הסיפור המוזר של הצפרדע הסינית המתנפחת
צפרדע מתנפחת בגובה 22 מטרים הוצבה באגם בבייג'ינג והפכה לאטרקציה תיירותית: מי חיקה את הברווזים של האמן ההולנדי, מה הקשר לנשיא סין לשעבר ולאן נעלמה החיה אחרי פחות משבועיים?
זו היתה אמורה להיות האטרקציה של הקיץ בבייג'ינג. כבר לפני כשבועיים התעוררו תושבי בירת סין כשבאגם שבמרכז פארק יויואנטאן שבעיר ניצבה צפרדע ענקית מתנפחת, בגובה 22 מטרים. באי הפארק הצטלמו בלי סוף עם הצפרדע, שעל פי האמונה הסינית יורקת מטבעות זהב והיא סגולה לשפע.
מבקרי אמנות שונים נזדעקו למראה הצפרדע הצהובה שלא ידוע מי אחראי להצבתה באגם, ומזכירה מאוד את עבודתו של האמן ההולנדי פלורנטין הופמן, "ברווז הגומי", שהוצבה במקומות שונים בעולם - בין הייתר בבייג'ינג עצמה. אבל עבור הסינים, הסיפור סבוך עוד יותר.
בשבוע האחרון, ובעיקר בסוף שבוע זה, נעלמו התייחסויות שונות לצפרדע המוזהבת מהרשתות החברתיות הפעילות בסין (רשתות שונות מהמערביות המוכּרות) ואת תמונת הצפרדע כמעט לא ניתן היה למצוא. כמו כן, דיווחים על התפוצצותה של הצפרדע המנופחת והתרסקותה על מי האגם נעלמו לחלוטין מהתקשורת הסינית, ומסוכנויות הידיעות המקומית פשוט נמחקו קבצים ומסמכים המסקרים את חייה ומותה של הצפרדע התמימה לכאורה.
הסיבה להעלמת הצפרדע בתקשורת וברשת, נעוצה בעובדה שהפסל המתנפח הוצב מלכתחילה ככל הנראה על מנת ללעוג לג'יאנג דזה-מין, לשעבר נשיא הרפובליקה הסינית וראש המפלגה הקומוניסטית. על פי כמה מהדיווחים שמגיעים היום מחוץ לסין, הסיבה העיקרית להסרת התמונות והפוסטים היתה "תוספת הפוטושופ" שאחד הגולשים בחר להוסיף לצפרדע הצהובה, והיא משקפיים מרובעים דומים לאלה של דזה-מין - תמונה שזכתה לכמות שיתופים אדירה ברחבי הרשתות החברתיות.
רשת ABC האמריקנית ציינה בדיווח שלה בנושא, שכינוי הצפרדע דבק בדזה-מין עוד בימי כהונתו בשנות ה-90, ויש שנהגו לכנותו "הצפרדע האנושית", מה שהביא לזעמו של השלטון הסיני.
אף גורם, עם זאת, לא לקח אחריות על היעלמותה של הצפרדע והוצאת האוויר ממנה בימים האחרונים. מספר כלי תקשורת אמריקנים שניסו לברר בימים האחרונים את תופעת היעלמותה של הצפרדע באמצעות התקשורת הסינית, זכו לתגובה הלקונית "אנו מצטערים, אך הסיפור החדשותי המדובר אינו קיים".
ועדיין, שאלת המסר המקורי של מנפחי הצפרדע נשארה בעינה. בכניסה לפארק יויואנטאן נמצא בימים אלה שלט המנסה להסביר את כוונת היוצרים: "Fuxing chan", היה שמו של היצור המנופח. משמעות השם היא "הצפרדע המחזירה לחיים". בכך, יש האומרים, הכוונה היא לנשיא הנוכחי שי ג'ינפינג, שהסינים תולים בו תקוות רבות לעתיד טוב יותר.
לסיני הממוצע, עם זאת, מדובר באטרקציית קיץ אחת פחות, וחבל.