בים בם בם: 3 מתכוני תירס
זה מתחיל בקלחים טריים שמגירים חלב ונגמר בפולנטה קטיפתית עם פטריות צלויות. אורלי פלאי-ברונשטיין מציידת אתכם בשלישיית מתכוני תירס
מתכוני תירס מתחילים בבחירת הקלחים. צריך שהם יהיו בראש ובראש ובראושנה טריים טריים, כאלו שאם תנעצו סכין בגרגרים, ייצא עסיס חלבי.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
את המים לא ממליחים לפני הבישול אלא רק בתומו. מה שכן, אפשר להוסיף כף סוכר למים - הוא מדגיש את המתיקות של התירס. מתבלים מיד במלח ואם רוצים מברישים בחמאה, אפשר מתובלת, למשל ברוטב צ’ילי תאילנדי מתוק. כדי לאכול בנחת קלח חם, נועצים קיסם משני צידיו לאחיזה נוחה.
פולנטה של תירס טרי
גם מי שלא מחבב את הפולנטה הקלאסית מוזמן לנסות את הגרסה הטרייה. מומלץ להגיש את המנה עם פטריות יער צלויות במחבת.
המרכיבים ל-4 מנות:
גרגרים מ-4 קלחי תירס50 גרם חמאה
1 כוס שמנת לבישול 15% או חלב
כמה טיפות טבסקו
מלח
2 כפות גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת
להגשה:
פטריות יער צלויות
אופן ההכנה:
- מאדים גרעיני תירס בחמאה 10 דקות. טוחנים גס את התירס במעבד מזון.
- מעבירים את התירס לסיר עם חלב או שמנת, מתבלים במלח וטבסקו ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמסמיך כמו דייסה.
- מוסיפים גבינת פקורינו מגוררת ומגישים כשהיא חמה ונמסה. מקשטים בכמה פטריות צלויות.
עוגות תירס תאילנדיות
לביבות צהובות וקראנצ’יות במיוחד, שקל להכין ונעים לאכול גם כשהן כבר לא חמות. מומלץ להגיש עם רוטב צ’ילי מתוק.
המרכיבים ל-10 לביבות:
400 גרם גרגרי תירס טריים, קפואים או משומרים
3 כפות קמח אורז
1 כף מחית קארי צהובה
1 ביצה
1 בצל סגול קטן קצוץ
1 כף נאם פלא (רוטב דגים תאילנדי) או רוטב סויה
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
קמח תירס לציפוי (לא חובה)
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מרסקים שני שלישים מכמות התירס במעבד מזון, מוסיפים את יתרת התירס ומערבבים עם שאר החומרים, למעט קמח תירס ושמן. שומרים במקרר חצי שעה.
- יוצרים קציצות מהתערובת בעזרת 2 כפות או ידיים רטובות. טובלים בקמח תירס, אם רוצים ציפוי פריך.
- מחממים מחבת טפלון עם שמן ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים.
מיני מאפינס של תירס טרי
נשנוש מקסים של אחר הצהריים.
המרכיבים לתבנית מיני מאפינס:
70 גרם (1/2 כוס) קמח פולנטה
50 גרם (5 כפות גדושות) קמח לבן
קורט אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 ביצה
1 גביע קטן (100 גרם) שמנת חמוצה
100 גרם גרגרי תירס טרי
לפיזור מעל:
2 כפות גבינת פרמזן או צ’דר מגוררת
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים היטב את החומרים היבשים בקערה.
- מערבבים ביצה ושמנת בקערה ומוסיפים גרגרי תירס. מוסיפים לחומרים היבשים ומערבבים קלות (כמה שפחות, גם אם נשארים גושים זה בסדר גמור). מעבירים לשקעים של תבנית מיני מאפינס משומנת. מפזרים מעל פרמזן. אופים 12-10 דקות, או עד שזהוב וקפיצי למגע.
המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון