עוקץ הפיצה: גנבו באשראי מאות אלפי שקלים
עשרות נערים השתמשו בכרטיסי אשראי גנובים של תושבי חוץ כדי להזמין לעצמם פיצות, ארוחות יוקרה וימי פינוק בבתי מלון. החקירה החלה תודות לערנות עובדי רשת פיצות פופולרית - שהבחינו פתאום בהזמנות בסכומי עתק
פיצות בכמויות שיכולות להאכיל עיירה באיטליה, ארוחות במסעדות יוקרה באלפי שקלים, בילויים בספא בבתי מלון. עשרות בני נוער מאזור המרכז הזמינו את המוצרים והשירותים האלה באמצעות כרטיסי אשראי גנובים. הסך הכולל של הרכישות הגיע למאות אלפי שקלים.
עוד בחדשות
הפתעה: הצרפתים ממש לא בעד הפלסטינים
יא ירח, איך גדלת: סופר מון בתמונות
היחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז תל אביב, בפיקודו של נצ"מ גדי אשד, הייתה עסוקה בשבועות האחרנים בחקירה של 40-כ בני נוער, שרובם הודו במעשים המיוחסים להם. על פי החשד, אתר אינטרנט שמקורו בחברון סיפק את הפרטים הגנובים של כרטיסי האשראי שרובם היו בבעלותם של אזרחים מחו"ל. המפסידות העיקריות מהפרשה הן חברות האשראי.
הונאת הענק הזאת התגלתה בזכות העירנות שהפגינו עובדי רשת "דומינו'ס פיצה." החברה, שעשתה רווחים נאים מהזמנת הפיצות שלה, הרגישה שמשהו לא כשורה. לפני מספר חודשים הבחינו בדומינו'ס פיצה כי באתר האינטנרט של החברה החלו להגיע הזמנות חריגות בהיקפן באזור המרכז.
מכיוון שכרטיסי האשראי והנתונים שנמסרו היו חוקיים, התשלום התקבל כחוק כך שעל פניו לחברה לא היה כל סיבה לדאגה. אלא שלמרות זאת הועבר דיווח לחברות האשראי, ומי שהרימה את הכפפה הייתה מחלקת הביטחון של לאומי-קארד. בסיום חקירה קצרה התגלו מספר מאפיינים שהעידו על פעילות פלילית.
כך למשל, מרבית ההזמנות בוצעו בכרטיס אשראי, שלבעליהן בדרך כלל הייתה אזרחות זרה ממדינות כמו ארה"ב, גרמניה, יפן, ברזיל ועוד. נתון מחשיד נוסף היה שבעוד שבדרך כלל הזמנה של משלוח פיצה עומדת על כמה עשרות שקלים, סכום ההזמנות שבוצעו עם הכרטיסים הללו היה גבוה בהרבה.
בנוסף, ברוב המקרים דיווחו השליחים שהמזמינים היו צעירים שחיכו להם ברחוב בסמוך לכתובת המוזמנת. בעקבות זאת החליטו בלאומי קארד להגיש תלונה במשטרה. מי שהופקד על הטיפול היה מחלק נוער חשיפה בימ"ר תל אביב בפיקודו של רפ"ק אהוד דיין. שם קיבלו את הפרטים על ההזמנות החשודות, ומכאן החלה חקירה סמויה של איתור מספרי הטלפון שנמסרו לשליחים, וכתובות איי-פי של המחשבים שבהם השתמשו הנערים להזמנת הפיצות. תוך זמן קצר הגיעו חוקרי הימ"ר לבני הנוער, והופתעו לגלות שמרביתם הם בנים למשפחות נורמטיביות ללא רישום פלילי. כשהחלו לתחקר אותם נדהמו מהקלות שבה הצליחו להגיע אל פרטי כרטיסי האשראי.
בני הנוער הפנו את החוקרים לאתר, שמופעל כנראה מחברון ומספק נתונים אמיתיים של בעלי כרטיסי אשראי המתעדכנים מדי כמה ימים. התברר שהפיצות בסך 80 אלף שקלים היו רק קצה הקרחון של הזמנות מזון מהרשתות "מוזס" ו"פיצה האט." אבל הנערים לא הסתפקו רק באוכל, אלא רכשו לעצמם ימי כיף בספא במספר בתי מלון בתל אביב. הם נהגו להגיע בקבוצות ליום פינוק שכלל ספא וטיפולים בשווי של אלפי שקלים בכל פעם. כמו כן, השתמשו הנערים בכרטיסי האשראי המזויפים לרכישת קופונים מאתרים שונים - גם כאן מדובר בנופש בבתי מלון וארוחות במסעדות.
הנערים סיפרו לחוקרים כי הם נהגו להיכנס לאתר מסוים, כשבכל פעם היו משתמשים בכרטיס אשראי אחר, כשחבר מעביר לחבר או מבצע הזמנה בשביל כל החבורה. על פי הערכות הימ"ר שווי העסקאות שביצעו הנערים מגיע למאות אלפי שקלים. עד כה נחקרו עשרות בני נוער מתל אביב, חולון, בת ים, ראשון לציון, יהוד ועוד, רבים מהם הודו במעשה. כנגד חלקם יוגשו בקרוב כתבי אישום. חלק מהקטינים תירץ את המעשה בכך שידעו כי לא מדובר באזרחים ישראלים ועל כן הרגישו פחות את הפגיעה בקורבן.