שתף קטע נבחר

 

הילד שהדביק את אפריקה באבולה

חוקרים גילו שפעוט בן שנתיים שמת עם אמו ואחותו בגינאה, הוא שהחל את התפרצות הנגיף שמאיים על העולם. קרוב ל-1,000 כבר מתו, מצב חירום בינ"ל

כמעט חצי שנה אחרי שפרצה לחיינו מחלת האבולה, הנגיף הקטלני שקטל כבר מאות בני אדם באפריקה ושמאיים לחצות את הגבול ליבשות אחרות, סבורים חוקרים כי הצליחו לגלות מי האדם שהיה המקור להתפרצות הנוכחית. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה היום (יום ב') שהחוקרים בגינאה, שם החלה התפשטות הנגיף בתחילת השנה, סבורים כי פעוט בן שנתיים מהכפר מליאנדו, בסמוך לגבול עם סיירה לאון, שמת ב-6 בדצמבר האחרון, הוא שהיה החולה הראשון, וממנו הלכה האבולה והתפשטה לעוד ועוד קהילות.

 

עוד חדשות בעולם :

 

ארגון הבריאות העולמי הכריז ביום שישי האחרון על מצב חירום בינלאומי על רקע התפשטות האבולה, וקבע כי יש צורך במאמץ יוצא דופן כדי למנוע את הפצתו. זו הכרזה נדירה יחסית, שניתנה לדוגמה בעת התפרצות שפעת החזירים בשנת 2009. עד כה מתו כבר קרוב ל-1,000 בני אדם מההתפרצות הנוכחית של האבולה, שהיא הגדולה בהיסטוריה, ויש עוד יותר מ-1,700 אנשים שנדבקו.

מחאה על הלוח בליבריה. "אבולה 7, הממשלה 1" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מחאה על הלוח בליבריה. "אבולה 7, הממשלה 1"(צילום: EPA)

שלטי פרסומת מוקדשים להתגוננות מפני האבולה בליבריה (צילום: AP) (צילום: AP)
שלטי פרסומת מוקדשים להתגוננות מפני האבולה בליבריה(צילום: AP)

העיתון הבריטי "דיילי מייל" דיווח אמש כי חוקרים שניסו להבין כיצד התפשט הנגיף סבורים כי הפעוט הגינאי, שהלך לעולמו אחרי ארבעה ימים של חום גבוה והקאות, הדביק גם את אמו ואת אחותו בת השלוש וגרם למותן. לפי הערכותיהם, במהלך הלוויית סבתו של הפעוט, שמתה ב-1 בינואר, והלווייתה של מיילדת בכפר, ב-2 בפברואר, נדבקו באבולה אנשים נוספים. כיוון שאיש לא ידע אז שמדובר במחלה הקטלנית, עד שהתקבל האישור כי מדובר באבולה מתו כבר עשרות ועוד רבים נדבקו. רבים מעריכים כי הנגיף הועבר על-ידי עטלפי פירות ממרכז אפריקה.

 

סיירה לאון וליבריה, שגם בהן התפשטה האבולה בחודשים האחרונים, הזהירו את התושבים בתחומיהן להימנע מהתכנסויות גדולות, אבל אתמול נהרו בהן המונים לכנסיות כדי להתפלל ולבקש מהאל שישמור עליהם מפני "שטן האבולה". בבירת ליבריה, מונרוביה, השוו רבים את האבולה למלחמת האזרחים הקטלנית שקרעה את המדינה לגזרים בשנים 1989-2003 והביאה למותם של כרבע מיליון בני אדם. "כולם פוחדים כל-כך", אמר מרטי ג'ונס סיטור בכנסייה בליבריה, "אבל האבולה לא הולכת לערער את האמונה שלנו בשום אופן, כי כבר עברנו תקופות קשות".

אנשי צוות רפואי בסיירה לאון, מוגנים מכף רגל ועד ראש (צילום: AP) (צילום: AP)
אנשי צוות רפואי בסיירה לאון, מוגנים מכף רגל ועד ראש(צילום: AP)

האבולה היא איום אמיתי. שלט בליבריה (צילום: AP) (צילום: AP)
האבולה היא איום אמיתי. שלט בליבריה(צילום: AP)
 

נכון להיום המחלה זוהתה בארבע מדינות אפריקניות, בעקבות מותו החודש בניגריה של אזרח אמריקני שהגיע מליבריה. בספרד זוהה הכומר

מיגל פחראס בן ה-75 כאירופי הראשון שנדבק באבולה בהתפרצות הנוכחית. הוא פונה למדריד בשבוע שעבר. ארגון הבריאות העולמי מעריך שהתפרצות האבולה תימשך חודשים, ומערכות הבריאות האפריקניות מתקשות להתמודד איתה. הן כבר פנו בבקשה לסיוע דחוף בכסף ובצוותי חירום רפואיים.

 

האבולה, שהרגה כ-1,500 בני אדם מאז שהתגלתה לראשונה ב-1976 בשטח שבו קיימת היום הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, ועד להתפרצות הנוכחית שלה, גורמת להקאות, התייבשות ודימום חיצוני. בין 70% ל-90% מהלוקים בה מתים, בהתאם לזן של הנגיף ועוצמתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
האבולה ממשיכה להתפשט. מצב חירום בינלאומי
צילום: EPA
מומלצים