במנגל של המתנדבים אין הפסקת אש
מאהלי האזרחים שהתייצבו לסייע לחיילים בגבול הרצועה נראו שוקקים גם לאחר שהאש פסקה. "לא מתקפלים. נישאר פה עד שאחרון החיילים ייצא"
ימי הלחימה במסגרת מבצע "צוק איתן" רתמו מתנדבים רבים מכל רחבי הארץ, שבאו לתמוך בחיילי צה"ל בצאתם להתרעננות משטחי הרצועה. עם כניסת הפסקת האש הבוקר (יום ג') לתוקפה, אמרו כמה מתנדבים שבכוונתם להישאר באזור ולהמשיך לסייע לחיילים. "אנחנו כאן עד שאחרון החיילים ייצא מהאזור", הבטיחו.
מבצע "צוק איתן " - דיווחים נוספים:
לוחמים אחרי הנסיגה: "תחושת החמצה גדולה"
הערב: מחאת אוהלים של תושבי עוטף עזה
בחוות ההתרעננות של דורון אלבז, סמוך ליישוב מסלול, נצפו גם הבוקר מאות חיילים. "יש לנו כאן יותר מ-200 מתנדבים שמרגישים צורך לתמוך בחיילי צה"ל", סיפר אלבז. "זה לא דבר שאפשר לסגור ביום אחד, אני לא מעודכן בהפסקת אש ועדיין כל הצבא מגיע לכאן. פתחנו את המקום מהלב ואתמול החלטתי שהמאהל לא יתקפל בזמן הקרוב. רק כשלא יהיו קליינטים נשקול להתקפל. המאהל הזה הוא סמל למשהו שלא היה בעבר".
מדי יום עולים על האש בחווה של אלבז תשע טונות של בשר. אורית סטרוגנו מלהבים, שמתנדבת במקום בשבועיים האחרונים, אמרה כי "כל עוד המקום פתוח ומתפקד, אנחנו ממשיכים. ההתגייסות של העורף היא אחרת ונוגעת בלוחמים שמגנים עלינו. אנחנו מוקירים להם תודה על הכול".
גם במאהל המתנדבים שהוקם בכניסה לנתיבות לא מתכוונים לכבות את האור בימים הקרובים. "גם אם תהיה הפסקת אש מלאה נחכה לראות מה יקרה", אמר מאיר כהן, שהקים את המאהל הפועל מהשבוע הראשון ללחימה. "רק כשכל החיילים ילכו נחזור
לשגרה ולעבודות שלנו. בשבת הקרובה אנחנו מתכוננים ל-3,000 חיילים שישתתפו בקבלת שבת".
כהן ציין עוד כי "לא האמנתי להיענות של המתנדבים שמגיעים מכל האזור ואי אפשר לסגור ביום אחד. הסגירה, אם תהיה, תלווה בהרבה געגועים וקשרי חברות שנרקמו. מה שהיה כאן לא קרה בהיסטוריה של ישראל והכול נעשה באהבה ובתרומות, לא קיבלנו שקל מאף גורם רשמי".