הסמ"פ רדף אחרי החייל החטוף לתוך המנהרה
יום לאחר התקרית שבה נהרגו המ"פ והקשר שלו ונחטף סג"מ הדר גולדין, מתפזר מעט ערפל הקרב. מתחקיר עולה כי לחוליות האחרות לקח דקות להבין מה קרה - ואז החל המרדף בתוך המנהרה והחיפוש אחר פירי היציאה
יממה אחרי החטיפה, מתחילות להתבהר הנסיבות: לפי המידע שנמסר היום (שבת), הכוח מפלוגת הסיור (פלס"ר) של חטיבת גבעתי, בראשות מפקד הפלוגה בניה שראל, סרק מתחם בקרבת מסגד שבו לפי החשד הייתה מנהרת טרור חוצת גדר לישראל. הכוח הפלוגתי חולק לכמה חוליות קטנות בהתקדמות הרגלית אל היעד. החוליה של שראל מנתה אותו, את קשרו, סמל-ראשון ליאל גדעוני ז"ל, ואת סגן-משנה הדר גולדין - שנחטף. גולדין היה בימים האחרונים בין תפקידים וצוּות בינתיים לחפ"ק מפקד הסיירת.
חטיפה בעזה - כתבות נוספות:
אובמה: חמאס צריך לשחרר את החייל בהקדם
האזינו לחטוף לפני שנה: "ממליץ על קרבי"
לא מדברים על חטיפה: השעון של חמאס
יתר החוליות של הפלס"ר במרחב היו במרחק של כמה עשרות מטרים זו מזו בשטח שנושק משדה פתוח לשכונה בקרבת המסגד. לפי עדויות שהגיעו ל-ynet, בניה וליאל נורו למוות מטווח קרוב לאחר שספגו פגיעה מהדף המחבל המתאבד. הלוחם השלישי בכוח, הדר גולדין, הובל ככל הנראה לפיר סמוך שממנו הגיחו המחבלים.
בשלב הזה לקח ליתר הכוח מהפלס"ר, בהיעדר מפקד הפלוגה שנהרג באותו שלב, ככל הנראה לפחות שלוש דקות להבין את תוצאות התקרית, בשל ירי שנפתח במקביל מנקודות אחרות. מפקד בכיר בחטיבת גבעתי הורה לחוליה אחרת מהפלס"ר להיכנס תוך כדי אש לתוך הפיר, להטיל לתוכו רימוני רסס ולחתור למגע עם המחבלים בניסיון לאתר אותם עם החטוף.
סגן מפקד הפלוגה, סגנו של שראל, בעצמו רץ למבנה שממנו יצאה המנהרה ופתח במרדף לעומק רב בתוך המנהרה. בעודו בפנים, נותר הסמ"פ ללא יכולת ליצור קשר ועל הכוחות עברו דקות ארוכות של מתח. הפיר שאליו נכנסו הלוחמים היה קצר יחסית והסתיים במסגד הסמוך והריק - מבוי סתום. מחשש למלכוד המנהרה, הורו מפקדי החוליה שהוכנסה פנימה לחיילים לשוב בהקדם על עקבותיהם.
במקביל, נוהלו חילופי אש עם מחבלים במרחב המסגד, ובצבא החליטו להפציץ את המסגד, ואז להתחיל לסרוק בתוכו פירים נוספים. המסגד הופצץ, אך סריקות שנערכו לאחר מכן בין ההריסות לא העלו תוצאות שהובילו למיקום החטוף. בצה"ל חשדו כי פיר יציאה אחר נמצא בתוך מוצב של חמאס ושלחו לשם כוחות חי"ר וטנקים, אולם גם הם לא גילו דבר.
גורם צבאי אמר היום כי בצה"ל לא מתחקרים את האירוע באמצעות התקשורת, ומקיימים תחקירים ראשוניים ופנימיים ביחידות השונות. "התחקירים המקיפים והעמוקים יותר ייערכו רק בתום הלחימה", הוסיפו בצבא.