קאפקייק לייט: מיני עוגת שוקו
השיגעון המתוק משנות החמישים כבש גם את ישראל. הבעיה - הקלוריות. הפתרון - רוני ונציה מכינה קאפקייקס עם שוקולד בלא פחות מחצי מכמות הקלוריות. הטעם - גן עדן
למרות שעוגיית הקאפקייק עצמה לא ממש מיוחדת ולפעמים אפילו חסרת טעם, הקסם שבשילוב עם שלל הציפויים והקישוטים הצבעוניים שובה עין, חך ולב.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- תורידו את הסירים מהבוידעם: 35 מתכונים עשירים
- בואנוס דיאס! 6 מתכוני בראנץ' מקסיקני
- בף בורגיניון: 2 מתכונים ומדריך
זכורה לי פעם בה עמדתי בתור במשך 25 דקות ב-"מגנוליה בייקרי" (Magnolia Bakery) הקטנה שבווילג' בניו יורק - מוסד האם של הקאפקייק שהתפרסם גם בזכות הסדרה "סקס והעיר הגדולה". כשהגעתי סוף סוף לדוכן, הודיעו לי ש"לא מוכרים יותר מ-12 קאפקייקס לאדם" (!). כל קאפקייק שם משול לזהב וליצירה יקרת ערך.
המאפה הצבעוני חזר שוב ובגדול בעקבות החזרה לעוגות הרטרו מהילדות וגם בגלל עובדת היותו נשנוש קטן ומתוק לימי הולדת, שיכול לשמש גם כמתנה ותעסוקה לילדים. לפניכם קאפקייק "לייט" נפלא בטעמו עם שמן, רך ולח, לא מתוק מדי וטעים מאוד בפני עצמו, ללא ציפוי של גבינה לייט. רק 230 קלוריות ליחידה ללא ציפוי ו-270 קלוריות עם ציפוי.
קאפקייק לייט עם שוקולד
המרכיבים לתבנית שקעים של 12 מאפינס:
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
1/4 כפית מלח
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
125 גרם שוקולד מריר משובח (55% מוצקי קקאו), קצוץ דק
2 ביצים
1/3 כוס שמן (72 מ"ל)
1.5 כפיות תמצית וניל טהור
2 /1 כוס שמנת חמוצה 15% שומן (100 גרם)
לציפוי:
375 גרם גבינה לבנה 5% נטו, מקוזזת מנוזלים לילה קודם במקרר (יש לקנות 500 גרם גבינה)
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה (100 גרם)
50 גרם חמאה, רכה אבל עדיין מוצקה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מנפים קמח, מלח ואבקת סודה לקערה בינונית, ומוסיפים את הסוכר.
- שמים בסיר קטן את השוקולד ויוצקים מעל 1 כוס מים רותחים. משהים 2-3 דקות ומערבבים בכף עץ. להמסה מוחלטת שמים מעל להבה נמוכה, ומערבבים ברציפות רק עד שהתערובת נמסה וחלקה לגמרי. מניחים בצד לצינון מלא.
- מעבירים את תערובת השוקולד לקערת מיקסר (אפשר גם במטריפה), מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים שמן, ווניל ואת השמנת החמוצה, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת מתאחדת. מעבירים את התערובת לכלי עם משפך, וממלאים את השקעים עד ל-3/4 מגובהם.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 25 דקות עד שקיסם יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 5 דקות, ומעבירים לרשת לצינון מלא.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערת מיקסר גבינה, אבקת סוכר, חמאה וווניל ובעזרת מיקסר ידני או מטריפה מקציפים מעט, רק עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית (חשוב להפסיק כשמתקבל המרקם הרצוי, אחרת הקרם יתפרק).
- הגשה: מורחים או מזלפים את הקרם בשקית זילוף מעל כל קאפקייק. מקשטים בשלל קישוטים, שוקולד וסוכריות צבעוניות לעוגות כיד הדמיון.