מימשה האיום: ארה"ב הפציצה כוחות דאעש
שעות אחרי שהנשיא אובמה אישר פעולה צבאית נגד הארגון הקיצוני אם יסכן אמריקנים בעיר ארביל, תקפו מטוסים אמריקנים כוחות ארטילריה של דאעש שירו פגזים באזור
12 שעות אחרי האיום המפורש של ארה"ב לתקוף בעיראק אם אנשי דאעש יעמידו בסכנה את אזרחיה, הפציצו מטוסים אמריקניים כוחות ארטילריים של הארגון הקיצוני בעיראק. דובר הפנטגון הודיע היום (ו') כי הכוחות ירו מוקדם יותר פגזים לעבר הכוחות הכורדיים שמגנים על העיר ארביל, שם נמצאת קונסוליה אמריקנית, והתקיפה האווירית נועדה להגן על הדיפלומטים ועל האזרחים ששוהים במקום.
הלילה אישר הנשיא ברק אובמה לכוחותיו לתקוף מהאוויר את אנשי דאעש אם יתקדמו לעבר העיר ארביל בצפון עיראק. הוא הכריז על שני מבצעים: פעולה צבאית אפשרית שנועדה לשמור על ביטחונם של הדיפלומטים בקונסוליה האמריקנית בארביל ושל אנשי צבא אמריקני המשמשים יועצים לעיראקים; ומבצע הומניטרי, שכבר הושלם, אשר נועד לסייע לעשרות אלפי האנשים שנמלטו להרים מפני אנשי דאעש ונצורים שם.
ההתקדמות של דאעש בשטח אילצה רבבות תושבים, בני מיעוטים נוצרים ויזידים, לנוס מבתיהם מבלי להצטייד במזון או במים, מחשש שייפלו לידי החמושים הסונים הקיצונים ויידרשו, כפי שקרה באזורים כבושים אחרים, להמיר את דתם לאיסלאם או למות. הפנטגון אישר הלילה שבהוראת הנשיא אובמה, "הצבא האמריקני הצניח מהאוויר מים ומזון שחיוניים להצלת אלפי אזרחים עיראקים המאויימים על ידי דאעש בקרבת סינג'אר". המשימה בוצעה על-ידי כמה מטוסים צבאיים, שמיהרו לעזוב את האזור אחרי הצנחת הסיוע ההומניטרי.
אתמול אמרו גורמים כורדיים רשמים ל"ניו יורק טיימס" כי כוחות צבא ארה"ב כבר תקפו לפחות שתי מטרות, כדי להסיג את פעילי דאעש שלכדו עשרות אלפי בני מיעוטים באזורים כורדיים בעיראק, אולם דובר הפנטגון מיהר להכחיש את דיווחי התקשורת. גם שגריר עיראק באו"ם מוחמד עלי אל-חכים הצהיר כי לא הייתה כל תקיפה בשטח ארצו. עם זאת, גורמים אחרים במשרד ההגנה האמריקני ציינו כי לא מן הנמנע שבנות ברית של ארצות הברית, דוגמת כוחות טורקיה ועיראק, אחראיות להפצצה.
אחרי המבצע האמריקני, הודיעו מדינות נוספות על כוונתן להעביר סיוע הומניטרי לצפון עיראק. הטורקים, למשל, כבר שלחו חמש משאיות שנושאות ציוד לאזרחים, ובריטניה הודיעה
שתצניח ב-48 השעות הקרובות משלוחי מזון מהאוויר. שר ההגנה הבריטי מייקל פאלון גם הדגיש כי ארצו מוכנה לספק סיוע הומניטרי ומודיעיני לכוחות האמריקניים שהיו הראשונים לנקוט פעולה צבאית שכזו, בעוד הטורקים הקפידו להדגיש כי הבסיס האמריקני בשטחם לא הייתה מעורב בהפצצה באזור ארביל.
נשיא צרפת פרנסואה הולנד, מצדו, לא התחייב לצעדים מוגדרים בתגובתו למשבר בעיראק. "צרפת תבחן יחד עם ארצות הברית ושותפות בינלאומיות אחרות אילו פעולות ניתן לבצע כדי לשים סוף לסבל העם בעיראק", אמר, "הקהילה הבינלאומית לא יכולה להתעלם מהאיום של ארגון הטרור הזה על שלום האזרחים והיציבות, לא רק של עיראק אלא של כל האזור".