שתף קטע נבחר
 

מריה קארי: מכינים תבשילי קארי בבית

מה אוכלים לארוחת ערב? אורי וקסלר ("סוהו") מציע להחליף את הסלט והחביתה במוקפצים בקארי. קווים לדמותו של התבלין האהוב שהוא עולם ומלואו, מתכונים של ממרחי קארי צהוב ואדום וגם שייטל בקר מוקפץ עם ירקות, טופו טבעוני מוקפץ בקארי ועוד

בעולם המערבי, קארי הפך לשם שם נרדף לאוכל הודי ותבלין שנחשבת בטעות למרכיב עיקרי במטבח של תת היבשת. כמה טעויות יש בתפיסה הזו? המון.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

האבקה שנמכרת בארץ כתבלין קארי היא למעשה תערובת התבלינים הידועה "גרם מסאלה", שמכילה עד 20 עשבי תיבול שונים ותבלינים כ – קחו נשימה - הל, צ'ילי, קינמון, ציפורן, כוסברה, כמון, שומר, חילבה, אגוז מוסקט, פלפל, פרג, שומשום, זעפרן, תמרהינדי וכמובן כורכום, שמעניק לתערובת את הצבע הזהוב האופייני שלו.

 

ומה לגבי הקארי התאילנדי? בניגוד לקארי ההודי שמבוסס בעיקר על תבלינים יבשים, הקארי המפורסם של סיאם הוא בכלל משחה שמורכבת מעלים, שורשים. גבעולי למון גראס, עלי קפיר ליים, גלנגל, ג'ינג'ר, שום, בצל וכמובן צ'ילי הם רק כמה מהתבלינים. המתכונים שלפניכם מלמדים איך להכין את המחיות ולשלב אותם בשלל מתכונים מהמטבח האסיאתי.

  

ממרח קארי צהוב

טיפ: אחרי הפעם הראשונה שמכינים, אפשר ורצוי להוסיף ולהחסיר כמויות מהמתכון על פי הטעם והרצון לקבל ממרח חריף יותר או פחות.

 

המרכיבים:

3 כפות אבקת קארי הודי

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף סומק

2 כפות חרדל חלק

2 שיני שום כתושות

1 שורש ג'ינג'ר קטן וקלוף

1 פלפל צ'ילי חריף

1 מיץ מלימון אחד או ליים

1 כף כוסברה קצוצה

1 כף זרעי כוסברה

1 כף כורכום

2 כפות סוכר

מלח ופלפל - לפי הטעם

100 מ"ל שמן סויה

 

אופן ההכנה:

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון. מוסיפים מלח במידת הצורך

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ממרח קארי אדום

נכון, ניתן למצוא שלל מחיות קארי מוכנות בחנויות המתמתחות ובמרכולים הן נוחות לשימוש והתוצאה בהחלט טעימה, עם זאת מחית קארי שהוכנה טרייה ונטחנה סמוך למועד הבישול תהיה איכותית וטעימה יותר. מומלץ להוסיף את המחית בהדרגה, כדי לשלוט בחריפות.

 

טיפ: אחרי הפעם הראשונה שמכינים, אפשר ורצוי להוסיף ולהחסיר כמויות מהמתכון על פי הטעם והרצון לקבל ממרח חריף יותר או פחות

 

המרכיבים:

3 פלפלי צ'ילי חריפים

1 שורש ג'ינג'ר קטן וקלוף

2 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף זרעי חרדל

1/2 כף זרעי כוסברה

1 כף רסק עגבניות

1 כף שטוחה סוכר

1 כף כוסברה קצוצה

100 מ"ל שמן סויה

מלח ופלפל – לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.

 

בקר בקארי

 

המרכיבים:

300 גרם פילה בקר או שייטל, פרוס לרצועות ומושרה במעט שמן

2 כפיות ממרח קארי אדום (ר' מתכון לעיל)

1 פלפל צ'ילי טרי פרוס דק

עלים מ-3-4 גבעולי בזיליקום

4 שיני שום פרוסות

1 בצל סגול גדול, חצוי ופרוס דק לחצאי טבעות

1 כוס שעועית ירוקה טרייה

1/2 כוס עגבניות שרי

100 מ"ל סויה

60 מ"ל רוטב צדפות (או רוטב כשר על בסיס פטריות)

3 כפות מחוקות סוכר

100 מ"ל ציר עוף / מים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן בווק ומלהיטים. מקפיצים את כל הירקות ורצועות הבקר במשך כדקה.
  2. מוסיפים את הסוכר והנוזלים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מקפיצים כ-2 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מייד לצד אורז לבן או אטריות.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

 

חזה עוף צלוי על הגריל במרינדת קארי ביתי

 

המרכיבים:

2 חזות עוף (כ-800 גרם), פתוחים בחיתוך פרפר

2 כפיות ממרח קארי אדום ביתי (ר' מתכון לעיל)

50 מ"ל שמן סויה

1 כפית חרדל חלק

1 כפית דבש

מיץ מליים אחד - ניתן להחליף במיץ מחצי לימון

 

להגשה:

1/2 פחית קרם קוקוס

תבשיל אורז לבן

 

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים מלבד חזה העוף. משרים את חזה העוף במרינדה שנוצרה במשך שעתיים לפחות.
  2. מסננים את העוף מהמרינדה (אותה שומרים בצד). מלהיטים גריל או מחבת ברזל (שטוחה או עם פסים) וצולים את חזות העוף 3-4 דקות מכל צד.
  3. הגשה: מעבירים את המרינדה לסיר קטן, מוסיפים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה. מסננים ומגישים לצד חזות העוף ואורז לבן.

 

פילה בורי בקארי צהוב וחלב קוקוס על ירקות

 

המרכיבים ל-4 מנות:

פילטים משני דגי בורי – 4 בסך הכל

2 כפות ממרח קארי צהוב ביתי (ר' מתכון לעיל)

1 פחית קרם קוקוס

1/2 כוס במיה מנוקית – עדיף טרייה

1/2 כוס שעועית – עדיף טרייה

1/2 כוס בצל סגול, פרוס דק

2 שיני שום פרוסות

1 כף בזיליקום קצוץ

1/2 כוס פרחי ברוקולי, חלוטים 4-5 במים רותחים ומסוננים

1/2 כוס פרחי כרובית, חלוטים 4-5 במים רותחים ומסוננים

8 עגבניות שרי

שמן לטיגון

קמח לקימוח

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן במחבת רחבה.
  2. מקמחים את הדגים ומטגנים 2-3 דקות מכל צד. מוציאים החוצה ומניחים על נייר סופג.
  3. זורקים את שאריות השמן מהמחבת ומוסיפים מחית קארי, בצל ושום. מבשלים 4-5 דקות ומוסיפים את שאר הירקות מלבד הבזיליקום. מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה. מצמצמים את התבשיל כ-5 דקות שבתומן מחזירים את הדגים למחבת. מבשלים כ-2 דקות נוספות, מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ. מגישים מייד ולצד אורז או תפוחי אדומה מאודים.

 

ירקות וטופו בקארי ושמנת

 

המרכיבים:

1 כפית ממרח קארי צהוב

1/2 חבילת טופו חתוכה לקוביות

1 כוס שעועית ירוקה טרייה מבושלת

2-3 כפות גרגירי תירס

1 פלפל צהוב קטן, חתוך לרצועות

1 פלפל אדום קטן, חתוך לרצועות

1 פלפל ירוק קטן, חתוך לרצועות

1/2 מיכל שמנת מתוקה 38% או 150 מ"ל קרם קוקוס

1/2 כוס פרחי ברוקולי, חלוטים 4-5 במים רותחים ומסוננים

1/2 כוס פרחי כרובית, חלוטים 4-5 במים רותחים ומסוננים

3 כפיות סוכר

50 מ"ל סויה

 

אופן ההכנה:

  1. מלהיטים ווק ויוצקים מעט שמן.
  2. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כחצי דקה. מוסיפים את הטופו והקארי ולאחר מכן את השמנת, הסוכר והסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות נוספות עד להסמכה. מגישים מייד לצד אורז לבן או אטריות.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

 

אורי וקסלר הוא השף של מסעדת "סוהו". איזור התעשייה הישן, ראשון לציון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
בקר בקארי
צילום: דודו אזולאי
מומלצים