שתף קטע נבחר

 

'האקרים רוסים גנבו 1.2 מיליארד סיסמאות'

על-פי הדיווח בניו-יורק טיימס האקרים אספו חומר סודי מ-420 אלף אתרים. מומחה לפשעי סייבר אמר כי חברות גדולות יודעות שנגנב מהן מידע

פריצת המחשבים הגדולה ביותר בהיסטוריה? ה"ניו-יורק טיימס" דיווח הבוקר (יום ד') כי האקרים רוסים גנבו 1.2 מיליארד שמות משתמש וססמאות בסדרת פריצות לאתרי אינטרנט. הפריצות, שאותן חשפה חברה אמריקנית ממילווקי, כוללות חומר חסוי שנאסף מ-420 אלף אתרים. לבקשת החברה, העיתון לא חשף את שם האתרים שנפרצו.

 

עוד בחדשות:

 

את ההקלטות חשפה חברת "הולד סקיוריטי" ממילווקי. יש בהן חומר סודי שנאסף מ-420 אלף אתרים. לחברת הולד היסטוריה של חשיפת פריצות לאתרים, בהן גניבת מיליוני פרטים ממערכות אדובי בשנה שעברה.

 

חברת הולד לא נקבה בשמות הקורבנות או בשמות חברות שאתריהן עדיין פגיעים. לבקשת "ניו-יורק טיימס", מומחה אבטחה ניתח את בסיס הנתונים הגנובים ואישר כי הוא אותנטי. מומחה אחר לפשעי סייבר בחן את המידע ואמר כי כמה חברות גדולות יודעות שנגנב מהן מידע.

 

(אילוסטרציה)         (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(אילוסטרציה) (צילום: shutterstock)

"האקרים לא שמו להם למטרה רק חברות אמריקניות אלא כל אתר שהם יכלו להגיע אליו, גם כאלה קטנים מאוד", אמר אלכס הולדן, מייסד חברת הולד והאחראי על אבטחת מידע. "רוב האתרים האלה עודם פגיעים", הוסיף.

 

הולדן, המשמש כיועץ לתאגידים שיש להם אתרי אינטרנט, החליט לפרסם השבוע את פרטי התקיפה בתזמון הולם לדיונים המתנהלים בוועידה תעשייתית. הוא רוצה שכל אותם אתרים קטנים שהוא לא יוכל ליצור עמם קשר, ידעו על הבעיה.

 

הלילה דיווחה רשת CNN על מדליף המפרסם את סודות הממשל. אתמול פורסמו באתר "אינטרספט" מסמכים חדשים מהתקופה שלאחר בריחתו של סנואודן מארה"ב. מדובר באתר של העיתונאי גלן גרינוולד, שחשף מסמכים רבים של סנואודן, רובם בעיתון הבריטי "גרדיאן". לאחרונה אמר גרינוולד כי יש מדליף נוסף. המסמכים החדשים חושפים כי 28,800 אזרחים אמריקנים ותושבי קבע (בעלי "גרין קארד") נמצאים במאגר ממשלתי של חשודים בקשר לטרור.

 

לפני שלושה חודשים דיווחה ענקית המסחר eBay, שלה עשרות מיליוני גולשים, כי מאגר הנתונים שלה נפרץ בסוף פברואר. בפריצה נגנב מידע הכולל שמות, סיסמאות מוצפנות, כתובות דוא"ל, תאריכי לידה, כתובות וטלפונים. לפי האתר, אין ראיות שנגנב מידע פיננסי כמו מספרי כרטיסי אשראי, ואין ראיות שנעשו פעולות רכישה בלתי מורשות.

 

בפברואר נפרץ אתר מימון הקהל הפופולרי קיקסטארטר. האקרים שזהותם אינה ידועה, השיגו גישה אל אחד ממאגרי הנתונים של החברה. החברה מציינת כי ככל הנראה לא נגנב מידע כלשהו הקשור לכרטיסי אשראי, אך כן נגנב מידע מסוג כתובות דוא"ל, שמות משתמש, מספרי טלפון וסיסמאות מוצפנות.

 

עוד באותו חודש תקף "צבא סוריה האלקטרוני", קבוצת האקרים ידועה לשמצה, את אתר החדשות פורבס. לפי דיווח ב-Recode, ההאקרים הצליחו לשנות לזמן קצר טקסטים באתר, אך אנשי פורבס מחקו אותם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים