו במועצה האזורית יואב.

 

בעזה הודיע משרד הבריאות כי לפחות 14 נהרגו הלילה בשתי תקיפות בחאן יונס: שמונה בני משפחה נהרגו בירי ארטילרי, ועוד

 שישה בתקיפה אווירית בדרום הרצועה. בלילה הותקף בין היתר חדר פיקוד גדול של חמאס במחנה הפליטים נוסיראת. ב-6:00 בבוקר הרגו לוחמי גבעתי מחבל חמוש.

 

במהלך הלילה תקף צה"ל כ-50 מטרות טרור ברחבי רצועת עזה. עמדת שיגור של חמאס הותקפה על-ידי כוחות חיל הים בשיתוף עם כוחות חי"ר. כוח מחטיבת הצנחנים זיהה שני מחבלים ליד מנהרת טרור, פתח באש וזוהתה פגיעה. כלי טיס של חיל האוויר תקף חמ"ל של הג'יהאד האיסלאמי שבו היו שני פעילי טרור וזוהתה פגיעה. כוחות מחטיבת גבעתי חשפו במהלך הלילה שני פירים ופוצצו אותם, זוהו פיצוצי משנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
"שייתנו לצה"ל לפעול"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים