שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, רויטרס

הבית הלבן מגנה את ירי הרקטות: מודאגים מהנעשה בעזה, מקווים להפסקת אש

דובר הבית הלבן אמר כי "ישראל הסכימה להאריך את השיחות אבל חמאס סירב". הוא אמר שהירי לא יתרום דבר למימוש הציפיות הפלסטיניות. מזכ"ל האו"ם באן קי-מון הביע "אכזבה עמוקה" מכך שהצדדים לא הסכימו להארכת הפסקת האש. עוד אמר כי "אין לקבל סבל נוסף והרג אזרחים"

הבית הלבן מגנה הערב (יום ו') את ירי הרקטות מעזה. דובר הבית הלבן ג'וש ארנסט אמר כי "ארה"ב מאוד מוטרדת מההתפתחויות בעזה. אנחנו מגנים את חידוש ירי הרקטות ואנחנו חוששים לשלומם ולביטחונם של אזרחים משני הצדדים. אנחנו קוראים לצדדים להפסיק את מעשי העוינות מיד, לחדש השיחות ולעשות ככל יכולתם להגן על חיי אזרחים".

 

הדובר האמריקני הדגיש כי "ישראל הסכימה להאריך את השיחות אבל חמאס סירב מבלי שישראל תיענה לרשימת הדרישות שלו. חידוש ירי הרקטות על ידי חמאס לא רק מסכן את אזרחי ישראל ועזה, אלא שהוא לא יתרום דבר למימוש הציפיות של העם הפלסטיני. אנחנו מקווים שהצדדים יסכימו להארכת הפסקת האש ויגיעו להסכם על הפסקת אש קבועה".

 

הצהרת מזכ"ל האו"ם שלשום: לחקור את ישראל    (צילום: רויטרס)

הצהרת מזכ"ל האו"ם שלשום: לחקור את ישראל    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם סגנית דוברת מחלקת המדינה מרי הארף האשימה את חמאס ב"ירי רקטות תוך הצבת רשימת דרישות מקסימליסטיות". לדבריה "הנושאים הבסיסיים אינם יכולים להיפתר ביממה או שתיים. "אנחנו מחפשים הפסקת אש יציבה יותר. חמאס המשיך לירות רקטות והעמיד את תושבי עזה בסיכון גדול יותר". הדוברת האמריקנית אישרה שנציגי ארצות הברית אינם משתתפים בשיחות ואין להם כל קשר עם החמאס, אלא מייעצים לישראל, למצרים ולמשתתפים האחרים בשיחות קהיר.

 

נשיא ארצות הברית ברק אובמה התייחס אתמול להפסקת האש בין ישראל לחמאס ואמר כי "בטווח הקצר יש לדאוג כי הפסקת האש תישמר ולהתחיל לשקם את ההריסות ברצועת עזה, בטווח הארוך צריך למצוא נוסחה שתאפשר לפתוח את רצועת עזה לעולם". הוא הבהיר כי המטרה מבחינתו היא החזרת הרשות הפלסטינית לתמונה, ורמז גם לנתניהו: גם אתה צריך לקחת סיכון ולחזק את אבו מאזן.

 

מזכ"ל האו"ם באן קי-מון הביע הערב "אכזבה עמוקה" מכך שהצדדים לא הצליחו להסכים על הארכת הפסקת האש בשיחות בקהיר. הוא גינה את חידוש ירי הרקטות על ישראל. "אין לקבל סבל נוסף והרג אזרחים שנקלעו לעימות הזה", נאמר בהודעת מזכ"ל האו"ם שהאיץ בצדדים למצוא בהקדם דרך "לכבד הפסקת אש הומניטרית ולהמשיך בשיחות בקהיר במטרה להשיג הפסקת אש בת-קיימא". עוד אמר כי הרחבת הפסקת האש הכרחית ביותר לקידום השיחות ולטיפול בסוגיות היסודיות בהקדם האפשרי". בהודעה שהתפרסמה במטה האו"ם בניו יורק, קרא לצדדים "לא להשתמש בעוד כוח צבאי שיכול להחריף את המצב ההומניטרי המזעזע בעזה".  

 

הגינוי מצד באן מגיע לאחר האשמות קשות מצדו נגד ישראל. במהלך כינוס מיוחד של העצרת הכללית של האו"ם בנושא המלחמה בעזה, האשים שלשום את ישראל בהפרות של החוק ההומניטרי הבינלאומי בהתקפות על מתקני או"ם ואמר כי יש לחקור את ההתקפות הללו וכי האשמים יישאו בתוצאות מעשיהם. "אני מכיר בזכות של ישראל להגן על אזרחיה מירי של רקטות", אמר באן, "אבל הלחימה העלתה שאלות לגבי כיבוד העקרונות של הבחנה ופרופורציות והחוקים הבינלאומיים".

 

"ישראל", כך אמר, "הפגיזה שוב ושוב מתקני או"ם שבהן מצאו מקלט אזרחים פלסטינים. ההתקפות האלה מזעזעות, בלתי קבילות ובלתי מוצדקות". באן האשים אמנם את חמאס באחסון רקטות בקרבת מתקני האו"ם, אבל הבהיר כי "זה לא מצדיק סיכון חיי אלפי אזרחים חפים מפשע. החוק ההומניטרי הבינלאומי מחייב הגנה על אזרחים ומתקנים אזרחיים כולל צוותי האו"ם. הדגל של האו"ם חייב להיות מכובד. מפירי האמון הזה חייבים להיות מובאים למשפט". לדבריו, "במקרים האחרונים של התקפה על מתקני האו"ם, הישראלים קיבלו דיווח על קואורדינטות 33 פעמים. ההתקפות הללו צריכות להיחקר". באן אמר שצריך להפסיק עם המחזוריות של הרס ובנייה, הרס ובנייה.

 

שגריר ישראל באו"ם רון פרושאור קרא גם למועצת הביטחון לגנות את חמאס על שבירת הפסקת האש, ולתמוך בזכותה של ישראל להגן על עצמה. "ישראל הסכימה עד כה לכל הפסקת אש, כדי להשיב את השקט לאזור ולאפשר לאזרחים משני הצדדים לחזור לשגרת חיים נורמלית", אמר. "ישראל הסכימה גם להארכת הפסקת האש הנוכחית, בעוד החמאס שב והפגין כי אין בעיניו כל ערך לחייהם של אנשיו".

 

פרושאור קרא למועצת הביטחון גם להכריז על חמאס כארגון טרור ולהטיל עליו את האחריות למצב האזרחים בעזה. לדבריו, "ישראל מעוניינת בסיום האלימות".


פורסם לראשונה 08/08/2014 19:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הנשיא ברק אובמה
צילום: AFP
צילום: רויטרס
באן קי-מון
צילום: רויטרס
מומלצים