בתום עוד ערב של רקטות, הפסקת האש נכנסה לתוקף
בחצות נכנסה לתוקף הפסקת אש בת 72 שעות שבמהלכה ינסו הצדדים, בתיווך מצרי, להגיע להסדר ארוך טווח. עד הרגע האחרון חמאס שיגר רקטות ומערכת כיפת ברזל יירטה 4 מהן משעה 22:00. רקטה אחת התפוצצה בשטח פתוח בגוש דן. משעל: "הפסקת האש - חלק מהטקטיקה במו"מ"
השקט שאחרי המטחים: רגע לפני חצות, כשהפסקת האש בפתח, נשמעו הדי פיצוצים בתל אביב ובגוש דן כשרקטה התפוצצה בשטח פתוח ללא אזעקה. הזרוע הצבאית של חמאס מיהרה להודיע: ירינו רקטת M75 לתל אביב. כמה דקות לפני כן, ב-23:45, נשמעו אזעקות בקריית מלאכי, מועצות שפיר, באר טוביה ומועצה אזורית מרחבים. מערכת כיפת ברזל יירטה שתי רקטות בשמי קריית מלאכי. קודם לכן בשעה 22:00 נשמעה אזעקה באשדוד. מערכת כיפת ברזל יירטה שתי רקטות שנורו לעבר העיר. במקביל, חיל האוויר ניצל את הרגעים האחרונים כדי לחסל את פעיל הטרור פארג' אבו רביע ממערך המנהרות של חמאס בצפון רצועת עזה. בחצות נכנסה לתוקף הפסקת האש שתימשך 72 שעות.
זה היה ערב לא שקט נוסף ביישובי הדרום. בשעה 23:26 הופעלה אזעקה ביישובי המועצה האזורית אשכול. חמש רקטות התפוצצו מחוץ ליישובים במועצה, לא דווח על נפגעים או נזק. רקטה שנורתה לאזור אשכול בשעה 22:54 גרמה לנזק במבנה ציבורי ביישוב באשכול, אולם לא היו נפגעים. במסגרת כוננות הספיגה, השטח האווירי של נמל התעופה בן-גוריון נסגר להמראות ולנחיתות מהשעה 23:30 למשך כחצי שעה. עוד קודם לכן במשך כל היום נמשך ירי הרקטות מרצועת עזה. במקביל, גורם פלסטיני בכיר טען כי מצרים הסכימה לפתוח את מעבר רפיח לפרק זמן הפסקת האש כדי להכניס סיוע הומניטרי.
מוקדם יותר דווח כי ישראל וחמאס הגיעו להבנות על הפסקת אש שבמהלכה ידונו הצדדים בהסכם ארוך טווח בתיווך מצרי. גורמים מדיניים בישראל אישרו כי יסכימו להפסקת אש ואם זו תישמר - תצא משלחת לניהול משא ומתן בקהיר, אולם אם האש תחודש לא ינוהל משא ומתן. שר בכיר בקבינט אמר ל-ynet: "אם תהיה הפסקת אש, נכבד אותה". שר נוסף אמר כי הוא לא יודע את הפרטים אך הבין כי יש סיכום על הפסקת אש. במקביל דיווח העיתון המצרי "אל-יום א-סאבע" כי משלחת ישראלית רמת דרג נחתה בקהיר אמש לשיחות בהסכם הפסקת האש בין חמאס לישראל. הדיווח פורסם לפני כניסתה לתוקף של הרגיעה בת 72 השעות.
בסוכנויות הזרות דווח כי הפסקת האש נועדה למנוע שפיכת דם של חפים מפשע. חבר המשלחת הפלסטינית מטעם חמאס עיזת א-רישק, הודיע על הסכמתם להפסקת האש, אך הוסיף כי "המשלחת הפלסטינית נחושה להשיג את כל דרישותיו של העם הפלסטיני". הוא הוסיף כי "אם לא נגיע להסכם תוך 72 שעות סביר להניח שנפרוש מהמשא ומתן ולא תהיה הפסקת אש נוספת". מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, הביע את תמיכתו בהפסקת האש, וקרא לשני הצדדים להגיע להסדר ארוך-טווח. "באן ממשיך לקרוא לצדדים לפעול באופן מועיל בתהליך זה ולהימנע מהסלמה שתוביל בחזרה לאלימות", נכתב בהודעה מטעם מזכ"ל האו"ם.
(AFP)
ראש הלשכה המדינית של חמאס חאלד משעל התראיין לסוכנות הידיעות הצרפתית לאחר הסיכום על הפסקת האש ואמר כי מדובר ב"חלק מהטקטיקה שלנו להביא להצלחת המשא ומתן ולאפשר סיוע הומניטרי". לדבריו, "כל הפסקת אש ארוכת טווח כרוכה בהסרת המצור מעל רצועת עזה". משעל הוסיף כי "אחת מתוצאות המלחמה היא העובדה שסוגיית הנמל הימי ברצועת עזה עלתה לסדר היום האזורי והבינלאומי. "לפלסטינים מגיע לנסוע ללמוד ולטייל מחוץ לרצועה", אמר.
על הסרת המצור אמר, "זו לא בקשה דמיונית מכיוון שזו זכותו של העם הפלסטיני לחיות ללא מצור, עם שהורעב ונאסר עליו לעזוב את עזה. עזה חייבת להיות פתוחה כדי לאפשר לשני מיליון פלסטינים לנסוע, קבל טיפול רפואי או ללמוד בחו"ל כמו כל האנשים בעולם". בכיר חמאס נשאל על המחיר הכבד של כמעט 2,000 הרוגים בצד הפלסטיני, רבים מהם אזרחים, ואמר כי "אף עם לא נפטר מכיבוד מבלי לשלם מחיר", אמר משעל והזכיר כי 1.5 מיליון אלג'יראים ו-3.5 מיליון וייטנאמים נהרגו במלחמות נגד מעצמות.
עמדת ישראל במשא ומתן, כפי שעלתה משיחות עם שרים בקבינט, היא ששראל מתנגדת באופן מוחלט לנמל ימי או שדה תעופה בעזה. בישראל תומכים בפתיחת מעבר רפיח ומעריכים כי ייפתח אך העניין בסמכות מצרית. ישראל תסכים להרחיב את אזור הדיג. בעניין כספים לחמאס, ישראל דורשת כי הכספים שיוקצו לשיקום עזה לא יגיעו לידי חמאס, אלא ישירות לידי הקבלנים המבצעים ולידי הגופים שיטפלו בשיקום.
בנוגע לירי והתעצמות חמאס, ישראל דורשת ותעמוד על כך שתוכל להגיב על כל הפרה של השקט. בעניין גופות חללי צה"ל, ישראל מוכנה לשחרר את הגופות של המחבלים שבידיה ולשחרר 25 פלסטינים שנעצרו במהלך המבצע תמורת חלקי גופותיהם של הדר גולדין ואורון שאול. המסר הזה הועבר בימים האחרונים לידי המצרים, אולם לפי שעה לא התקבלה התייחסות מהצד הפלסטיני לסוגיה.