שתף קטע נבחר

 

מרמרה 2: ארגון טורקי רוצה לשגר משט לעזה

ארגון ה-IHH, ששייטת 13 השתלטה על ספינותיו, מסר כי נציגים מ-12 מדינות נועדו בסופ"ש והחליטו "לקרוא תיגר על המצור על עזה"

ארבע שנים אחרי המשט לעזה וההשתלטות על המרמרה שוב מתכוון הארגון הטורקי IHH "לשבור את המצור סביב הרצועה". בהודעת אי-מייל לחברי הארגון, שנשלחה היום (ב'), אמרו אנשי ה-IHH כי "קואליציה" של פעילים פרו-פלסטינים מ-12 מדינות נפגשה באיסטנבול בסוף השבוע והחליטה לשלוח משט לעזה, "על רקע המתקפה הישראלית האחרונה ברצועה".

 

חדשות נוספות:

 

קואליציית "משט החירות" הדגישה כי "עקב העובדה שרוב הממשלות שותפות לפשע, על אזרחי העולם מוטלת האחריות לקרוא תיגר על המצור על עזה". דוברת ה-IHH לא הרחיבה, אך אמרה כי הארגון יקיים מחר מסיבת עיתונאים. כבר לפני שלושה שבועות מסר בולנט ילדרים, יו"ר ה-IHH שארגן את משט המרמרה ב-2010, כי הארגון החל לתכנן את "משט החירות 2". לדבריו, הארגון הגיש לממשלת טורקיה בקשה לסיוע וליווי בשל היותם אזרחים טורקים שזקוקים להגנה.

ההשתלטות על המרמרה (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
ההשתלטות על המרמרה(צילום: דובר צה"ל)

ספינת המרמרה מובלת לנמל חיפה (צילום: שי וקנין) (צילום: שי וקנין)
ספינת המרמרה מובלת לנמל חיפה(צילום: שי וקנין)

ישראל לא צפויה להסכים לכך שספינות יגיעו לעזה, בזמן שהיא מתנגדת מכל וכל אפילו לדיונים בסוגיית הנמל הימי, אחת הדרישות של חמאס במשא ומתן בקהיר. המשט אינה הדרך היחידה שבה הטורקים מנסים "לשבור את המצור". אמש אמר גורם פלסטיני בקהיר כי טורקיה הביעה נכונות להפעיל את הנמל הימי שהפלסטינים מבקשים ברצועת עזה, וגורמים בטורקיה אישרו את הדיווח.

 

במהלך הלילה הגיעו ארבעה פלסטינים שנפצעו ברצועת עזה לטורקיה, שם יקבלו טיפול רפואי. "הפצועים שלנו מעזה התחילו להגיע", אמר שר החוץ אחמט דבוטאולו. לדבריו, ייתכן שבהמשך יגיעו 200 פלסטינים לטיפול בטורקיה.

 

 

המשט והשתלטות שייטת 13 על המרמרה, שבמהלכה נהרגו עשרה בני אדם, הובילו להחרפה משמעותית ביחסי טורקיה וישראל. על אף ניסיונות הפיוס של נשיא ארצות הברית ברק אובמה ואחרים, עד היום היחסים לא חזרו להיות כפי שהיום טרם המשט, במאי 2010.

 

במהלך מבצע "צוק איתן" החריף ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, שנבחר אתמול לנשיא, את התבטאויותיו כלפי ישראל. הוא הישווה לא פעם את פעולותיה ברצועת עזה למעשי היטלר. טורקיה וקטאר ניסו לתווך בין ישראל לחמאס, אך בישראל העדיפו את התיווך המצרי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ההשתלטות על המרמרה ב-2010
צילום: AP
מומלצים