אמיר קטאר נזף במזכ"ל האו"ם: "חמאס הפר את הפסקת האש? תבדקו לפני פרסום"
לפני שישראל הודיעה על מותו של הדר גולדין קיבל אמיר קטאר שיחה מבאן קי מון. בשיחה זעם אל-תאני על כך שהארגון מיהר להודיע שחמאס הוא זה שהפר את הפסקת האש בשישי: "צריך לוודא את הפרטים"
במהלך שיחה קשה אמש (שבת) בין אמיר קטאר למזכ"ל האו"ם תקף תמים בן חמד אל-תאני את באן קי מון, לאחר שהאו"ם האשים את חמאס בהפרת הפסקת האש בסוף השבוע.
לפני שישראל הודיעה על מותו של סג"מ הדר גולדין ביקש באן מאל-תאני שארצו תסייע כדי להבין מה עלה בגורלו של החייל. בתגובה התרעם אל-תאני על ההודעה של האו"ם, שבבוקר שבו עלה החשש לחטיפה מסר כי "אם הדיווחים נכונים מדובר בהפרה בוטה של הפסקת האש".
האמיר הקטארי ציין כי בהודעה של שליח האו"ם למזרח התיכון, רוברט סרי, הודיע השליח כי אין לו "מקור עצמאי" שבאמצעותו הוא יכול לבדוק את הפרטים. לכן הבהיר אל-תאני כי על האו"ם קודם "לוודא היטב את הפרטים" ורק אז לפרסם הודעה בנושא.
בשיחה שיזם באן הביע אל-תאני "תדהמה" מהשתיקה של האו"ם לנוכח הפגיעה של ישראל באזרחים פלסטינים, ההרג שלהם והריסת בתיהם.
הוא דרש ממזכ"ל האו"ם לנקוט "עמדה ברורה ביחס לפשעים הישראליים נגד העם הפלסטיני", והפציר בצדדים לפתוח את המעברים כדי להעביר סיוע הומניטרי.
חשיבותה של קטאר במאמצים לסיום הלחימה גדולה, כגורם מתווך בין חמאס לארה"ב ולאו"ם שמעניק לחמאס גם גב הסברתי נרחב. במהלך דבריו אמש בקריה בתל אביב אמר בנימין נתניהו כי "קטאר מימנה ומממנת ראשים של החמאס, וגם מארחת את חאלד משעל שעומד בראשה. אנחנו ממשיכים את הפעולה על המנהרות כל הזמן, עם או בלי הפסקות אש אנחנו ממשיכים. קטאר שהעבירה תשובה חיובית (על הפסקת אש) או שלא הביאה תשובה, או שהוליכה שולל, מסייעת לחמאס ולא מפעילה עליו את הלחץ הנדרש".
בסוף השבוע, עם תחילתה של הפסקת האש שהופרה במהרה, אמרו גורמים בלשכת נתניהו כי חמאס העביר לארה"ב מסר באמצעות קטאר לפיו הפסקת האש תכובד. יום אחר כך סיפר ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, כי חמאס "אמר לארה"ב דרך שר החוץ של קטאר כי ההצעה האמריקנית להפסקת אש נדחתה".
אחרי הדיווחים על חטיפתו של גולדין קרא מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי לקטאר, וגם לטורקיה, להפעיל לחץ על חמאס לשחרור החייל. את הלחץ האמריקני ביטא גם טוני בלינקן, סגן היועצת לביטחון לאומי, שאמר כי "קטאר וטורקיה צריכות להשתמש בהשפעה שלהן ולהביא לשחרור החייל".
יש לציין כי שתי המדינות כלל לא הוזכרו בהודעה המשותפת של ארה"ב והאו"ם על הפסקת האש, או ברשימת הבית הלבן של המסייעים להשגתה. הדבר לא הפריע לשרי החוץ של שתי המדינות המקורבות לחמאס לפרסם הודעת ברכה להשגת הפסקת האש: "התהליך הזה הוא ביטוי יציב להמשך המחויבות הפוליטית של כל הקבוצות הפלסטיניות לממשלת אחדות לאומית".