אהרונוביץ': צריך קוסם כדי להפסיק את הירי
בראיון באולפן ynet אמר השר לביטחון פנים כי קיימת סבירות נמוכה להסכם בקהיר. "אחרי 72 שעות שוב נחזור לאש ונצטרך לעבור לשלב ההכרעה", אמר חבר הקבינט
השר לביטחון פנים מעריך כי קיימת סבירות גבוהה כי עם סיומה של ההפוגה האש תשוב לדרום: בראיון באולפן ynet התייחס הבוקר (יום ב') חבר הקבינט, השר יצחק אהרונוביץ', לשובה של המשלחת הישראלית לקהיר, בעקבות הפסקת האש שהחלה בחצות ועליה הסכימו הצדדים. לדבריו, "קיימת סבירות נמוכה להסכם. להבנתי בתום 72 השעות שוב נחזור לאש ונצטרך לעבור לשלב הבא שהוא שלב ההכרעה".
אהרונוביץ' הסביר את הערכתו זו באומרו כי "המרחק בין הדרישות של החמאס לרצונות שלנו הוא אדיר, חמאס שואף להשמדת מדינת ישראל. אני פסימי בנוגע לתוצאות המשא ומתן. צריך קוסם שייתן לנו פתרון ארוך טווח של הפסקת הירי לעבר ישראל".
בראיון סיפר אהרונוביץ' על הדיונים בקבינט בנוגע לשלב הבא: "היו בקבינט דעות לכאן ולכאן. היה מי שרצה למוטט את חמאס והיו תומכים לשיטת ההליכה בשלבים. בכל מקרה, ברגע שראשי חמאס ייצאו מהבונקר הם ייפגעו, הם בני מוות".
חמאס דורש להסיר את המצור לצד הקמת נמלים, דרישות שישראל מתנגדת להן מכל וכל. "אין באמת מצור על עזה", טען השר מישראל ביתנו. "בכרם שלום עוברות מאות משאיות, במחסום ארז עוברים אנשים. הם רוצים שדה תעופה ונמל ימי, ואני חושב שזה טעות ללכת לקראת פתיחת נמל בעזה".
במקביל למבצע "צוק איתן" חלה התחממות גם בגזרת יהודה ושומרון. "יש עלייה במספר הנפגעים הפלסטינים בשטחים", אמר אהרונוביץ'. "בגלל מה שקורה בעזה יש אווירה שמובילה לעלייה ברמת האירועים ולכן אנו משקיעים שם הרבה כוחות. בשלב זה עדיין ניתן להכיל את זה. אם תהיה שוב כניסה פנימה לעזה יכול היות שנראה אירועים קיצוניים יותר וצריך להתכונן לזה".
תת אלוף במיל' אסף אגמון התייחס במשדר למצבם של תושבי הדרום. לדבריו, "לא יכול להיות שישוב להיות כמו ב-2009, שהוציאו את שדרות מרשימת מקבלי התמיכה. צריך לתת לתושבים בדרום
שהם בחזית האומה ושהאומה עומדת מאחוריהם".
אגמון אף מתח ביקורת על ההחלטה להחזיר את תושבי עוטף עזה לבתיהם לאחר כניסת הפסקת האש הראשונה לתוקפה ואמר כי "זאת הייתה טעות". אגמון אמר עוד כי "המטרה של ההישגים הצבאיים היא לשרת את הדרג המדיני. הבעיה שלנו שאנחנו מנסים למדוד את המלחמה הזאת במונחים של מלחמות עבר. בסופו של דבר הרסנו לחמאס תשתיות שהוא עבד עליהן בין חמש ל-10 שנים".