שתף קטע נבחר
 
צילום: על השולחן

עונת המלפפונים: 5 מתכונים

זוהי שעתם היפה: אורלי פלאי-ברונשטיין עם טיפים ומתכוני מלפפונים בסלט, כבושים בצנצנת, בגלילות אוריינטליות ועוד. חמישיית מתכונים

3 דברים על מלפפון

  1. קונים מלפפונים קטנים וקשים. הם מכילים פחות מים (החלק המרכזי והמימי אמנם בריא, אבל הוא יותר אנמי מבחינת הטעם). בנוסף - שמים לב לקצוות של המלפפון: אם הם מצומקים ורכים, כנראה שעבר זמנו. חשוב לשטוף אותם היטב ולשפשף את הקליפה בעזרת ספוג ובכלל - הכי עדיף במקרה של המלפפונים להצטייד באורגניים.

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

  2. הכי בריאים: הקליפה והזרעים. אם רוצים להסיר את הליבה המימית, חוצים את המלפפון לאורך ומרוקנים עם כפית. בנוסף - המספר שחוזר על עצמו בטבלת הנתונים התזונתיים של המלפפון הוא אפס. אפס אחוזי שומן, אפס כולסטרול, אפס נתרן. לעומת זאת הוא עשיר בוויטמינים, בחומצות פוליות ובנוגדי חמצון והוא גם מצוין לעור הפנים ולשקיות מתחת לעיניים.
  3. כובשים: פורסים את המלפפונים דק ומשהים עם מלח (כמו בסלט עם קרם קארי, מתכון בעמ' 24). אפשר להשיג אותו אפקט באמצעות השריה בלימון או בחומץ.

 

 (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

סלט מלפפונים עם פירורי עוף ולימון

פירורי העוף טובלים ברוטב ומהווים ניגוד גמור לרעננות ולפריכות של המלפפונים.

 

המרכיבים ל-4 מנות: 

4 מלפפונים שטופים היטב

מלח

2 כפות שמן

2 גבעולי בצל ירוק מופרדים לחלק הלבן ולחלק הירוק וקצוצים

1 שן שום כתושה

1 כפית ג’ינג’ר מגורר

1/2 פלפל אדום חריף קצוץ

350 גרם עוף טחון (חזה או פרגיות)

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

2 כוסות תערובת עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, כוסברה ונענע

 

להגשה:

8 עלי חסה עגולה (אייסברג) או 8 עלי אורז

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים מלפפונים לאורכם ומוציאים בעזרת כפית את החלק המרכזי הרך, שבו מצויים הגרעינים. פורסים לסהרונים, ממליחים ומניחים במסננת ל-10 דקות להגרת נוזלים. סוחטים היטב.
  2. מחממים ווק עם שמן ומקפיצים את החלק הלבן של הבצלים הירוקים עם שום, ג’ינג’ר ופלפל חריף כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שעולה ניחוח.
  3. מוסיפים עוף טחון ומטגנים 3-2 דקות תוך כדי הפרדת הבשר לפירורים בכף עץ רק עד שהוא מלבין. מוסיפים מיץ לימון, סויה ושמן שומשום, מורידים מהכיריים ומצננים.
  4. מערבבים בקערה עשבי תיבול עם החלק הירוק של גבעולי הבצל. מוסיפים את המלפפונים ותערובת העוף כולל הנוזלים ומערבבים.
  5. מגישים בתוך עלי חסה עגולה או מגלגלים בתוך עלי אורז שנטבלו לכמה שניות במי ברז עד שהתרככו.

 

 (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

ספרינג רול מלפפונים

תנו למלפפון הזדמנות להתיידד עם המרכיבים לפני ההגשה.  

 

גיוונים:

  • מוסיפים למלית הסלסה 100 גרם נתחי פילה סלמון טרי, כבוש או מעושן קצוצים דק או 100 גרם טופו מגורר, מתובל בסויה וצ’ילי.
  • מוסיפים למלית אטריות אורז או שעועית דקיקות ומושרות עד לריכוך.

 

המרכיבים ל-6-4 מנות:

6 מלפפונים שטופים היטב

1 בצל שאלוט קצוץ

1 שן שום כתושה

1/2 כוס עלי נענע שלמים או קצוצים גס

1-1/2 פלפל אדום חריף קצוץ (או כמה טיפות שמן צ’ילי)

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1 כפית נאם פלא (רוטב דגים תאילנדי, לא חובה) או 1 כף רוטב סויה

 

להגשה:

12 עלי אורז

רוטב צ’ילי או מיונז מעורבב עם רוטב צ’ילי

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים את פאות המלפפונים סביב הליבה (החלק המימי) שבה לא משתמשים. חותכים את הפאות לרצועות ומהן חותכים קוביות קטנות.
  2. מערבבים את קוביות המלפפונים עם שאר החומרים בקערה ומשהים חצי שעה לספיגת טעמים.
  3. טובלים עלה אורז במי ברז זורמים רק עד לריכוך ומניחים על מגבת נקייה. ממלאים ומגלגלים. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים ומגישים עם רוטב צ’ילי או צ’ילי-מיונז.

 

 (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

מלפפונים כבושים

יותר ממרכיבי התיבול והטעם חשוב כאן טיב המלפפונים. הם חייבים להיות קשים ועדיף קטנים. בסוגיית המלח יש מקום לדיון: לפחות כפית לכל כוס מים ולחובבי המלוח - כף.

 

גיוונים:

  • מתבלים את נוזל הכבישה בכף חומץ לכל כוס מים.
  • מוסיפים לצנצנת כמה עלי גפן או לימון פרוס או תרמילי הל שבורים או תבלין עמבה.

 

המרכיבים ל-1 ק"ג מלפפונים: 

1 ק"ג (כ-20 יח’) מלפפונים קטנים שטופים היטב

6 שיני שום קלופות

2-1 פלפלים חריפים (ירוקים או אדומים) חצויים

צרור גבעולי שמיר

 

לנוזל הכבישה:

4-3 כוסות מים

מלח ביחס של כפית-כף לכל כוס מים

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את נוזל הכבישה: ממיסים מלח במים ומערבבים עד שנמס. אפשר להמיס במים חמים ולצנן את הנוזל לפני השימוש.
  2. מכינים את המלפפונים: מסדרים את כל המרכיבים בשכבות בתוך צנצנת אחת גדולה או שתיים קטנות. יוצקים את נוזלי הכבישה, סוגרים ושומרים בטמפ’ החדר. המלפפונים מוכנים לאכילה אחרי יומיים-שלושה ויישארו פריכים עד שבוע.

 

 (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

סלט מלפפונים עם קרם קארי

שמנת חמוצה וקארי זה אחד השילובים הכי טעימים שאני מכירה. לא משנה אם מדובר בקארי הודי או תאילנדי — זה פשוט עובד!

 

גיוונים:

  • מחליפים את השמנת החמוצה ביוגורט סמיך.
  • מחליפים את המלפפונים בצנוניות.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

4 מלפפונים שטופים היטב ופרוסים דק-דק

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

1 גביע שמנת חמוצה

1/2 כפית מחית קארי תאילנדית (ירוקה, אדומה או צהובה) או כפית קארי מדראס

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

1/2 בצל סגול (או שאלוט) פרוס דק

צרור קטן עלי שמיר (ללא גבעולים) קרועים גס

1/2 פלפל אדום חריף פרוס דק

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים פרוסות מלפפונים עם מלח וסוכר בקערה ומניחים בצד ל-10 דקות לכבישה קלה. מעבירים למסננת וסוחטים מנוזלים עודפים.
  2. מערבבים בקערית שמנת חמוצה עם קארי ומיץ לימון. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מערבבים בקערה את המלפפונים עם בצל, שמיר ופלפל חריף. מוסיפים את השמנת המתובלת ומערבבים או מגישים בנפרד. טעים עם קרקר או לחם פומפרניקל.

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
סלט מלפפונים עם קרם קארי
צילום: דניה ויינר
מומלצים