קבלת שבת בעוטף עזה: "המוטיבציה בשמיים"
מאות חיילים הגיעו לחוות ההתרעננות של דורון אלבז, פגשו את חבריהם וזכו להפוגה קצרה. "חושבים על החטיפה כל הזמן, ועדיין צריך להחזיר את השקט"
מאות חיילים סדירים ומילואימניקים הגיעו אמש (יום ו') לחוות ההתרעננות של דורון אלבז סמוך ליישוב מסלול שבמועצה האזורית מרחבים, לארוחת שבת וקידוש אחרי שהות ממושכת ברצועת עזה. באחת הפינות הוקמה עמדה להדלקת נרות שבת, אליה הגיעו מילואימניקיות שמשרתות ברצועה. גם הדיווח על חטיפתו של סג"מ הדר גולדין ומותם של רב-סרן בניה שראל וסמל-ראשון ליאל גדעוני, באירוע שהוביל לקריסתה של הפסקת האש ההומניטרית בין ישראל לחמאס, לא שבר את רוחם.
כתבות נוספות:
- אובמה: חמאס צריך לשחרר את החייל בהקדם וללא תנאים
- אביו של החטוף: בטוחים שצה"ל לא יפסיק ויהפוך כל אבן
- לא מדברים על חטיפה: השעון של חמאס
חיילים רבים הגיעו למקום להפוגה קצרה מהלחימה, במהלכה חלקם פגשו את חבריהם אחרי ימים ארוכים של ניתוק. "הפלוגה שלי הייתה בדרום הרצועה, אבל את המחלקה שלי לקחו לחלק הצפוני, יחד עם חי"רניקים", סיפר דני, לוחם שיריון. "לא תיארתי לעצמי שדווקא בערב שבת, ללא שום תיאום מקדים, אפגוש את חבריי לפלוגה. התגעגעתי אליהם".
"אחד החיילים שלי סיפר שהילד שלו החביא לו את המפתחות של האוטו, שלא ייסע למילואים", סיפר סרן כפיר עמרני, קצין חימוש במילואים. "אנחנו מעבירים את הכלים בכל הרצועה ואנחנו מתגייסים לפני כולם ועוזבים אחרי כולם. למרות שיש הרבה הרוגים, אנחנו מקבלים המון תמיכה מהציבור. נותנים לנו אוכל, תורמים, מחלקים דגלים - ומזה אנחנו שואבים כוח".
נתנאל באבא, לוחם הנדסה בשירות מילואים, סיפר על הגעגועים לאשתו ושני ילדיו. "כל היום נכנסים לרצועה ויוצאים ממנה ועדיין, המוטיבציה בשמיים. מאז הבוקר חושבים כל הזמן על החטיפה, ועדיין צריך לטפל בזה כמו שצריך - למוטט את שלטון חמאס ולהחזיר את השקט לתושבי הדרום".
עמדת הרענון שהקים אלבז פועלת מאז תחילת מבצע "צוק איתן". אלבז, נגר במקצועו ואב לחמישה ילדים מהם שניים מאומצים, נחשב להלום קרב והוכר כנכה צה"ל לאחר שנפצע במבצע חומת מגן לפני 12 שנה. בשבוע שעבר סיפר ל-ynet כי היוזמה החלה עם לימונדה וקפה - אך כעת פועלים במקום מאות מתנדבים שמאכילים אלפי חיילים.
"תלויים בשיגעונות של דף"
ובמרחק של כחצי שעה נסיעה משם בקיבוץ חולית במועצה האזורית אשכול, קילומטר מגבול הרצועה וכמה קילומטרים מהמקום שבו נחטף אתמול סג"מ הדר גולדין, שומעים כבר יותר משלושה שבועות את קולות המלחמה.
מתוך 180 התושבים נותרו ביישוב רק 80 תושבים שמתבקשים שוב ושוב להסתגר מחשש לחדירה. "רוב האנשים הגיעו לכאן כדי ליישב את הנגב מתוך ציונות ואידיאולוגיה", הסביר מרכז המשק ומפקד כיתת הכוננות שמעון אזולאי שהדגיש כי חייבים לפתור את העניין מהשורש. "אנחנו לא יכולים להמשיך כשאנחנו תלויים בשיגעונות של מוחמד דף".
רחל קון מכיתת הכוננות הוסיפה: "אסור שזה ייגמר בהפסקת אש. אנשים כאן מאופקים מאוד, אבל אסור למדינה לנצל את זה".