דאעש חטפו מאות צעירות בעיראק
בעוד רבבות בני אדם עדיין מתחבאים בהרים מחשש שייפלו לידי הקיצונים האיסלאמיים, ממשיך ארגון דאעש במסע ההפחדה והרצח. עד כה שבו אנשיו מאות צעירות מהמיעוט היזידי: "הן שפחות עבורם, הן יימכרו ויאולצו להתחתן"
דובר המשרד העיראקי לזכויות אדם קמיל אמין סיפר במסיבת עיתונאים שכינס, כי מאות נשים בנות 35 לכל היותר מוחזקות עתה בבתי ספר בעיר מוסול, שנכבשה על-ידי דאעש, לאחר שנחטפו מבתיהן. במשרד ציינו כי למדו על החטיפות רק באחרונה, בעקבות שיחות עם בני המשפחה.
"אנחנו סבורים שהמחבלים רואים בהן שפחות ויש להם תוכניות זדוניות עבורן", הזהיר הגורם העיראקי. "הם הולכים להשתמש בנשים האלו בדרכים משפילות כדי לספק את הדחפים החייתיים שלהם בצורה שסותרת את כל ערכי האיסלאם והמוסר האנושי".
גם ארצות הברית, שעוקבת אחר התקדמות אנשי דאעש, אישרה כי הם חטפו וכלאו צעירות יזידיות כדי שיוכלו למכור אותן או להשיא אותן ללוחמים קיצונים. לפי ההערכות, סחר בנשים הוא אחד ממקורות המימון של פעילות הארגון האיסלאמיסטי. עם זאת, לאמריקנים אין אומדן מדויק של מספר החטופות.
לדיווחים דמיון מצמרר לאירוע החטיפה בניגריה בחודש מרס, אז נתפסו יותר מ-200 נערות נוצריות על-ידי הארגון האיסלאמי הקיצוני "בוקו חראם". כמה מהנערות הצליחו להימלט, אולם עשרות רבות עדיין נעדרות, חרף תשומת הלב הבינלאומית שעורר המקרה. ביום רביעי דווח כי מטוסי ביון אמריקניים שטסו מעל ניגריה איתרו קבוצות גדולות של נערות באזור נידח של המדינה והתעוררה התקווה כי מדובר בנערות החטופות, אולם המידע לא הוביל לחילוצן.
ארה"ב תקפה שוב כוחות של דאעש
דאעש נחשב לארגון קיצוני יותר מאל-קאעידה, ומחשיב את הרוב השיעי ובני מיעוטים כמו נוצרים ויזידים לכופרים. הארגון האיסלאמיסטי פרסם מוקדם יותר הודעה בחשבון הטוויטר שלו, ומסר שלוחמיו השתלטו על 15 ערים, על סכר מוסול האסטרטגי בנהר חידקל ועל בסיס צבאי במתקפה שהחלה בסוף השבוע, והוסיף כי המתקפה תימשך. גורמים כורדיים מסרו בתגובה כי הם עדיין שולטים על הסכר הגדול בעיראק.
ההתקדמות של דאעש בשטח אילצה כ-50 אלף בני מיעוטים, כמחציתם ילדים, לנוס מבתיהם מבלי להצטייד במזון או במים, מחשש שייפלו לידי החמושים הסונים הקיצונים ויידרשו, כפי שקרה באזורים כבושים אחרים, להמיר את דתם לאיסלאם או למות. הם מצאו מקלט בהר סינג'אר ואמש הצניחו מטוסים אמריקניים משלוחי מים ומזון לטובת האזרחים הנצורים. מדינות נוספות הביעו נכונות לסייע להם.
את המבצע ההומניטרי אישר הנשיא ברק אובמה, שהתיר גם לכוחות האמריקניים לבצע תקיפות אוויריות במקרה שכוחות דאעש יאיימו על העיר ארביל שבצפון עיראק, שם נמצאת קונסוליה
אמריקנית. במהלך היום מומש האיום פעמיים: מוקדם יותר הפציצו מטוסים אמריקנים כוחות ארטילריה של דאעש אשר הפגיזו יחידות כורדיות שהגנו על העיר; ובשעות הערב בוצעו עוד שתי תקיפות - מל"ט אמריקני תקף עמדה לירי פצמ"רים ומטוסי קרב הפציצו שיירה של דאעש שנעה לכיוון ארביל.
קודם לכן , הבהיר דובר הבית הלבן כי ארצות הברית תתמקד בשלב הזה בתקיפות מהאוויר בעיקר, כדי להגן על אזרחים אמריקנים ששוהים בעיראק מתוקף תפקידם וכדי לספק מענה למשבר ההומינטרי בהר סינג'אר. לדבריו, רק לאחר שתוקם בעיראק ממשלה חדשה שתייצג את כלל הפלגים באוכלוסייה, ירחיבו האמריקנים את הסיוע שהם מעניקים לכוחות הצבא המקומי.