שתף קטע נבחר

 

מזכ"ל האו"ם: ישראל הפרה את החוק, להעמיד למשפט את האשמים בהפגזת מתקני האו"ם

החששות לחקירות בינלאומיות בעקבות המלחמה בעזה עלולים להתממש מוקדם מהצפוי. באן קי-מון אמר באו"ם כי "ההפגזות החוזרות ונשנות על מתקני האו"ם מזעזעות". הוא דרש חקירה שבסופה יובאו למשפט האשמים. שגריר ישראל השיב: "הקהילה הבינלאומית איבדה את דרכה"

במהלך כינוס מיוחד של העצרת הכללית של האו"ם בנושא המלחמה בעזה, האשים היום (ד') מזכ"ל האו"ם באן קי-מון את ישראל בהפרות של החוק ההומניטרי הבינלאומי בהתקפות על מתקני או"ם ואמר כי יש לחקור את ההתקפות הללו וכי האשמים יישאו בתוצאות מעשיהם. "אני מכיר בזכות של ישראל להגן על אזרחיה מירי של רקטות", אמר באן, "אבל הלחימה העלתה שאלות לגבי כיבוד העקרונות של הבחנה ופרופורציות והחוקים הבינלאומיים".

 

ערוץ החדשות - כתבות נוספות

"לא לשתף פעולה עם האו"ם בחקירת צוק איתן"

ג'יהאד מתחת לאדמה: המנהרות של דאעש

לוחמי כיפת ברזל: קיבלנו החלטות שהצילו חיי אדם

הרמטכ"ל בני גנץ: "חמאס נפגע קשה"

 

לדברי מזכ"ל האו"ם, "ישראל ביצעה הפגזות חוזרות ונשנות של מתקני או"ם שבהן מצאו מקלט אזרחים פלסטינים. ההתקפות האלה מזעזעות, בלתי קבילות ובלתי מוצדקות". באן האשים אמנם את חמאס באחסון רקטות בקרבת מתקני האו"ם, אבל הבהיר כי "זה לא מצדיק סיכון חיי אלפי אזרחים חפים מפשע. החוק ההומניטרי הבינלאומי מחייב הגנה על אזרחים ומתקנים אזרחיים כולל צוותי האו"ם. הדגל של האו"ם חייב להיות מכובד. מפירי האמון הזה חייבים להיות מובאים למשפט".

 

לדבריו, "במקרים האחרונים של התקפה על מתקני האו"ם, הישראלים קיבלו דיווח על קואורדינטות 33 פעמים. ההתקפות הללו צריכות להיחקר". באן אמר שצריך להפסיק עם המחזוריות של הרס ובנייה, הרס ובנייה.

  

באן קי מון באו"ם, היום    (צילום: רויטרס)

באן קי מון באו"ם, היום    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נתניהו מציג ממצאים לבאן במהלך מבצע צוק איתן (צילום: חיים צח, לע"מ) (צילום: חיים צח, לע
נתניהו מציג ממצאים לבאן במהלך מבצע צוק איתן(צילום: חיים צח, לע"מ)
 

שגריר ישראל באו"ם רון פרושאור נשא גם הוא דברים ותקף את האו"ם. "הקהילה הבינלאומית איבדה את דרכה", אמר השגריר הישראלי. "הארגון הזה נוסד כדי לקדם מוסר, אמת וצדק. לצערי, הוא לא עומד במשימתו".

 

פרושאור הוסיף ואמר: "קשה לראות אותן ממגדל השן באו"ם, אבל ברגע זה מתרחשות אלפי טרגדיות בכל רחבי העולם. אני לא שומע את העצרת הזאת מגנה אותן. כאשר מוסלמים הורגים מוסלמים, הנושא נעדר מהרשומות של העצרת הזו. לעומת זאת, היא יודעת להשמיע את עצמה היטב כשישראל משתמשת בזכות שלה להגן על עצמה".

שגריר ישראל באו"ם, הערב (צילום: AP) (צילום: AP)
שגריר ישראל באו"ם, הערב(צילום: AP)
 

השגריר הישראלי סקר אירועים של טבח ורצח של עשרות אלפי אזרחים ברחבי העולם בחודשים האחרונים בפקיסטן, עיראק, סוריה, לוב, וניגריה. "לרוב, אוזניי אינן מטעות אותי וכמדומני, העצרת הזו לא גינתה את האירועים, לא קראה לכינוס מיוחד ולא קיבלה החלטות בנוגע לפשעים הללו", אמר.

 

לדבריו, "הגיע הזמן שחמאס יוכר ויוצג כפי שהוא - ארגון טרור ששואף להשמיד את ישראל על חשבון האנשים שלו. לא ייתכן שילוב של קבוצה אלימה כמו חמאס בממשלה הפלסטינית, כפי שלא ייתכן שדעאש ישבו בממשלה העיראקית". הוא הדגיש כי לישראל אין עניין בעזה. "עזבנו ב-2005 מבלי להסתכל לאחור, אבל תראו מה חמאס יצר בעזה", אמר פרושאור. "אמרתם שלישראל יש זכויות לגיטימיות להגן על אזרחיה. מילים מאוד יפות, אבל איך אתה מגן על אזרחיך כשחמאס משתמש בכסף שבא מאנשים טובים בעצרת הזו כדי לבנות מנהרות במקום בתי ספר, גני ילדים ובתי חולים". 

דם בבית ספר של אונר"א (צילום: AFP) (צילום: AFP)
דם בבית ספר של אונר"א(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

השליח המיוחד של האו"ם למזרח התיכון רוברט סרי נשא דברים מקהיר ואמר שהחלטות מועצת הביטחון מ-2009 איתרו את הבעיות הבסיסיות בעזה, אבל לא יושמו. "המשוואה היא להפסיק את הסגר על עזה ולטפל בצורכי הביטחון הלגיטימיים של ישראל", אמר סרי.

 

לדבריו, רק עכשיו מתחילים להבין את ממדי ההרס. "שערי עזה צריכים להיות פתוחים", אמר סרי, "תוך טיפול בצרכי ישראל ומניעת הכנסת נשק בלתי חוקי. צריך להחזיר את הרשות הפלסטינית לעזה. צריך לאחד את השטחים הפלסטינים תחת ממשלה אחת. הרשות צריכה לשגר את כוחות הביטחון שלה לעזה, למעברים ולציר פילדלפי כדי לאפשר את פתיחת מעברי כרם שלום ורפיח. כל העיניים על עזה", סרי הזהיר גם מהמתרחש בגדה ובמזרח ירושלים. "צריך להפסיק את הכיבוש שהחל בשנת 1967", סיכם.

הרס וחורבן בבית חנון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הרס וחורבן בבית חנון(צילום: EPA)

בית להיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בית להיה(צילום: AFP)

צילום לוויין (צילום לווין: פליאדס, רונן סלומון) (צילום לווין: פליאדס, רונן סלומון)
צילום לוויין(צילום לווין: פליאדס, רונן סלומון)

שכונת סג'עיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שכונת סג'עיה(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בית חנון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בית חנון(צילום: AFP)
 

ראש אונר"א פייר קרנבול האשים את ישראל בפגיעה ישירה בששה בתי ספר של סוכנות הסעד לפליטים פלסטינים של האו"ם. "ביקשנו שתהיה חקירה ואשמים יישאו באחריות", אמר קרנבול שדיווח על מותם של 11 עובדי או"ם בעזה. "ילד בן שבע בעזה עבר כבר שלוש מלחמות וכל מה שהוא יודע בחייו זה סגר", הוסיף.

 

נאבי פילאי, הנציבה העליונה של האו"ם לזכויות אדם, אמרה בדיון כי החוק הבינלאומי מחייב הבחנה בין אזרחים לבין לוחמים, ובין מטרות אזרחיות לצבאיות, מידתיות וזהירות בהתקפה. "כל התקפה המפרה את העקרונות האלה על בתים, בתי ספר ובתי חולים, חייבת גינוי וייתכן שהיא פשע מלחמה", סיכמה.

 

בצה"ל כבר נערכים למערכה המשפטית הבינלאומית ולתחקורים הראשוניים של האירועים שבהם נהרגו אזרחים בלתי מעורבים. בצבא טענו היום ובמהלך המבצע כי כל התקיפות היו תוך ניקיון כפיים מבצעי, לצד שגיאות שייתכן והיו, תוך התייעצויות משפטיות בשלבי התכנון. ככל הנראה, התגובה של צה"ל לניסיון חטיפת גופת הקצין הדר גולדין ברפיח, תגובה שכללה תקיפות רבות מהאוויר ומהקרקע, תהיה במוקד התחקור ואולי גם החקירה הצפויה.

 

סקר בארה"ב: מי אשם?

כמעט מחצית מהאמריקנים, 47 אחוז, סבורים שישראל וחמאס אשמות במידה שווה בסבב הלחימה האחרון ברצועת עזה. כך עולה מסקר שמפרסמת רשת החדשות האמריקנית CBS. 34 אחוז מהנשאלים השיבו כי חמאס הוא האשם העיקרי בעוד שישה אחוזים בלבד תלו את האשמה העיקרית בישראל.

 

בפילוח מפלגתי, נראית תמיכה של הרפובליקנים בישראל. 54 אחוז מהנשאלים שתומכים במפלגת הימין האמריקנית מאשימים את חמאס, לעומת 24 אחוזים בלבד מתומכי מפלגתו של אובמה. 55 אחוז מתומכי המפלגה הדמוקרטית מאשימים את שני הצדדים באופן זהה, לעומת 35 אחוז מהרפובליקנים.

 

באשר לאופן תפקודו של נשיא ארה"ב ברק אובמה, 50 אחוז מהנשאלים הביעו מורת רוח מהתנהלות הנשיא במהלך המלחמה, לעומת 33 אחוז שהיו שבעי רצון. כצפוי, רוב הדמוקרטים, 56 אחוז, הביעו שביעות רצון מתפקוד הנשיא ורוב הרפובליקנים, 71 אחוז, לא היו מרוצים מתפקודו. הסקר נערך בטלפון בין 29 ביולי ל-4 באוגוסט בקרב 1,344 נשאלים בוגרים ברחבי ארה"ב.

 

גם רשת NBC ערכה סקר. 44 אחוז מהנשאלים בסקר זה הצדיקו את הפעולות הצבאיות של ישראל, בעוד שכ-15 אחוז אמרו שישראל הגזימה.

 

 

בהכנת הידיעה השתתף יואב זיתון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח, לע"מ
באן קי מון וראש הממשלה נתניהו. דברים חריפים בתום הלחימה
צילום: חיים צח, לע"מ
צילום: AP
העצרת הכללית של האו"ם
צילום: AP
מומלצים