שזופות: סלט עגבניות צלויות
מה נולד כשצולים עגבניות שרי, פלפל חריף וגרגרי חומוס? סלט פשוט, טעים ומשביע שיצרה מיכל וקסמן לבקשת השכנה שמשפחתה הספורטיבית מתאווה לאוכל עתיר אנרגיה
"מלחמות כבר לא קורות בקיץ, אפילו לנו קצת חם בשביל לכבוש", שרה סי היימן בשירה "גיבור גדול". אבל כבר אוגוסט, חצי קיץ מאחורינו, והמלחמה הזאת קורית גם קורית, אפילו שבאמת חם לנו בשביל לכבוש ולאבד כל כך הרבה בדרך. ואולי סופסוף המלחמה הזאת, שהטריפה לנו את הקיץ והקפיצה לשמיים את מפלס החרדות האישי והקולקטיבי, עומדת לבוא אל קיצה שנראה מר ממש כמו תחילתה פלוס המון המון פצועים והרוגים לשני הצדדים.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- קר בקיץ: קינוחים טבעוניים עם גלידה
- ספרדי כפול: פאייה עוף ודגים
- פודינג מאובזר: סוטלאץ', ארוז קון לצ'ה ומה שביניהם
בן הדוד הבנקאי וזוגתו שוחרת השלום החליטו אחרי שנים בגלות האירופית לעשות עלייה בפעם השנייה בחייהם, הפעם עם שלושת ילדיהם. הם נחתו אצלנו ביום שישי נרגשים וחרדים. ארוחת השבת הראשונה שלהם כתושבים חוזרים לוותה, כהרגלנו בשבועות האחרונים, בדיונים על טילים, מנהרות, מוסר מלחמה, חיילים הרוגים, אזרחים שנותרו חסרי כל ושאר ספיחי המלחמה הזו שיש מי שעדיין מתעקש לקרוא לה מבצע.
הילדים, שנותרה בהם עדיין בריאות נפשית למרות שבועות של טילים, אזעקות וחדשות בלופ, שמחו בבני הדודים שיהיו מעכשיו חלק רצוף מחיינו ויגורו במרחק נגיעה. כולם חגגו יחד בבלגן גדול עד שהתפזרו באישון לילה למיטותיהם הקבועות והמאולתרות ברחבי הבית, חולמים על הג'חנון של שבת בבוקר. בשש לפנות בוקר נפגשנו כולנו, ישנוניים ואיטיים, במרחב המוגן כשברקע צפירות האזעקה מלוות בפיצוץ המהדהד של כיפת ברזל.
Welcome Bienvenue. ברוכים הבאים לישראל. בירכו השלטים שתלו עבורם המתבגר והנסיכה על הדלת כמה שעות קודם. אהלן וסהלן אותת גם חמאס בדרכו. ושאלוהים ישמור.
סלט גרגירי חומוס עם עגבניות צלויות לתמר
הסלט הזה נולד לבקשתה של תמר, שכנה וחברה יקרה, שחיפשה גיוון לא בשרי לחבורת הספורטאים הרעבה שהיא מגדלת ושמציבה בפניה העדפות קולינריות ייחודיות ומגבלות מסוגים שונים. בשמחה נעניתי לאתגר וזה מה שיצא: סלט פשוט, טעים ומשביע שהתאזרח בזריזות והתקבל בשמחה ב-2 קצוות הרחוב.
המרכיבים:
לעגבניות:
20-25 עגבניות שרי בשלות
6 עלי מרווה - לא חובה
1 שן שום, חתוכה לאורכה לרבעים
שמן זית לזילוף
מלח ים
לחומוסים:
1.5 כוסות גרגירי חומוס, שהושרו לילה במים
1 כף מלח ים
לסלט:
1/2 פלפל חריף, פרוס דק (או יותר אם רוצים אש)
1 בצל ירוק פרוס
1/2 בצל קטן, פרוס לאורכו לפלחים דקים
חופן עלי פטרוזיליה שלמים, ללא גבעולים
עלים מ-2 גבעולים טריים של זעתר
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או ליים
זרעים סחוטים מעגבניה בשלה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון או ליים
מלח ים
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מכינים את העגבניות: מסדרים את העגבניות, המרווה והשום בתבנית קטנה. מפזרים מלח ומזלפים שמן זית בנדיבות. צולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 10-15 דקות, או עד שהעגבניות מתרככות, קליפתן נצרבת אבל הן לא מתפרקות. מוציאים מהתנור ומקררים.
- מכינים את החומוסים: שמים חומוסים, 3 כוסות מים ומלח בסיר. מביאים לרתיחה. מסירים קצף. מבשלים בביעבוע מתון 40-45 דקות, או עד שהגרגירים רכים אבל לא מתפרקים. מסננים. שוטפים תחת מי ברז קרים ומסננים שוב.
- מכינים את הסלט: מאחדים את כל המרכיבים (חומוסים, עגבניות צלויות על מיציהם ושאר ירקות ונוזלי תיבול) בקערה גדולה. מערבבים היטב.
- מעבירים לקערת סלט ואוכלים מיד.
בשבוע הבא אורזת את כולם ונוסעת לעולם שכולו שמש, ים ואוזו. נתראה פה שוב לקראת סוף הקיץ ובנתיים שיהיו ימים שקטים והרבה בשורות טובות!
לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"
לכל הטורים של מיכל וקסמן